Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Impreza WRX vs. Golf GTI vs. Lancer EVO vs e92 335i

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    To nie czytaj na stronach subaru tylko na jakiś forach :D
    2,5 boxer to najgorszy silnik Subaru w historii tej marki. WRX na tor nie jest dobry rozwiązaniem - jak już chcesz koniecznie Subaru to tylko STI.
    Nie porównuj sprzedaży E38 do WRXa ;) Spadek wartości takich WRXów jest olbrzymi więc pewnie i sprzedaż tylko kwestia jak dużo na nim stracisz ;)\
    Tak jak Roobs napisał Focus ST to nie RS. Nowy model faktycznie występuję narazie tylko w wersji ST. RS produkowali w latach 2009-2010.
    Jeśli ja miałbym wybierać auto na tor to brałbym EVO ale nie X tylko IX ;)
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Zaawansowany Użytkownik Awatar matraks
    BMW
    2011 BMW 328i xDrive e92, 2007 Mitsubishi Endeavor
    Cytat Zamieszczone przez EVAN Zobacz posta
    To nie czytaj na stronach subaru tylko na jakiś forach :D
    Oczywiście. Pisałem wcześniej, że przeczytałem setki opini zwykłych użytkowników różnych roczników WRX i NIGDZIE nikt nie wspomnął by miał jakieś problemy z silnikiem 2,5l
    Masz tu link do ponad 140 opini na temat WRX z 2005r.
    http://www.edmunds.com/subaru/imprez...=CREATION_DATE
    Zdecydowana większośc to WRX z tym silnikiem. Nota ogólna to 4.6/5 więc jak na standardy amerykańskie wręcz doskonała.
    2,5 boxer to najgorszy silnik Subaru w historii tej marki.
    Może wśród silników Subaru jest najgorszy ale wątpię by na tle doładowaych 4-cylindrówek VW czy Forda czymś złym się wyróżniał. Każdy taki sinik jest wyżyłowany. Ale mało prawdopodobne jest by w ciągu kilku pierwszych lat eksploatacji działo się z nim coś złego i kosztownego. Będę robił rocznie nie więcej jak 10tyś km. Potrzymam go 3-4 lata więc co ma sie stać przy przebiegu 30 tyś. km? Niech sie martwi kolejny właściciel:) Będę miał gwarancje 3-letnia a do tego na sam silnik i skrzynię biegów jest 5 lat pełnej ochrony.
    Spadek wartości takich WRXów jest olbrzymi więc pewnie i sprzedaż tylko kwestia jak dużo na nim stracisz ;)
    Znajdz mi zatem 3-letniego WRX poniżej $20 tyś. a masz u mnie dostawczaka browara:) Używane roczniki 2011 kosztują miniumum $24 tyś czyli tylko $3 tyś mniej niż nowy z 2013r.
    Ale RS średnio nadaję się na tor...tzn trzeba kilka modyfikacji wprowadzić. Ja swoim byłem w Kielcach na egzaminie na licencję wyścigową i po 6 kółkach zapaliły mi sie klocki hamulcowe ;)
    Może zle się wyraziłem, mówiąc, że będę jezdził na tor. Miałem na myśli bardziej "pojeżdżenie" sobie po torze niż upalanie na torze. Ze mnie taki rajdowiec jak z koziej dupy trąba;) To jest mój pierwszy tak mocny hot-hatch więc na początek całkowicie mi starczy. I tak pewnie nie wykorzystam całych możliwości jakie daje ten samochód. Podczas jazdy próbnej nowym WRX myslałem, że mnie ten samochód zabije:) Mocny jak diabeł. Przyspieszenie do 100km/h niecałe 5 sekund. Nauczę się jezdzić WRX-em to za kilka lat kupię EVO. Będę wtedy trochę starszy, mądrzejszy i bogatszy:)
    EVAN dzięki za rady i szkoda, że dzieli nas ocean. Byśmy sprawdzili osobiście ile RS jest szybszy od WRX-a:)
    Ostatnio edytowane przez matraks ; 12-09-2013 o 05:26