Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: wyciek plynu chlodzacego

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    m60b40
    powinien sie obracac:) tylko zdrowe wisco mozesz wyhamowac, a zepsute juz pourywa Ci paluchy:P

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 3.0 m30b30
    Blog
    3
    Cytat Zamieszczone przez red_man Zobacz posta
    powinien sie obracac:) tylko zdrowe wisco mozesz wyhamowac, a zepsute juz pourywa Ci paluchy:P
    kolego mylisz sie jest odwrotnie po wlaczeniu silnika wiatrak powinien sie krecic tak jakby na jalowym biegu i mozna go normalnie zatrzymac nie obawiajac sie o palce ale gdy silnik sie nagrzeje powinna sie zapiac wiskoza i wtedy juz nie radze wsadzac tam paluszkow:p a zepsuta wiskoza czy silnik zimny czy goracy bedzie chodzic tak samo...wiskoza dziala na zasadzie tzw bi-metalu ktory pod wplywem rozgrzania wlacza wizkoze
    Ostatnio edytowane przez hedanos ; 06-08-2011 o 09:06

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez hedanos Zobacz posta
    kolego mylisz sie jest odwrotnie po wlaczeniu silnika wiatrak powinien sie krecic tak jakby na jalowym biegu i mozna go normalnie zatrzymac nie obawiajac sie o palce ale gdy silnik sie nagrzeje powinna sie zapiac wiskoza i wtedy juz nie radze wsadzac tam paluszkow:p a zepsuta wiskoza czy silnik zimny czy goracy bedzie chodzic tak samo...wiskoza dziala na zasadzie tzw bi-metalu ktory pod wplywem rozgrzania wlacza wizkoze
    Kolego wiemy jak działa wisco i jedno jest pewne ,że jak włączysz zimny silnik to przez jakąs minutę wiatrak powinien chodzic z taka sama prędkościa jak silnik ,a potem wolniej jak jest zimny oczywiście . Jak masz inaczej to masz uszkodzone wisco :)

Jeżeli chodzi o uszkodzenie wisca ,to sa dwie mozliwości ,albo sie zblokuje i cały czas sie kręci jak silnik ,albo nie będzie sie blokowało wcale ,po czym przegrzejesz silnik.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i
    zatrzymac wiatrak sie da ale zatrzymac probowalem tylko jak auto chodzilo na biegu jalowym a jak sie gazu doda to mam wrazenie ze kreci sie szybciej tzn czuc mocniejszy wiatr. A czy u mnie wystepuja takie momenty ze jest zablokowane i sie zatrzymac nie da to nie wiem. Jedno wiem ze od 3 lat temperatura silnika jest w normie to chyba jak by te visco bylo zepsute to wskazowka od temp wychylala by sie w prawo?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 3.0 m30b30
    Blog
    3
    Cytat Zamieszczone przez Seba665 Zobacz posta
    zatrzymac wiatrak sie da ale zatrzymac probowalem tylko jak auto chodzilo na biegu jalowym a jak sie gazu doda to mam wrazenie ze kreci sie szybciej tzn czuc mocniejszy wiatr. A czy u mnie wystepuja takie momenty ze jest zablokowane i sie zatrzymac nie da to nie wiem. Jedno wiem ze od 3 lat temperatura silnika jest w normie to chyba jak by te visco bylo zepsute to wskazowka od temp wychylala by sie w prawo?
    zgadza sie powodowaloby to zagotowanie sie plynu chlodzacego pozatym powinies slyszec taki potezny szum wywolany wiatrakiem po zapieciu viscozy jesli go slyszysz np ruszajac z 1 to oznacza ze wiskoza masz sprawna

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 3.0 m30b30
    Blog
    3
    pozatym umnie juz wiem co bylo przyczyna podnoszenia sie temperatury i cisnienia plynu chlodzacego co skutkowalo go wywalaniem "barany" pseudo mechanicy nie potrafili pozadnie odpowietrzyc uklad chlodzenia sam wlasnie teraz odpowietrzylem i chodzi jak ta lala ;)!!
    BOZE UCHOWAJ OD TAKICH MECHANIKOW
    Ostatnio edytowane przez hedanos ; 06-08-2011 o 10:45

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    m60b40
    Cytat Zamieszczone przez red_man Zobacz posta

no wiadomo mowilem, ze jak sie zepsuje to pourywa plauchy( jak wyzej) :D

Uprawnienia umieszczania postów