Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: [mechanika] Stuki z tylu..

Początkujący Użytkownik
    Ciężko kręcą się koła, według mnie po prostu kolega ma szpere!
    Nie lekceważ tego terkotania tylko dojdź co to żeby sie jakąś awarią w trasie nie skończyło!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 730
    Witam
    nie chciałem zakładać nowego tematu u mnie tyrkotanie jest w e38
    dzisiaj mi sie to pojawiło. :/
    Więc tak... ruszam i tak od 30km/h słychać czym szybciej jade to głośniej (takie tyrkanie)
    jak jade tak ok 60 gdzie mocno słychać puszcze gaz (cały czas na D) wcale nie słychać albo bardzo słabo ,tylko dodam gazu znowu.
    Te tyrnanie słychać z tyłu i bardziej z prawej strony...
    Ręce mi opadaja...;/zanim pojade na warsztat może wy mniej więcej wiecie co to może być ...most?? :(
    Niczym Feniks z Popiołu podrywa się i unosi w oddali

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Polonez Caro
    Witam, dopisywanie sie do tematow ma te wade, ze juz nikt do nich nie zaglada bo mysli ze to kolejna odpowiedz i go malo to interesuje ;).. U mnie terkotanie pojawilo sie kilka razy pod rzad gdy zapalila sie rezerwa, po zalaniu za 50zl wraca do normy. Moze sobie gdzies powietrze ulatuje jak jest malo paliwa.. A moze wieksza ilosc paliwa zaglusza terkotanie, jedno jest pewne. Jak bym mial cos uszkodzone to na zewnatrz auta by rowniez terkotalo, a u mnie slychac tylko szum opon ;)

Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 730
    dzieki za odp Aru89, U mnie w sumie już przestało terkotać...samo z siebie ,spokój mam prawie 2 tygodnie. I nie wiem co to było bo jak pojechałem na podnośnik to jak na złość była cisza.Teraz czy mało paliwa czy dużo jest cisza... Mam nadzieje ,że problem już sie nie pojawi :)
    -------------------------------------
    7.03.2010
    Problem dalej ten sam ,dodam ,że nic nie robiłem od tamtej pory bo przestało ale teraz znowu to samo .Tryrkocze czym szybciej jade to mocniej jak tylko puszcze gaz cisza ...dodam tyrkocze znowu.Głos z tylnej kanapy nawet bardziej z prawej strony...
    A zapytam od czego to jest http://moto.allegro.pl/item913533975...w_e39_e46.html

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    mk2
    Ja mam ten sam problem z tym tyrkotaniem jak by jakies zebatki sie przemieszczaly na sucho. pozatym dzis byly ewidentne takie stuki jak by w dyfrze. ale ruszylem z kopyta i przestalo dziwna sytuacja

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 730
    Ja zabieram sie jutro góra pojutrze za to ,wydaje mi się ,że to podpora albo krzyżak.Więc jak tylko zrobie to dam znać co było. :P

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    mk2
    najnowsze info takie chrobotanie jest cały czas ale czasami głosniej czasami ciszej. dzis natomiast byly stuki w prawym kole po zaciagnieciu na postoju hamulca reczego stuki ucichły oraz jak wysiadly 2 osoby z tylnego fotela

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 730
    ja przed chwila wróciłem z kanału: jeszcze na 100% nie wiem co to jest gdyż nie dostałem się do podpory z braku czasu na demontaż wydechów ale:
    po kręceniu wałem jest lekki szum (nic wiecej) w okolicy podpory.
    Próbowałem uginać wał od skrzyni (odcinek może 20cm) ale mocno sztywny.

Druga rzecz tylne przeguby:tylny prawy ruszam (prawo,lewo) ma luz a podczas kręcenia metaliczny dzwięk w kole.
    A lewy przegub ma minimalny luz i podczas kręcenia cisza...

Więc teraz już nie wiem czy podpora ,krzyżak czy przegub (a wydaje mi się że przez te metaliczne dzwięki może być przegub prawy)

Mało tego wyjechałem z kanału przejechałem 10 km i cały czas cisza.A przed wjazdem na kanał były te stuki (tyrkanie). ;(

Ale tak jak wcześniej pisałem
    Ale co ma puszczenie pedału gazu do tego stukania??

