Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Wątek: witam

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Ogólnie nawet w e65 6 bieg załącza bardzo szybko.. Co do tego pilota z nastawnikiem alpiny to bardzo ciekawa sprawa ;)

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Początkujący Użytkownik Awatar dawca318is
    BMW
    e30 318is '90; e34 535i '90; F01 740d '10
    Cytat Zamieszczone przez EVAN Zobacz posta
    Bardzo fajne auto :) i wyposażenie ;)
    Przebieg też widać autentyczny... 3 lata i prawie 170Tkm . Czyli prawie tyle co większość E38 i E65 na allegro :D
    Co do polskich przebiegów to już wolę nie dyskutować , dla mnie jest rzeczą normalną , ze auto klasy premium , może nie musi , ale raczej powinno zrobić około 4-5 tyś km miesięcznie .
    Natomiast w polsce jak ktoś kupuje eFkę w salonie to po skończeniu gwarancji zaraz chyba montuje CANblokera . Co do e38 i e65 to wolę sie nie wypowiadać bo moge zostac przez niektórych zle zrozumiany

Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    A ja mam pytanie czy ty masz u siebie Mpakiet?
    A tu obiecane fotki , z dedykacja dla pytającego o M pakiet
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 31-12-2013 o 20:38 Powód: Edytuj posty zamiast pisać jeden pod drugim ;)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E38 750i 1997 rok
    Moglbys sie odniesc co do wyciszenia swojego f01 w porownaniu do np e38, a8 d2, w140 itd? Jest duza roznica na plus czy raczej niewyczuwalna?

BMW
    Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    Ogólnie nawet w e65 6 bieg załącza bardzo szybko.. Co do tego pilota z nastawnikiem alpiny to bardzo ciekawa sprawa ;)
    Identycznie załącza sie chipa od hartge - też na pilota - zreszta jest do tego cała procedura wypisana w instrukcji .
    Było to to ustrojstwo u mnie zamontowane - no to nie narzekam , ale sam bym tego nie kupił i nie zamontował to motoru z takim przebiegiem jaki mam .
    Uważam to jest tak jak by było ze mna - mam cztery dychy na karku , a jakbym chciał sie szarpnąć na 15 kilometrów z jakimś młokosem - to bym sobie musiał jakisz dopalacz wstrzyknąć w dupsko . I jestem ciekawy co by mi pierwsze wysiadło po 10 kilometrach - serce czy scięgna i przyczepy siegien

Cytat Zamieszczone przez impex Zobacz posta
    Moglbys sie odniesc co do wyciszenia swojego f01 w porownaniu do np e38, a8 d2, w140 itd? Jest duza roznica na plus czy raczej niewyczuwalna?
    Powiem tak . Jeździłem e38 i było podobnie , ale tam była V12 i podwójne szyby bo to była wersja securit . Tu przy 200 km/h możesz spokojnie rozmawiać przy lekko sciszonej muzyce - oczywiście nie podnosząc głosu ( ale na nastawach normal lub comfort ) dokładnie tak samo jak w ostatnim prawdziwym mercu w140
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 31-12-2013 o 20:38 Powód: Edytuj posty zamiast pisać jeden pod drugim ;)

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez dawca318is Zobacz posta
    Powiem tak . Jeździłem e38 i było podobnie , ale tam była V12 i podwójne szyby bo to była wersja securit . Tu przy 200 km/h możesz spokojnie rozmawiać przy lekko sciszonej muzyce - oczywiście nie podnosząc głosu ( ale na nastawach normal lub comfort ) dokładnie tak samo jak w ostatnim prawdziwym mercu w140
    Ale to miałeś w E38 szyby secuit czyli pancerne czy podwójne?

BMW
    Cytat Zamieszczone przez ratovnik Zobacz posta
    Miałem wrażenie że były podwójne - nie wiem dokładnie - auto było klasy B5 czy B6 . W każdym bądz razie jak opuściłeś szyby z przodu , bo tylne były nie opuszczane . to miały z 4 centymetry szerokości i od góry wygladały jakby jakby były pociągniete jakimś dziwnym tworzywem . jeżdziłem tym tylko kilka razy - na trasie katowice - trójmiasto . Ale z ta szefowa sie nie dało po ludzku pracowac - wiec podziekowałem .
    A wracając do wyciszenia - to tam faktycznie było cicho - do tego ta v12 też dośc cicho prcowała

Cytat Zamieszczone przez ratovnik Zobacz posta
    W tej mojej eFce mam podwójne szyby - to może dlatego tez jest w niej dośc cicho - ale powiem Ci szczerze że nie wiem czy wszystkie F01 i 02 mją podwójne - czy to jest jakaś powiązana opcja z tymi szybami klimatycznymi odbijającymi promienie słoneczne
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 31-12-2013 o 20:39 Powód: Edytuj posty zamiast pisać jeden pod drugim ;)

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    A ja mam pytanie odnoście listew chromowanych na przednimi tylnym zderzaku
    Czy MPakiet to oba zderzaki w chromie czy np tylko tył a przód listwa podłużna przez cały zderzak bo różne już widziałem wersje?
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    F02 750xd,F01 740xd, Ex 745d
    Mam pytanie do kolegi "dawca318is" nie wiem czy dobrze zrozumiałem Twój wczesniejszy post ale w F-ce masz skrzynie 6 biegową ? jeśli jest m pakiet to listwy na zderzakach są albo w chromie albo shadowline jeśli shadowline to tylna nakładka pod zderzakiem również jest czarna.

BMW
    Cytat Zamieszczone przez kjwilk Zobacz posta
    Mam pytanie do kolegi "dawca318is" nie wiem czy dobrze zrozumiałem Twój wczesniejszy post ale w F-ce masz skrzynie 6 biegową ? jeśli jest m pakiet to listwy na zderzakach są albo w chromie albo shadowline jeśli shadowline to tylna nakładka pod zderzakiem również jest czarna.
    Dokładnie mam skrzynię sześciobiegową jeżeli dobrze zapamiętałem to co w serwisie zobaczyłem po odczytaniu z kluczyka - to mam ZF 6HP 28 . I nie wiem czy to jest standard czy jakieś wzmocnione ustrojstwo ze względu na to, że mam tam hak holowniczy - ale myślę , że w lipcu 2010 to był standard

Tak jak kolega "kjwilk" napisał - M pakiet występuje normalnie w dwóch standardach ,a niektórzy właściciele robią własne - ciekawie wygladające wariacje

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 735
    Fura - bajka , w F10 były dwie wersje zderzaków dodatkowych :
    - m pakiet
    - aero pakiet

i tu chyba też jest aero

Uprawnienia umieszczania postów