Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: Poszukiwania V12 - smutne ale prawdziwe.

Zaawansowany Użytkownik Awatar darkman
    BMW
    E38
    jedno z nich:

http://7er.pl/showthread.php/30461-B...al-Oxfordgruen

wspawana cała dupa, prostowana podłoga, szpachla na całym tyle i części przodu, skóra w środku zmasakrowana, błędy silnika, skrzyni, kontroli trakcji, po przejechaniu ~2 km - niski poziom oleju, temperatura skoczyła grubo ponad 100% i visco ani drugi wiatrak nie były w stanie tego schłodzić, szyberdach rusza się na ~5 cm do przodu i do tyłu, podsufitka i słupki zasyfione, w chłodnicy zamiast płynu woda, zacinające się zawory klimatronic, bicie przy hamowaniu takie, że można zęby stracić, pod maską syf i wszystko zarzygane olejem - przypuszczam, że od przegrzewania się silnika i zdechniętych uszczelek, chłodnica trzymała się na słowo honoru, żaden schowek nie otwierał się normalnie, wszystko zostawało w ręce po dotknięciu

z ciekawości - auto porasta mchem (pod kolor nadwozia tak ładnie)

Zaawansowany Użytkownik Awatar vori
    BMW
    ex E32 730i 1993
    Cytat Zamieszczone przez darkman Zobacz posta
    jedno z nich:

http://7er.pl/showthread.php/30461-B...al-Oxfordgruen

wspawana cała dupa, prostowana podłoga, szpachla na całym tyle i części przodu, skóra w środku zmasakrowana, błędy silnika, skrzyni, kontroli trakcji, po przejechaniu ~2 km - niski poziom oleju, temperatura skoczyła grubo ponad 100% i visco ani drugi wiatrak nie były w stanie tego schłodzić, szyberdach rusza się na ~5 cm do przodu i do tyłu, podsufitka i słupki zasyfione, w chłodnicy zamiast płynu woda, zacinające się zawory klimatronic, bicie przy hamowaniu takie, że można zęby stracić, pod maską syf i wszystko zarzygane olejem - przypuszczam, że od przegrzewania się silnika i zdechniętych uszczelek, chłodnica trzymała się na słowo honoru, żaden schowek nie otwierał się normalnie, wszystko zostawało w ręce po dotknięciu

z ciekawości - auto porasta mchem (pod kolor nadwozia tak ładnie)
    Heh, jeśli faktycznie, to niezłe jaja. A taka super miała być :D

Zaawansowany Użytkownik Awatar BMW 7 LONG
    BMW
    W123 CE . E-36 320 cabrio 728 iL. E39 530i
    ja się zgadzam z autorem wątku. Jestem chyba facetem starej daty i słowo znaczy dla mnie więcej od pieniędzy.
    Można coś w opisie auta przeoczyć np.z nie wiedzy,ale totalne kłamstwa i ściemnianie jest nie do przyjęcia. Na co taki typek liczy? ze przyjedzie ktoś parę setek kilometrów i kupi? Niestety wszędzie spotyka się takich prostaków, delikatnie mówiąc.Jestem za tym by ich tępić i pokazywać palcami,a już szczególnie na takich forach jak nasze.
    Co raz więcej oszołomów jest obok nas...

BMW
    E38
    Cytat Zamieszczone przez vori Zobacz posta
    Heh, jeśli faktycznie, to niezłe jaja. A taka super miała być :D
    o tej to ja mogę Ci dużo więcej napisać ;>

