Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 50

Wątek: Poszukiwania V12 - smutne ale prawdziwe.

Zaawansowany Użytkownik Awatar darkman
    BMW
    E38
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    Chłopie???? na jakim Ty świecie żyjesz??

Że Ty jesteś uczciwy nie znaczy i nie obliguje jak widać innych do tego samego - prosze nie usiłuj na siłe idealizować świata - to utopia

że ktoś ci powiedział że ma auto super pojechałeś i okazało się że wg ciebie tak nie jest to będziesz teraz wylewał tu żale??

Dla mnie paranoja

Ani nie idealizuję, ani nie robię z niego utopii a tym bardziej nie mam zamiaru go naprawiać. Nie żalę się - stwierdzam fakt ;) Ale nakręcaj się dalej ;>

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    X5 4.6IS+E38 LIFT+330i Cabrio
    Darkman ma trochę racji jednak jak narazie ten temat to coś w stylu macierewicza i smoleńska ktoś widział ktoś wie ale nie powiem kto.
    Jak się powiedziało a to trzeba powiedzieć b w innym wypadku następnym który zrobi na marne 500 km mogę być np. ja.

A co do samochodów na forum - na każdym są te powiedzmy ładniejsze i reanimowane- nic dziwnego. W zasadzie 95 % swoich BMW sprzedałem na fora(dotyczyło to trójek) większośc była doinwestowana ale sprzedający też wiedział po co jedzie i jaki jest stan faktyczny...i ludzie pociągami przyjezdzali po 300 km i zabierali auta.
    Problem jednak nie lezy wyłącznie w sprzedających którzy zatajają fakty - ale również w kupujących. Jeśli ktoś nie przyjmuje do wiadomości pewnych faktów np. to ,ze 20 letnie BMW może być malowane, może się gdzies pocić itd to trudno się dziwić ,ze potem jest rozczarowanie na miejscu.

Doświadczony Użytkownik Awatar prezE32s
    BMW
    Było 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Dla mnie ten temat wogóle nie ma sensu. To przecież normalne, że w Polsce na "igły" "bez wypadkowe" "od starszego pana z Niemiec" patrzymy z przymróżeniem oka :)

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez darkman Zobacz posta
    Ale nakręcaj się dalej ;>
    No i tym stwierdzeniem dałeś potwierdzenie że ten temat to podpucha i próba włożenia kija w mrowisko

Dalej podtrzymuje że temat z gatunku żal.pl

Szkoda prądu na dyskusje
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    A ja jestem ciekaw od kogo z forum kupiłeś, że się zawiodłeś? Może wklej jakieś fotki itp. Jestem ciekaw.

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Nie przypominam sobie ostatnio żadnej 750 na sprzedaż ...

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

BMW
    E38
    Cytat Zamieszczone przez ratovnik Zobacz posta
    A ja jestem ciekaw od kogo z forum kupiłeś, że się zawiodłeś? Może wklej jakieś fotki itp. Jestem ciekaw.
    nie kupiłem od nikogo z forum

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    ale oglądałeś ...

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

BMW
    E38
    Cytat Zamieszczone przez Binio-LODZ Zobacz posta
    Problem jednak nie lezy wyłącznie w sprzedających którzy zatajają fakty - ale również w kupujących. Jeśli ktoś nie przyjmuje do wiadomości pewnych faktów np. to ,ze 20 letnie BMW może być malowane, może się gdzies pocić itd to trudno się dziwić ,ze potem jest rozczarowanie na miejscu.
    Nie mówię o lakierowaniu ;) To normalne, że przez xx lat coś się z autem działo, ale zupełnie inaczej to wygląda jeśli na klapie szpachla wyłazi spod lakieru a dupa od słupków po progi była wspawana, podłoga w bagażniku wygląda jak by słoń na niej siedział a grubość szpachli przekracza nawet dzieła tunerów amatorów ;)

Auto które wybrałem ma lakierowane lewe drzwi do listwy - poza tym ma oryginalny lakier, owszem - ma odpryski, ma trochę rys... ale nic czego by się nie dało wyprowadzić bez lakierowania. Mało tego potwierdzone to jest papierami rzeczoznawcy i ASO, podobnie jak przebieg i naprawy.

W dużym skrócie - jeśli ktoś pisze "stan kolekcjonerski" - a takiego szukałem, to oczekuje się tej przysłowiowej igły... auta, które owszem ma swoje lata, ale utrzymane jest wzorowo, nie totalnego zniszczonego wraku, który nawet 300 km nie przejedzie (a w szczególnych przypadkach to co do 50km miałbym poważne wątpliwości). Szczytem szczytów jest oczekiwanie, że ktoś za takie coś da pieniądze 3-4x większe niż jest to warte.

Może wynika to z mojego podejścia do aut i tego, że jestem po 2 poważnych wypadkach, ale... auto ma być sprawne - żadnego druciarstwa, żadnych kompromisów. Buda ma nie być zardzewiała - jak coś wychodzi, to się to robi a nie czeka aż ją zje (no chyba, że ktoś przez "drobne ognisko korozji" rozumie dziurę w progu albo podłodze to przepraszam :>), jeśli coś wymaga naprawy mechanicznej, to nie wiąże się drutem tylko naprawia i nie robi się tego trytkami i taśmą z castoramy.

Niestety powiem coś co pewnie wielu ludzi zaboli, ale E38 to wymagające i kapryśne auto, naprawa zapuszczonego ulepa przewyższa koszty zakupu auta kilkukrotnie. Trzeba niestety mierzyć siły na zamiary i liczyć się z tym, że to auto pochłania kupę pieniędzy a niedoinwestowane szybko zamienia się w ruinę.

Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    ale oglądałeś ...
    jak bardzo Cię to interesuje mogę podesłać te dwa kwiaty na priva - jeden to jeżdżąca szpachla z sypiącym się motorem, drugi to co prawda nie szpachla, ale motor się przegrzewał a w skrzyni dzwoniło jak w kościele w niedzielny poranek i nie wiem na czym polegała "renowacja" ale przypominała bardziej "rat style" niż renowację
    Ostatnio edytowane przez Bezi ; 06-05-2013 o 11:50

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez darkman Zobacz posta
    jak bardzo Cię to interesuje mogę podesłać te dwa kwiaty na priva - jeden to jeżdżąca szpachla z sypiącym się motorem, drugi to co prawda nie szpachla, ale motor się przegrzewał a w skrzyni dzwoniło jak w kościele w niedzielny poranek i nie wiem na czym polegała "renowacja" ale przypominała bardziej "rat style" niż renowację
    Nie wiem dlaczego tak sie czaisz- skoro tak to wygladalo jak piszesz to wrzuc foty i napisz co i jak- po co sie inni maja denerwowac i podobnie jak ty tracic czas, wtedy przynajmniej temat ten bedzie mial jakis sens
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!