Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: wygranan aukcja na allegro

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
    Załóż spór na allegro, będziesz widział co obsługa allegro na to.
    2 tygodnie temu miałem taką sytuację. Oto odpowiedź Allegro:

Cytat Zamieszczone przez allegro
    Uprzejmie Pana informuję, że zakończona aukcja w świetle prawa jest umową cywilną pomiędzy Sprzedającym a Kupującym. W przypadku naruszenia przez którąś ze stron warunków owej umowy osoba poszkodowana ma prawo zgłoszenia sprawy do organów odpowiednich do rozpatrywania takich skarg (sądów powszechnych lub wcześniej policji). Proszę raz jeszcze wysłać wiadomość do Sprzedającego, tym razem informując o chęci podjęcia takiego kroku. Świadomość ewentualnych sankcji prawnych, a także samego postępowania w sprawie, działa bardzo często mobilizująco na unikających kontaktu kontrahentów.

Uprzejmie informuję, iż w przypadku, gdy powyższe działania nie przyniosą efektu, wówczas w sprawie niniejszego sporu może Pan skorzystać z usługi zasięgnięcia porady współpracującego z naszym Serwisem profesjonalnego zespołu prawników z j kancelarii prawniczej (Włodzimierz Głowacki i Wspólnicy sp.k. z siedzibą w Poznaniu). Mogą oni pomóc w rozwiązaniu problemu od strony prawnej.

Zawodowi prawnicy pracujący w kancelarii:

zapoznają się z materiałami dotyczącymi prowadzonego przez Pana sporu (jego historią i załączaną w trakcie jego prowadzenia dokumentacją),

przeanalizują problem związany z realizacją umowy z punktu widzenia obowiązującego prawa oraz możliwości podjęcia działań prawnych w danej sprawie,

w oparciu o powyższą analizę udzielą odpowiedzi na Pana pytanie, wskazując propozycję rozwiązania kwestii prawnej.

Usługa jest całkowicie bezpłatna, uruchomiona specjalnie w celu udzielania pomocy w przypadku takich sytuacji transakcyjnych, z jaką ma Pan do czynienia. Aby z niej skorzystać, należy wypełnić załączony do tej wiadomości formularz i wysłać go (jako załącznik do wiadomości e-mail) na adres:

crs@wglex.pl

Zaznaczamy, iż rozpatrywane będą wyłącznie sprawy przedstawione za pomocą dołączonego formularza, obowiązkowym jest również wypełnienie wszystkich jego pól.

Wypełniony formularz musi zostać przez Pana odesłany na adres zespołu kancelarii w ciągu 14 dni od wysłania przez nas tej wiadomości. Bardzo prosimy również, aby wiadomość do zespołu kancelarii wysłana była z adresu e-mailowego widniejącego w ustawieniach Allegro.

Uwaga! Kontakt z zespołem kancelarii może być realizowany wyłącznie drogą mailową.

Pozdrawiam, życząc pomyślnego rozwiązania problemu,

--
    Donata S********
    Zespół Allegro

Vip Vip Awatar Mariusz735i
    BMW
    E38 740iA, było E32 735i
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77 Zobacz posta
    2 tygodnie temu miałem taką sytuację. Oto odpowiedź Allegro:
    No to mnie zaskoczyłeś. Chyba musieli jakoś niedawno nawiązać współpracę z tą Kancelarią bo jak ja zakładałem spór i później go kończyłem to miałem tylko informację, że mam zgłosić sprawę na policję a oni udzielą wszelkich potrzebnych informacji organom ścigania.

Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Fajnie wiedzieć, że jest coś takiego. Roletę oczywiście ma obowiązek Ci sprzedać i musi być w takim stanie jaki jest opisany na allegro. Powstrzymaj się z negatywem, najpierw poinformuj go o swoich zamiarach, powinien zmięknąć.

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez Marecki7er Zobacz posta
    poinformuj go o swoich zamiarach, powinien zmięknąć
    W moim wypadku zmiękł. Miałem całą historię naszej korespondencji. Napisałem mu, że wystwaię negatywa a skan korespondencji i zdjęcia przedmiotu wstawię w komentarzu jako linki, żeby każdy mógł ocenić kto wali w ch**a. Mam dostać od niego zwrot całej kwoty poniesionej na aukcję, w tym również koszty odsyłania reklamacji. Kwota w sumie śmieszna (aukcja = 24zł, oddać ma 33zł), ale mi bardziej chodziło o zasadę. Kupiłem u niego baterię do Nokii BLC-2. Napisane było, że bateria jest nowa, a dostałem... używaną. Odesłałem, obiecał wymianę po czym przysłał mi... ponownie tę samą (!!!) baterię. No to się wk******m :]

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 m30b35
    Blog
    1
    tak wlasnie za 102.5 ale dzownilem do niego i powiedzial ze nie wysle i na zalozenie sporu trzeba czekac 7 dni

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    idz na psiarnie, jak Pan wladza kumaty to nie bedzie narazie zakladal sprawy, zadzwoni do tego typa i "przekona" go po swojemu, ze za 102,5pln nie warto jezdzic do Ciebie do sądu bo podroz wyniesie go drozej. Ja mialem podobnie, rozsadny albo leniwy oficer nie tworzyl kartoteki na wejscie tylko przedzwonil do delikwenta i tamten odpuscil i zrobil co mial zrobic. Nie odpuszczaj, bo za pare dni znowu pojawi sie ta aukcja i tak bedzie w kolko bo kolezka mysli ze beda mu placili po pare stow za stara pollke z roleta el.
    Allegro dziala w takich kwestiach jak zus, zero kompetencji i tylko zeby zbyc takiego jak Ty, przynajmniej ja tak mialem, dlatego poszedlem na policje, bylem tez po porade w kancelarii, poradzono mi abym najpierw udal sie na policje, a jesli to nie pomoze to wyslal list do tego kolezki, za potwierdzeniem odbioru, wtedy bedzie wiadomo, ze komunikowales sie z nim oficjalnie, bo maile niekoniecznie uznaja w sądzie za wystarczający dowod (gosciu mogl nie odczytac maila, ktos odpisal za niego, etc.)

Zaawansowany Użytkownik Awatar NegroEG
    BMW
    E32
    Blog
    15
    i nastepnym razem nie czekaj do ostatnich minut zeby przebic oferte

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 m30b35
    Blog
    1
    chyba o to chodzi w licytacji

Zaawansowany Użytkownik Awatar NegroEG
    BMW
    E32
    Blog
    15
    mhm mogles poinformowac mnie ze tez chcesz licytowac... zainteresowanie aukcja bylo zerowe to nie podbijalem ceny... a prosilem również aby nie podbijac ceny...

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    Cytat Zamieszczone przez NegroEG Zobacz posta
    i nastepnym razem nie czekaj do ostatnich minut zeby przebic oferte
    Cytat Zamieszczone przez NegroEG
    mhm mogles poinformowac mnie ze tez chcesz licytowac... zainteresowanie aukcja bylo zerowe to nie podbijalem ceny... a prosilem również aby nie podbijac ceny...
    Negro,
    przeciez nie wszyscy siedza w tym temacie, czy na forum i nie orientuja sie kto, kiedy, po co i czy wogole ma zamiar albo licytuje taka, a nie inna aukcje, a po drugie, prawo rynku, kupuje ten, kto jest w stanie wiecej wylozyc

Uprawnienia umieszczania postów