silnik będzie ale skrzynia jest inna sterownik też dolot tez wydech również za dużo komplikacji a efekt ujemny.
silnik będzie ale skrzynia jest inna sterownik też dolot tez wydech również za dużo komplikacji a efekt ujemny.
ok dzieki za info wiec zostaje przy 4.0 :) w sumie to i lepiej..
Panowie silnik w drodze 4.0 M60
teraz moje pytanie bo mechanicy mącą mi w głowie..
Będzie on pasował do mojej elektryki? Mam tez M60? Mówią ze wymieniali kilka takich silników w serii 5 i mówią że wszystko pasuje ale silnik nie chce odpalac bo komputer nie wspópracuje z jakimis sterownikami? I trzeba patrzeć na jakieś tam numery żeby były takie same jak u mnie ale o jakie numery chodzi to nie wiem...
Moim zdaniem to trochę kiszka wsadzić 3.0 V8. Dużo kombinacji.. łącze sie w bólu twoim ale jednak kwota dopasowania wszystkiego wydaje sue byc równoznaczna z kosztem montażu 4.0. Ewentualnie 3.5 v8 to juz chyba lepiej bo wszyscy mówią ze to ten sam silnik...
Edit
Jezeli to ten sam silnik M60 to co moze nie pasować?
Ostatnio edytowane przez mcdziubek ; 12-06-2013 o 18:14
Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
E38 740i V8 ma nowego Pana.
No wlasnie nie wiem co.. jutro juz silnik bede mial to sie niedlugo okaze ;)
Ostatnio przeglądając zakłady zajmujące się elektroniką samochodową trafiłem na taki:
http://www.bmwlodz.pl/bmwelektronika.html
Spójrzcie, czym się m.in. zajmują: * uruchamianie silników po tzw. swapach (np. M60, M62, M52, M54 w E30 itp.)
Więc coś w tym musi być.
PS. A skoro już jesteś zmuszony do wymiany motoru to nie lepiej ściągnąć z jakiegoś angola z niższym przebiegiem?
Ostatnio edytowane przez neonunit ; 13-06-2013 o 07:43
Jedyne co może nie pasować to sterownik silnika. W nim jest immo - ews.
Ale to nie problem. Na kompie oryginalnym auto powinno normalnie palić i w miarę normalnie jeździć. Można go wymienić w każdej chwili więc to nie problem. Ja też się zajmuję uruchamianiem silników po swapach i jedyna rzecz co może robić problemy to właśnie komp. Da się dostać do m60 komp bez immo. Musi być on koniecznie z 94 roku.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Silnik kupiłem kompletny z całym osprzętem i komputerem..
Więc chyba da rade bez wiekszych problemów?
Z anglika podobno z rozrusznikiem jest problem? jest z drugiej strony? gdzieś ktoś tak pisał...
mój będzie miał 190tys przebiegu.
koszt to 4200zł za kompletny silnik i skrzynie automatyczna plus pare gratów.. (z rozbitka)
Z kompem właśnie może być problem. Musiał byś mieć do niego ews. No chyba że dasz to komuś do zgrania w jedną całość. Możesz zostać na starym kompie do czasu kiedy nie zdobędziesz nowego.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
I ze skrzynią sobie montujesz, czy masz na sprzedaż? Jeśli 5hp30 z takim przebiegiem to byłbym zainteresowany.