Z00FY
    Gość

Re: Stuki z tylu..

Cytat Zamieszczone przez Aru89
    Witam ponownie.. Ja to mam pecha z tym autem..

Wstaje sobie rano odpalam i jade, slysze jakis terkot z tylu. Wiecie jaki odlgos wydaje samochodzik dla dzieci jak sie go naciaga do tylu zeby jechal? To u mnie jest takie tyrkanie wlasnie jak jade.. Czemu mam wrazenie ze mi sie most konczy? To auto zabija mnie finansowo :/ Czy dobrze strzelam czy to moze byc jakas blachostka?

Pozdrawiam
    Sprawdz czy to nie mechanizm od wysowania anteny lub zaglówka z tylu jesli posdiadasz. Jeżeli to odgłos podobny do naciągania samochodziku dla dzieci. Mogę Cię pocieszyć ,że dolożylem juz 5,5 PLN do auta i to jeszcze nie wszystko a awyszlo mnie dobrze ponad 13tys, ale chcę mieć ideAl pod kazdym wzgledem bo kupowanie BMW to milosc a jak wiadomo ona moze wszystko wybaczyc ;) pozdro

Zaawansowany Użytkownik Awatar chester
    BMW
    E66 730Ld
    Cytat Zamieszczone przez neon Zobacz posta
    ja przed chwila wróciłem z kanału: jeszcze na 100% nie wiem co to jest gdyż nie dostałem się do podpory z braku czasu na demontaż wydechów ale:
    po kręceniu wałem jest lekki szum (nic wiecej) w okolicy podpory.
    Próbowałem uginać wał od skrzyni (odcinek może 20cm) ale mocno sztywny.

Druga rzecz tylne przeguby:tylny prawy ruszam (prawo,lewo) ma luz a podczas kręcenia metaliczny dzwięk w kole.
    A lewy przegub ma minimalny luz i podczas kręcenia cisza...

Więc teraz już nie wiem czy podpora ,krzyżak czy przegub (a wydaje mi się że przez te metaliczne dzwięki może być przegub prawy)

Mało tego wyjechałem z kanału przejechałem 10 km i cały czas cisza.A przed wjazdem na kanał były te stuki (tyrkanie). ;(

Ale tak jak wcześniej pisałem
    Ale co ma puszczenie pedału gazu do tego stukania??
    neon - doszedłeś co z tym tyrkaniem było? Trochę odświeżam temat ponieważ w mojej e38 740i również mam terkotanie - dokładnie odzwierciedla się to jak puszczę pedał gazu, jeśli przyspieszam to jest cisza. Zdemontowałem dzisiaj wydechy i sprawdzięłm wał napędowy - podpora idealna, przegub gumowy pomiedzy wałem a skrzynią jak nówka, w przegubie pomiędzy wałem a mostem wymieniłem smar, no i co - dalej terkocze - odpadają te ztarczobębny - sprawdząłem, czyściłem są ok. Macie jeszcze jakieś pomysły lub wiedzę z wąłsnego doświadczenia. Terkotanie dochodzi raczej z tyłu i właśnie raczej z prawej strony i tak jak wspomniałem uzaleznione jest od dodawania gazu.
    Druga sprawa czy miał ktoś z was w czasie jazdy niezależnie od prędkości, dziur zakretów i dodawnaia bądź odejmowania gazu jakby coś strzeliło pod samochodem. Odgłos brzmi jak by się wcisnęło blache metalową i ona by sprężyście odskoczyła - wystepuje to za siedzeniem kierowcy - czyli jakby bak paliwa - domocowanie sprawdzałem i naciskałem blache w nim - może ona tak odskakuje. Co prawda teraz mam ok 20 litrów paliwa w bakumoże zasysanie pompy wsysa blache która w pewnym momencie puszcza - co Wy na to?
    Dziekuję z góry za pomoc i sugestie.
    Ostatnio edytowane przez chester ; 18-12-2010 o 22:22

Uprawnienia umieszczania postów