- spryskiwacz reflektora (podobno nowy) został w ręce (bo jeszcze nie założony)
    - przy DSC ktoś raczej już grzebał... obie przepływki wyklejone fachowo taśmą
    - coś co było pod korkiem (na korku w sumie) oleju konsystencją i kolorem przypominało smar
    - sprężarka klimy która miała być w bagażniku (bo popsuta) a nie była (nie pytałem czemu) miała uruchomić klimę - nie uruchomiłaby bo wiatraka nie dało się ruszyć nawet
    - visco... cóż... no coś tam niby było, działało jak chciało - zamiast chłodzić podnosiło temperaturę nieubłaganie
    - przypuszczam, że poziom płynu w chłodnicy był uzupełniony dla taniości wodą - bo ani konsystencją ani zapachem to płynu nie przypominało
    - przy pogiętej podłodze w bagażniku zaślepki gumowe... wróć... silikon imitujący nieudolnie zaślepki
    - w lampach nie dość, że akwarium, to dodatkowo ogród botaniczny (tył - obawiam się, że powstała tam cywilizacja zdążyła już wynaleźć koło i ogień ;p)
    - choć co do tego ognia to mam wątpliwości - bo co druga żarówka nie świeciła
    - przy listwach na drzwiach - ruda
    - maska - od zewnętrznej niby ok, pod spodem - ruda
    - przedni błotnik nieudolnie pomalowany i polerowany, przejście tragiczne
    - nawiercane imitacje zgrzewów widoczne po otwarciu klapy bagażnika wołały o pomstę do nieba
    - kierownica miała luzy
    - przy hamowaniu kiedy zwróciłem uwagę właścicielowi na wyrywanie kierownicy z rąk tłumaczył mi to.... uwaga cytat:

"mogła się opona na feldze obrócić i koło jest niewyważone i dlatego tak bije"

jeden z kolegów z którymi byłem chciał gościowi wpier***ć za te herezje ale odpuściliśmy bo to było trzecie i ostatnie tego dnia które oglądaliśmy i jeszcze tylko psów nam do szczęścia trzeba było ;>

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Może znów e32?
    Ja przetarłem oczy jak autor ujawnił która to sztuka gdyż o niej czytałem. Dla mnie czytanie tego forum to niezła szkoła życia czasem, uczę się dużo.... Przede wszystkim tego żeby nikomu nie wierzyć przy kupnie samochodu ....

BMW
    E38
    Cytat Zamieszczone przez NightSnail Zobacz posta
    Ja przetarłem oczy jak autor ujawnił która to sztuka gdyż o niej czytałem. Dla mnie czytanie tego forum to niezła szkoła życia czasem, uczę się dużo.... Przede wszystkim tego żeby nikomu nie wierzyć przy kupnie samochodu ....
    obejrzyj na żywo, polecam :D ciekawe czy dalej te same kity będzie wciskał ;>

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Na fotkach wygladala fenomenalnie ...

BMW
    E38
    NightSnail - i nie każdy... na szczęście, bo inaczej nie kupiłbym auta ;> pochwalę się jak go odbiorę i dojadę do domu (za tydzień dopiero), ale przy opisywanych wyżej śmiało mogę powiedzieć, że godny następca 730 którym jeździłem :)

Cytat Zamieszczone przez technics Zobacz posta
    dlatego po rozmowie z właścicielem tam pojechałem... z fotkami to jest tak jak z fotkami panienek na necie ;p no ZAJEBISTA.... a jak zobaczysz na żywo to trzeba uważać żeby się o własny cień nie zabić uciekając przed krakenem ;p
    Ostatnio edytowane przez Bezi ; 06-05-2013 o 11:51

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Może znów e32?
    Cytat Zamieszczone przez technics Zobacz posta
    Podejrzewam że taki był zamysł sprzedającego ( w sumie powinniśmy nazwać po "imieniu" tą osobę : o...st) , z racji tego że gość robi zdjęcia zawodowo, auto wygląda rewelacyjnie. Do tego bajeczny opis i ktoś kto się nie zna ma na wstępie klapki na oczach, jeszcze przed kupnem ! A takich niestety nie brakuje i auto pewnie się sprzeda zanim cała rdza i purchle będą widoczne na lakierze. Życie...

Zaawansowany Użytkownik Awatar artur677
    BMW
    Jakieś jest ;)
    Niezły kąsek,dawaj tą drugą.
    Mam 7, kiedyś miałem 7 no i później też będę miał 7