Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 126

Wątek: E38 + m30 + turbo

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38,e36

moje m30 jest bardzo przygotowane ;) prosze, wytlumacz mi dlaczego wg. Ciebie nie jest - tylko jakies konkrety czyms poparte, bo tych ogolnikowych pierdol zaslyszanych z sieci juz mi sie powoli odechciewa czytac.

audi: turbo to t76, kolektor wydechowy i dolotowy mojej produkcji. walki to nie 3000 i korby to nie 3000 tylko polowa tych sum.
    powiedz mi po co chcialbys oprezac ten silnik korbami ? zeby obnizyc sprawnosc? miec mniej mocy? czy tak jak koledzy wyzej poprostu tak gdzies w internecie przeczytales ze trzeba.
    glowica z 7a niepopekana. komputer sterujacy to EMU, strojenie oczywiscie jak wszystko we wlasnym zakresie. seryjnie tam sa platynowe bosche ktore sa gowniane, obecnie siadza tam ngk bkr7e - sa to zwykle miedziane swiece po 10zl ktore bardzo dobrze sie sprawuja w doladowanym silniku, w m30 oczywiscie siedza takie same.

sprzeglo jest w wywazeniu, mam nadzieje je w tym tygodniu odebrac i oczywiscie wrzuce fotki.

a i cewki w audi pochodza z silnika tfsi.
    Ostatnio edytowane przez corey ; 03-02-2014 o 16:03

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez kasin Zobacz posta
    a no tak to wymyślili że brembo ma tarcze 316 mm a 740i 740d i 750 (ma już chyba 2 tłoczki) ma tarcze 324 mm do tego większe klocki a wieć większa płaszczyzna cierna + zmniejszone grzanie sie tacz co przy masie prawie 2 tony nie trudno
    = lepsze hamowanie i oto taka ciekawostka ze świata BMW :)
    Nie tak do konca- hamulce tylko w 740i maja 324mm i zacisk z jednym tloczkiem ale 740d i 750i ma jeszcze wieksze 334mm i lepsze zaciski, obawiam sie jednak ze nawet i to bedzie za malo aby zatrzymac auto prawie 2x mocniejsze i wazace wiecej jak seria.

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e30
    ja czekam na e38

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38,e36

Cytat Zamieszczone przez matey Zobacz posta
    Odwoluje to co powiedzialem, wystarczy mi zdjecie tego sprzegla i zabieraj 750.
    Ciagle nie wywazone lezy i czeka az je zrobia.
    Ale mam zdjecia z prac ktore dla Ciebie sa tak naprawde istotniejsze.

Temat zmiany wielowypustu :

Z drugiej strony:

Tutaj po moim spawaniu, nie czyszczone.:

Na zdjeciach widac rowniez osadzenie bierzni sprzegla na kole zamachowym, wszystko do m30.

Na tygodniu bede mam nadzieje mial mozliwosc odebrania wywazonego i zrobie ladne zdjecia na silniku do e38.

To wtedy sie umowimy na odbior 750i. OK?
    Ostatnio edytowane przez corey ; 09-02-2014 o 21:35

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e30
    W tarczach sprzegla zmieniony jest wielowypust . . . o mamo . . .

Odwoluje to co powiedzialem, wystarczy mi zdjecie tego sprzegla i zabieraj 750.

Edytuj posty!
    Ostatnio edytowane przez Anatol ; 13-02-2014 o 08:49

Zaawansowany Użytkownik Awatar capoZe32
    BMW
    750iL (not LPG)
    Blog
    4
    Kolego @corey wyluzuj... Bo z tego co czytam to więcej gadasz jak robisz... załóż temat i wstawiaj foty z pracami jakie robisz na bieżąco. Będziemy inaczej gadać.

Pozdrawiam.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38,e36
    Cytat Zamieszczone przez capoZe32 Zobacz posta
    Kolego @corey wyluzuj... Bo z tego co czytam to więcej gadasz jak robisz... załóż temat i wstawiaj foty z pracami jakie robisz na bieżąco. Będziemy inaczej gadać.

Pozdrawiam.
    jestem bardzo wyluzowany, nie reaguje na chamskie zaczepki, na obelgi pisane wprost poprostu nie odpisuje. Ale ile mozna czytac te negatywne opinie nie poparte NICZYM. Czekam wkoncu na jakas konstruktywna krytyke a nie zwykle hejtowanie dla sztuki.
    A z tym czy robie czy mowie to prosze poczekaj do konca tego projektu ;) Temat sie rozwija dla mnie fantastycznie :D

Doświadczony Użytkownik Awatar MC1
    BMW
    Ex - E 36 325i coupe, E 39 530D individual, teraz E 65 730D
    Corey gó....no się znam na mechanice ale podoba mi się twoje podejście i jestem ciekaw jak zakończy się ta cała historia......Zastanawiam się tylko kto będzie finalnie miał rację bo jak dla mnie z tego co czytam to i Ty jesteś przekonany o swojej racji ale i twoi oponenci dali by się pokroić (oddać BMW)za swoją rację. Zapowiada się ciekawe zakończenie. Jak by co to ode mnie wytrwałości życzę i czekam z niecierpliwością na koniec projektu...

Ps: jeżeli to naprawdę Ty zrobiłeś to Audi to ono wymiata jak wściekłe...Ciekawe ile ma do 100 i 200...
    Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie Ślesin 2014.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38,e36
    Cytat Zamieszczone przez MC1 Zobacz posta
    Corey gó....no się znam na mechanice ale podoba mi się twoje podejście i jestem ciekaw jak zakończy się ta cała historia......Zastanawiam się tylko kto będzie finalnie miał rację bo jak dla mnie z tego co czytam to i Ty jesteś przekonany o swojej racji ale i twoi oponenci dali by się pokroić (oddać BMW)za swoją rację. Zapowiada się ciekawe zakończenie. Jak by co to ode mnie wytrwałości życzę i czekam z niecierpliwością na koniec projektu...

Ps: jeżeli to naprawdę Ty zrobiłeś to Audi to ono wymiata jak wściekłe...Ciekawe ile ma do 100 i 200...
    dzieki za mile slowa!

no wlasnie po takim "wstepnym" topiku pozytywne zakonczenie projektu bedzie smakowac wyjatkowo dobrze :D

Nie mam zwyczaju klamac, audi jest wlasnoscia mojego kolegi darka a moja skromna osoba zbudowala mu silnik i osprzet oraz wystroila. Projekt jest ciekawy poniewaz tak jak moje m30 jest wbrew wielu obiegowym (forumowym) opiniom, i tak samo jak moje e38 nie powinien istniec. Ale jezdzi i ma sie dobrze! Czasy to 9s 0-200 jak jest cieplo. Na wiosne oczywiscie xxxxxxx wiecej koksu!
    Ostatnio edytowane przez Bezi ; 03-02-2014 o 20:34

Doświadczony Użytkownik Awatar euro_tuned
    BMW
    F02 750Li xDrive
    Wow jeśli faktycznie sam zrobiłeś to S6 to szacunek, bo rwie go do przodu nieźle..