poszukałem na forum i nie znalazłem odpowiedzi na pytanie czy nowy monitor poliftowy to należy zakodować NCS czy INPĄ?
proszę o pomoc, bo chciałbym sobie zmienić monitor, pytanie czy ten polift monitor bedzie działał z przedliftową zmieniarką?
z góry dzięki za pomoc.
Monitor bedzie dzialal od razu bez kodowania.
Wszystko zalezy pozniej od tego do jakiego wyposazenia byl kodowany i ewentualnie trzeba go bedzie do twojego dopasowac (NCSem).
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
dziękuje, to będę musiał zamówić ten monitor i w wolnej chwili zamienię.
a powiedzcie mi czy po wymieniania monitora na po lift będę mógł odtwarzacz muzykę nagrana w formacie mp3, dodam ze mam zmieniarkę na cd.
Ostatnio edytowane przez Bezi ; 02-09-2013 o 19:06
BMW jest jak ocean uczuć - gdy raz się zanurzysz, utoniesz...
Mam problem z opcjami które znikły w iDrive >> OB Data
Na samym dole wcześniej były dostępne dwie dodatkowe ikonki dzięki który można było sprawdzić czasy serwisowe i aktualny stan auta.
Nie wiem kiedy to się stało ale zauważyłem, że zniknęły te dwie funkcję. Czy jest w stanie ktoś podpowiedzieć jak aktywować to na nowo?
Zapewne szukać tego w modułach MMI lub KOMBI ... ale przesiedziałem dzisiaj chyba z pół dnia, żeby to aktywować ale nic z tego, wszystko inne udało mi się wyłączyć i ponownie włączyć ale nie te dwie opcje. Używałem NCS Dummy ale nie znalazłem niczego podobnego i także nie przypominam sobie, żeby coś wyłączał. Proszę o poradę co może być odpowiedzialne za obecny stan?
![]()
Ostatnio edytowane przez Marios ; 05-09-2013 o 23:55
Dostałem dzisiaj wyświetlacz poliftowy i mam zamiar go dzisiaj zamontować. Mam nadzieje że obędzie się bez niemiłych przygód. Czy mógł bym liczyć na zdalne kodowanie przez neta gdybym sobie sam z tym nie poradził?
Edit:
Monitor założony i działa ale niestety ręce mi już opadają bo nie wiem jak NCS`em zmienić jego VIN bo jak chce kodować MMIGT żeby zmienić jego opcje to niestety sypie błędami. Cały net już przeszukałem i nigdzie nie ma info jak to zrobić :(
Ostatnio edytowane przez pietjawawa ; 06-09-2013 o 20:48