Pokaż wyniki od 1 do 10 z 285

Wątek: Drgania kierownicy!!miedzy 80km/h-110km/h juz nie ma co wymienic wszystko nowe!!

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Temat ma już 11 stron.
    Mam taką propozycję.
    Nie dopisujmy nic, tylko niech każdy napisze po kolei co już wymienił i jakie zauważalne zmiany to dało(jeśli dało)
    Aktualnie jest rozmowa o kilku autach i w sumie to można się już pogubić o której jest mowa.
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i
    Blog
    19
    Cytat Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
    Temat ma już 11 stron.
    Nie dopisujmy nic, tylko niech każdy napisze po kolei co już wymienił i jakie zauważalne zmiany to dało(jeśli dało)
    .
    Drgania samochodu powyzej 80 km/h. Ostre wibracje na kierownicy przy hamowaniu.

***Wibracje przy hamowaniu zlikwidowane wymianą piast, tarcz i wahaczami z przodu. Tutaj zdziwko bo okazalo sie ze po wymianie dalej sa wibracje przy hamowaniu. Problemem byly wadliwe tuleje wahaczy, które posypaly sie w 500km, w sklepie bez najmniejszego problemu wymienili na nowe.

***Drgania samochodu powyzej 80 km/h - i tu sie najbardziej zdziwilem, Koła... Bylem u 4 wulkanizatorów, każdy wyważał i wirowanie zostało (nie wiem co te kola maja albo jak tez drgania sa na samochod przenoszone). Kupilem na tyl nowe opony, bylo ciut lepiej. Przejezdzalem kiedys w trasie obok wulkanizatora, patrze stoi bmw to zrobie sobie przerwe i wjechalem do kolesia, okazalo sie ze ogromny fan e38, byl takze w posiadaniu 750i. Okazalo sie ze w małej szopce koles mial taki sprzet że szok. Dlugo kombinował przy felgach, mowił ze sporo doważał i wyśmiał poprzednich wulkanizatorów za jakosc odważników i to gdzie i co poprzyklejali. Wyjechalem od niego i wszystko minelo. Mam nadzieje ze na letnich kapciach wszystko nie wroci...

Duzy problem to opony. Jesli są stare to nie sa juz takie wytrzymale, mozliwe ze sa spękane wewnatrz. Nasze samochody mimo iż cieżkie na autostradach rozwijają naprawde duże prędkości, opony tego nie wytrzymują i to moze tez byc przyczyna drgań
    Ostatnio edytowane przez tomaszeklolek ; 20-02-2011 o 15:46
    e38 m62TUb44 740i

Uprawnienia umieszczania postów