Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: e60 vs e65 porownanie kosztow serwisu i eksploatacji

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez arasek Zobacz posta
    wiec jaki sens ma kupowanie Piatki????
    To zależy jak na to spojrzeć...mój bardzo dobry Kolega,który mieszka w Niemczech miał E65 z 2002 roku...sporo problemów z nią miał...szczególnie z elektroniką ale i tak jeździł nią kilka lat.Wreszcie sprzedał ją i chciał kupić nowszą poliftową,jednak każda,którą oglądał,a oglądał ich sporo miała te same lub podobne problemy...np.w żadnej nie działaly wszystkie głośniki albo problem z hamulcem postojowym,albo z ogrzewaniem...nie wiem ile w tym prawdy bo nigdy nie miałem E65 czy E66 ale zdecydował sie na 5er 3.0 diesel z 2008 roku z niskim przebiegiem...o ile dobrze pamiętam to coś koło 90 tyś km i jest bardzo zadowolony.Pozdrawiam.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez arturo193 Zobacz posta
    To zależy jak na to spojrzeć...mój bardzo dobry Kolega,który mieszka w Niemczech miał E65 z 2002 roku...sporo problemów z nią miał...szczególnie z elektroniką ale i tak jeździł nią kilka lat.Wreszcie sprzedał ją i chciał kupić nowszą poliftową,jednak każda,którą oglądał,a oglądał ich sporo miała te same lub podobne problemy...np.w żadnej nie działaly wszystkie głośniki albo problem z hamulcem postojowym,albo z ogrzewaniem...nie wiem ile w tym prawdy bo nigdy nie miałem E65 czy E66 ale zdecydował sie na 5er 3.0 diesel z 2008 roku z niskim przebiegiem...o ile dobrze pamiętam to coś koło 90 tyś km i jest bardzo zadowolony.Pozdrawiam.
    Będzie tyle teorii co użytkowników...Jednym się psuło to a innym tamto. Jak trafisz tak masz..z kupnem autka to jak gra w lotto, albo wygrasz i kupisz cos sensownego , albo przegrasz i utopisz kupe kasy..

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar ded
    BMW
    528i + LPG
    W sumie ja tez myslalem nad mercem. W211 s500 spokojnie znajde w kombiaczu. Tyle ze jak zaczalem czytac fora to:
    Amory airmatic w strasznej cenie, nawet cene regeneracji powala
    SBC z ktorego merc sie wycofal nie nastraja pozytywnie, choc ponoc sa ludzie, ktorzy to potarafia tanio zresetowac
    Silnik bez typowych usterek ale strasznie lubi sobie wypic. Beemka na trasie jest oszczedna, merc ponoc nie koniecznie
    Materialy ponoc najwyzszej jakosci ale wyglad konsoli itp to swiadczy o tym, ze w Stuttgarcie czas zatrzymal sie 10 lat wczesniej.
    Skrzynie tez lubia sie posypac, tak jak w BMW, wymiana oleju chyba drozsza
    Mowili ze z korozja jest juz dobrze w tych modelach, ale wlasciciele nie koniecznie sa obiektywni...
    Na minus jeszcze drozsze czesci niz w BMW, ten samochod jest duzo trudniej sprzdawalny...

w220 pewnie ma podobne wady i zalety, w srodku tez inna epoka, choc na zewnatrz ladny. Wolalbym jednak zostac przy BMW, mam sentyment do tej marki ale najbardziej zalezy mi na ladnym, funkcjonalnym i dobrze wykoanym wnetrzu.

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Przecież to 2 rózne auta

jak wy porównujecie 5er w M pakiecie do e65

5er nadaje sie na codzień i do jazdy agresywnej, palenie gumy i baczki pod Makro czy innym Auchanem a e65 to raczej spokojna wygodna jazda i komfort po ..set kilometrach

pytanie brzmi do czego chcesz auto??
    - do lansu bansu i baczków - 5er M pakiet
    - do wygodnej jazdy i komfortu 7er
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar ded
    BMW
    528i + LPG
    Baczków nigdy nie kręciłem ani się nie lansowalem. Robię sporo km ale często przydaje mi się funkcjonalność kombi. Lubię auta duże ale zawsze bałem się niespodziewanej awarii automatu.

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez ded Zobacz posta
    Baczków nigdy nie kręciłem ani się nie lansowalem. Robię sporo km ale często przydaje mi się funkcjonalność kombi. Lubię auta duże ale zawsze bałem się niespodziewanej awarii automatu.

Ja bączki poprzednia e38 pokręciłem kilka razy :laseczka: a ta już mnie nei bawi

co do awarii automatu - też sie bałem - odpukac w niemalowane mam prawie 3 rok i zero kłopotów, więc jak widac nie jest żle, oczywiscie trzeba kupic auto w stanie dobrym aby ustrzec sie problemów i wymieniać olej w skrzyneczce
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Ja nie wiem z kad u ludzi ta sraczka jak slysza o automacie. Manuale tez sie sypia ... A kultura pracy automatu powala manual na lopatki . Nigdy bym nie kupil auta w manualu u mnie nawet zona ma tigre w automacie ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar ohara5
    BMW
    F01
    Cytat Zamieszczone przez technics Zobacz posta
    Ja nie wiem z kad u ludzi ta sraczka jak slysza o automacie. Manuale tez sie sypia ... A kultura pracy automatu powala manual na lopatki . Nigdy bym nie kupil auta w manualu u mnie nawet zona ma tigre w automacie ;)
    Brawo popieram techmicsa:-)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e60 545i
    Panowie, mam 5tke i mam mondeo --- nie porownujcie 5tki do mondeo... zupelnie inna klasa... a do robienia bączkow pod makro to jest 3ka :)

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    A powiedz mi o jakim mondeo mowa . Bo ja jestem na 100% przekonany ze mondeo z 2008 jest lepiej wykonane niz e60 z 2004 .