Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Jaki olej do skrzyni - 750 - 91r.

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik Awatar Lelena
    BMW
    będzie E32
    Przede wszystkim różnice takie, że 4HP-24 jest wytrzymalsza i ma lepszy moment, detale w płycie sterowniczej, sprzęgło forwardu itp. ale wątpię, że ktoś to tu zrozumie dla kogo bez różnicy jest jaki olej wlewa do skrzyni. A różnica jest zasadnicza jeśli chodzi o specyfikację DIII i DII.
    A zasłyszaną informację mam od swojego mechanika. Aczkolwiek nie mam zamairu wypowiadać się w tym temacie. Lejcie DII - tańszy.
    sz4l0ny weź sobie przejrzyj swoje posty i zastanów się nad sobą.
    Ostatnio edytowane przez Lelena ; 28-03-2011 o 23:22

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez Lelena Zobacz posta
    Przede wszystkim różnice takie, że 4HP-24 jest wytrzymalsza i ma lepszy moment, detale w płycie sterowniczej, sprzęgło forwardu itp. ale wątpię, że ktoś to tu zrozumie dla kogo bez różnicy jest jaki olej wlewa do skrzyni. A różnica jest zasadnicza jeśli chodzi o specyfikację DIII i DII
    Różnica jest zasadnicza - ale doradzając wypadałoby mieć troche lepsze oparcie niż rozległe doświadczenia z wyszukiwarką Google.

Parametr "wytrzymałości skrzyni" - też poproszę o rozwinięcie, najlepiej w jednostkach przypisanych do wartości mierzalnych.

O "momencie skrzyni" też się z chęcią czegoś dowiem.

Manual ZF mam przed sobą, także ide po drugą herbate i zabieram się do lektury, bo widze że wraz z producentem zaliczam się do grona tych "którym jest obojętne jaki olej".
    Czarne e32 w benzynie!

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez Lelena Zobacz posta
    Przede wszystkim różnice takie, że 4HP-24 jest wytrzymalsza i ma lepszy moment, detale w płycie sterowniczej, sprzęgło forwardu itp. ale wątpię, że ktoś to tu zrozumie dla kogo bez różnicy jest jaki olej wlewa do skrzyni. A różnica jest zasadnicza jeśli chodzi o specyfikację DIII i DII.
    A zasłyszaną informację mam od swojego mechanika. Aczkolwiek nie mam zamairu wypowiadać się w tym temacie. Lejcie DII - tańszy.
    sz4l0ny weź sobie przejrzyj swoje posty i zastanów się nad sobą.
    Coś ci sie argumentacja przycina.

Powiedz swojemu mechanikowi że każdy ma prawo być zbawiony we własnej wierze.

Nie masz zamiaru wypowiadać się w temacie - po co było pisać od samego początku?

Rozczaruję cię i nie wezme sobie swoich postów, natomiast odeśle cie z twoimi prawdami objawionymi w objęcia twojego mechanika.

Odrobinę pokory życzę, kariera budowana na forum wszczynaniem bezsensownych dyskusji bez poparcia w naturze stoi przed tobą otworem.

Czarne e32 w benzynie!

Uprawnienia umieszczania postów