Chyba nie pozostaje mi nic innego, jak się z tym pogodzić ;p
Teraz się tak zastanawiam, jest coś takiego jak resetowanie całego BC? Dosłownie wszystkich danych?
Chyba nie pozostaje mi nic innego, jak się z tym pogodzić ;p
Teraz się tak zastanawiam, jest coś takiego jak resetowanie całego BC? Dosłownie wszystkich danych?
jeżeli chcesz pozbyć się wszystkich zapisów,to odłącz aku. ;)
Faktycznie. Pytanie, czy nie wynikną z tego jakieś inne klocki, ale raczej nic nie powinno się stać?
nie po odłączeniu aku nic się nie stanie
Na pewno odłączenie aku to skasuje ?
kosaaro
sluchajcie a ja mam takie pytanie...
Czy ktorys z kolegow spotkal sie z takim czyms ze konsumpcje 1 i 2 zawiesily sie na dobre?
U mnie sprawa wygladala tak ze na wakacjach stanelo na 10.5 litra w 1 i 2. I dane wogole sie nie zmienialy niezaleznie od stylu jazdy.
Dopiero 2 tyg temu odlaczylem aku i teraz jezdzac spalanie na monitorze znienia sie co chwile(styl jazdy)
pytanie, czemu wczesniej sie tak "zawiesilo" ? Mialo to jakis wplyw na dawkowanie paliwa przez kompa?
jest to spalanie średnie także czym dłużej będziesz jeździł bez kasowania tym trudniej będzie Ci ten wynik zmienić, jest to prosta matematyka jeżeli przejedziesz 1000km i będziesz miał średnie 10/100 to żeby ten wynik podnieśc do 15/100 kolejne tysiąc km musisz przejechać spalając rowno 20/100, nie wiem jak inaczej Ci to wytłumaczyć, bo według mnie skoro po wykasowaniu wszystko Ci działa to to nie jest awaria
Zobacz moją siódeme http://7er.pl/showthread.php/8202-e3...85-730iA-V8-93
freshtimer - za młody by być klasykiem, za stary by być platikiem
no tak, ale zeby spalanie sie nie zmienialo nawet o 0,1 litra to troszke dziwne...
Tak jak mowie, jak stanelo na 10,5 litra w lipcu, to tak sie utrzymywalo do listopada.
Może coś się jednokrotnie zawiesiło, mi raz OBC pomimo 30 litrów paliwa w baku pokazało zasięg 20km i po chwili pokazały sie tylko --- ale zatankowałem i wróciło do normy, może skoro juz po skasowaniu zaczęło Ci dzialać to juz będzie wszystko ok ;)
Zobacz moją siódeme http://7er.pl/showthread.php/8202-e3...85-730iA-V8-93
freshtimer - za młody by być klasykiem, za stary by być platikiem