Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Ori xenon Hella

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Ale nie rozumiem po co chcesz koniecznie montować 20-letnie przetwornice? Nie lepiej założyć jakieś tereźniejsze (można je tak ukryć, że nikt ich nie znajdzie), albo z e38 / 39 .

Ori xenony bosch mają inną konstrukcję (palnik wklejony w lampę), więc nie wiem jak to połączysz...

Co do samego zestawu - masz przetwornice i zapłonniki - brakuje jedynie wiązki i palników.

Cytat Zamieszczone przez brunoz Zobacz posta
    Normalnie to powinien ustawić wysokość urządzenia ustawiając wysokość tuż przy kloszu a następnie oddalić urządzenie o określony w normie odcinek i sprawdzić o ile zniżyła się wiązka światła. To samo dotyczy kąta świecenia. Może przecież być skos prawidłowy ale lampy mogą "patrzeć" w lewo i tym samym napindalać ludziom po oczach.
    Po to ma właśnie przyrząd, żeby nie musiał oddalać się od świateł. Gdyby miało to wyglądać, jak piszesz, to przecież wystaryłaby zwykła "plansza" na wysięgniku ;-)
    Ostatnio edytowane przez xsilver ; 18-09-2011 o 08:34

Vip Vip Awatar PawelM.
    BMW
    ex E32 750iL 1988r.
    Blog
    15
    Cytat Zamieszczone przez xsilver Zobacz posta
    Ale nie rozumiem po co chcesz koniecznie montować 20-letnie przetwornice? Nie lepiej założyć jakieś tereźniejsze (można je tak ukryć, że nikt ich nie znajdzie), albo z e38 / 39 .

Ori xenony bosch mają inną konstrukcję (palnik wklejony w lampę), więc nie wiem jak to połączysz...

Co do samego zestawu - masz przetwornice i zapłonniki - brakuje jedynie wiązki i palników.
    kolego ja na siłę nie chcę tego wsadzić do siebie. Po prostu skoro mam taki zestaw i byłaby opcja na odpalenie tego u mnie to byłoby fajnie już nic nie dokupować poza żarnikami. Jednak jeśli nie uda się to na pewno wsadzę ori przetwornice tak jak piszesz e38 / e39
    ...And on the 7th day God created the... 7er...

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Blog
    20
    Cytat Zamieszczone przez PawelM. Zobacz posta
    jak wyszedł xenon w e32 to nie było D2s więc taki napis nie może tu być. Wydaje mi się też, że nie było samopoziomowania w lampach ale tego nie jestem pewien.
    W e32 było samopoziomowanie dwa czujniki jeden z przodu drugi z tyłu ,zmiana kontra nachylenia stabilizatora powodowała samoczynna regulacje lamp

Vip Vip Awatar PawelM.
    BMW
    ex E32 750iL 1988r.
    Blog
    15
    dzięki Jarku za info

Początkujący Użytkownik Awatar Jareknes
    BMW
    E32 iA M60b30
    tu link pogladowy , gosc sprzedaje ori lampe
    http://allegro.pl/bmw-e32-e34-xenon-...824653303.html
    Noblesse oblige

Vip Vip Awatar avecezarave
    BMW
    E32 740iL `93
    Blog
    27
    Faktycznie xenon w E32 miał system samopoziomowania, wówczas nie było tego pokrętła w kabinie po prawej stronie kolumny kierowniczej (czyli jak u mnie np.). Jeśli chodzi o xenon Helli to wiązka składa się z czterech przewodów ale to widać na zdjęciu Pawła. W przypadku xenonu Boscha wiązka jest już o wiele bardziej rozbudowana. Oferowana lampa na Allegro jest do oddania za 200 zł gdyż już kiedyś ją prawie zakupiłem ale przez brak wiązki jest on kompletnie bezużyteczny chyba że na sam klosz.
    Paweł pytasz czy można tu włożyć zwykłe D2S otóż odpowiedź jest już na forum w jednym z tematów o xenonie oryginalnym, gdyż ktoś wrzucił tam link do bodajże angielskiej strony na której ktoś zrobił fotorelację z wymiany takiej żarówki. Zatem jest to wykonalne. Mimo wszystko jeśli będziesz chciał się pozbyć tego zestawu to jestem jak najbardziej nim zainteresowany :-)
    Znalazłem jednak tą stronę:
    http://www.szobries.de/BMWXenon.html
    Ostatnio edytowane przez avecezarave ; 18-09-2011 o 22:51

Vip Vip Awatar PawelM.
    BMW
    ex E32 750iL 1988r.
    Blog
    15
    dzięki Czarku za konkretną odp ale jeszcze ciekaw jestem czy dam radę podpiąć jakąś tą wtyczkę na cztery przewody do siebie?

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Żarniki oryginalne podobno da się dostać. Kiedyś jak byłem na szkoleniu w siedzibie bosch to poruszyli ten temat. Żarnik koło 1000 zł nowy.

Vip Vip Awatar avecezarave
    BMW
    E32 740iL `93
    Blog
    27
    Paweł u mnie jest ori wiązka na cztery kabelki a aktualnie mam podłączone tylko dwa i to świeci.

Vip Vip Awatar PawelM.
    BMW
    ex E32 750iL 1988r.
    Blog
    15
    Hehe udało sie odpalic xenon. Jeden jest z ori zarnikiem i działa a drugi miał wyrwany zarnik. Teraz kupno D2s i składanie w całość :)

Uprawnienia umieszczania postów