Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: [mechanika] Stuki z tylu..

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 730
    Cytat Zamieszczone przez chester Zobacz posta
    Odgłos brzmi jak by się wcisnęło blache metalową i ona by sprężyście odskoczyła - wystepuje to za siedzeniem kierowcy - czyli jakby bak paliwa - domocowanie sprawdzałem i naciskałem blache w nim - może ona tak odskakuje
    nawierć sobie dziurkę w korku paliwa i problem zniknie. Problem nie raz omawiany na forum:)

Co do tego tyrkotania to ...podpora ,krzyżak wszystko było ok .
    Ja wymieniłem półośkę prawą oraz piaste prawą kompletną.
    Dlaczego piaste bo u siebie miałem urwany czujnik ABS i już tak łatwo się nie dało go wyjąć.
    Przy rozebraniu piasty starej miałem też rozwalone sprężynki od szczęk hamulcowych (hamulca ręcznego).
    Wszystko latało jak chciało.
    I teraz nie wiem ale ja obstawiam ,że to ta półośka prawa takie tyrkotanie robiła.
    Ale to bardzo dziwna sprawa bo raz to tyrkotanie było raz nie np 3 dni tyrkotało a póżniej tydzień spokoju...
    Niczym Feniks z Popiołu podrywa się i unosi w oddali

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Blog
    20
    nie wiem po co nawiercac ten korek to bezsens przecież jest odpowietrzenie zbiornika może te weże są zapchane poprostu

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 730
    Cytat Zamieszczone przez jarek88 Zobacz posta
    nie wiem po co nawiercac ten korek to bezsens przecież jest odpowietrzenie zbiornika może te weże są zapchane poprostu
    po prostu taniej jest nawiercić dziurkę niż kupować filtr węglowy do odpowietrzania zbiornika. Każdy robi jak uważa;p
    Niczym Feniks z Popiołu podrywa się i unosi w oddali

Vip Vip
    BMW
    AC Schnitzer 730d 1999r
    Panowie czy półosie są takie same w benzynach i w dieslach? Czy jednak się czymś różnią miedzy sobą. chodzi mi o półoś do e38 3.0D z 99 roku, lewa . Może ma ktoś na zbyciu za niedużą sumę? mam podobny przypadek jak neon . podczas dodawania gazu, czyli jak auto ciągnie mam tarcie tak jakby w przegubie. myślę ze wymiana półosi mogłaby pomóc. Tarczo-bębny mam nowe.Tuleje wymienione.Została chyba tylko półoś.
    B M W

Staram się pisać poprawnie po polsku.

Uprawnienia umieszczania postów