http://moto.allegro.pl/prbmw-740-v8-...070247854.html
Wersja do druku
Zupełnie nie rozumiem dlaczego ona nie kosztuje milionpięćsetstodziewięćset :D
~ wysłane poprzez Tapatalk
ciekawe ile będzie wisiała na allegro?
Tuczi,bo to impex :-)
"PRZY DOBRYM KRECENIU MOTORA IDZIE OGIEŃ Z WYDECHU" to wyjaśnia wszystko ;) auto stoi w Radzionkowie, a blachy ma Lubińskie :)
Dobry opis:)
POTENCJAŁ JEST , MOC JEST , MUZA JEST, GLEBA JEST, FELA NA LATO W GRATISIE BBS SKRECANY 19 TKA JEST , DZWIEK JAK W LAMBO JEST, KRZYŻE W LAMPACH SA, CZARNY SUFIT JEST, SKORA JEST, CZARNA JEST --
Dobry opis:)
POTENCJAŁ JEST , MOC JEST , MUZA JEST, GLEBA JEST, FELA NA LATO W GRATISIE BBS SKRECANY 19 TKA JEST , DZWIEK JAK W LAMBO JEST, KRZYŻE W LAMPACH SA, CZARNY SUFIT JEST, SKORA JEST, CZARNA JEST --
Edytuj posty !
IMPEX -wszystko na temat ;) Jeśli same wloty w zderzak kosztują u nich po 450 to całe auto musi wyjść koło 40 k ;)
Najbardziej mnie rozwaliła cena tego wydechu ponad 5k taaa jasne chyba, że tam akrapovica zamontowali hehehehe
realnie zła nie jest może z 20 jest warta
No cena jest prosta policzył ile by wziął na części przy swoich cenach zrobił się dobro duszny i podzielił wynik przez 2 i oto efekt ;) i to jeszcze licytacja chyba ma nadzieje że będą sie bić o nią i dojdzie do 100 tyś :P
Wszystko tłumaczy chyba fakt, że tuleje na belce zrywało co chwila, to ładnie to musiało latać bokami. Te tuleje są bezobsługowe, jeżeli nie ciąga się przyczep lub lata bokami :)
Ale nie mówimy o e38, tylko e32, tu są dwie i dwa razy większe niż w e38.
W TDSie jakiego miałem poleciały dopiero jak sprzedałem koledze po przebiegu 600 tyś, on nakręcił jeszcze trochę i wybudował dom wożąc cement i inne pierdoły, łamiąc sprężyny między innymi.
Tak jak mówię, przy normalnej jeździe są zupełnie bezawaryjne, ale nie wiem jak te spod gwiazdy teknorot i podobnych.
Tak się teraz przyjrzałem nie jest to oryginalne 750 z przełożonym silnikiem, bo nie ma przy lewym kielichu profilu do mocowania hydraulicznego rozdzielacza ciśnienia.
Zatem pewnie jest to M60 z dołożonym wyposażeniem z 750 i "750" na klapie.
No i jeszcze to Impex Performance. Silnik wolnossący, dołożony nowy wydech, filtr K&N i 323 konie z 286. Słyszałem, że M60 w dobrym stanie potrafi wyrzucić prawie 300 na hamowni, ale nawet takie z tylko innym wydechem nie będzie miało prawie 8% więcej.
Chyba oddam swoje 735 do impex performance na mody :D:haha:
Każdy handlarz ma to do siebie, że koloruje swoje ogłoszenia ;]
Widziałem ją na żywo ( pisałem w sb o tym chyba ) i na żywo robi lepsze wrażenie, jak na foto. Ale nie takie żeby tyle zapłacić ;]
Black Hella mojej produkcji,był nią u mnie ok.2 miesięcy temu, na żywo prezentuje się o wiele lepiej,polakierowana perfekcyjnie,wtedy jeszcze miała m60b30 pod maską. Cena faktycznie przesadzona.Ponoć wcześniej miał e32 z silnikiem od m5 e34.
Przesadzona i nie ma chlop racje jeśli dużo rzeczy wymienił to wiem że nie są tanie...
Ja rozumiem dużo ale to jest przegięcie pały :sarcastic:
nie widziałęm nie słyszałem więc nie wiem czy przeciąganie pały czy nie jest kilka elementow co mi sie nie podoba w niej ale moze jednak jest dobra. Ja jak swoją dokończę to za 35 bym nie sprzedał. Bo łącznie wkładu będzie gdzieś 17tyś łącznie do wakacji a reszta ceny to samochód + moja krew i nerwy.
W E34 ;) Nie wiem jak te poduchy mogą tak na szybko polecieć też mam do wymiany ale sądzę że pewnie sa jeszcze od nowości, a w poprzedniej wymieniałem i przez rok jazdy o nich zupełnie zapomniałem i sądzę że przez długi czas się jeszcze nie przypomną.
Mowa tu o tulejach zorientowanych pionowo, te przykręcone tak jakby na końcu progów?
Mam to do wymiany (na przeglądzie wyszło że luz), kupiłem i czekam na chęci żeby to wymienić.
Ale takie pytanie:
czy zużyte tuleje wydają jakieś stuki?
Bo słychać coś z tyłu przy nasileniu nierówności na drodze. Poduszki amortyzatorów robiły hałas, ale je już wymieniłem i ucichło, ale nie do końca.
Przepraszam za offtop, ale bezsens zakładać nowy temat.
Ja myślę że mowa tu o dużych tulejach belki tylniej takich jak kubki bo mogą bo na belce masz dyfer a przez zużyte tyleje może ci kosić belke i dźwięki z jej strony jak i ze stronu układu napędowego.
No wiesz bartek od czasu pojawienia się kolegi laki7 ludzie już sami się gubią z kwestią TDS i E32 :P
na normalny uzytek nic sie nie robi. po za normalnymi wymianami w E32 nigdy nie widziałem żeby coś tam było słabe albo źle zrobione.
Zawieszenie tylne w e32 i e34 są praktycznie jednakowe a same tuleje tylnej belki identyczne!
I raczej zawias jest pancerny w porównaniu do nowszych modeli, w szczególności do e39 kombi.
e34 mam 7 lat dwa razy zmieniałem tuleje tylnej belki, trzeci raz założyłem już poliuretanowe, więc albo ja mam jakieś inne zawieszenie albo wy jeździcie bardzo ostrożnie, nie powiem bo e34 nigdy lekko u mnie nie miała ale napewno nie latałem bokiem na każdym rondzie/zakręcie, nie oszukujmy się bmw nie przoduje w trwałości zawieszeń
Może jakieś kitowe wsadzałeś tuleje, ale powiedz mi jak sprawuje się poliuretan jest jakaś różnica w jeździe? bo sam o nich myślę i gdzie je kupiłeś.
Ale prawde mówiąc to ta tuleja jest do tupy wykoanana mysle ze zrywa ją a dlatego że biorąc ją do ręki widać dlaczego gdyż metal trzyma się jedynie kawałkiem i nie jest zlany do okoła tylko bo bokach gumy już nie ma a od dołu tak samo tylko kawałkiem trzyma guma. podobnie jak podopora wału ta guma jest za cieńka...
alcantara kosztuje 20zl za metr a moe 750 jak w opisie, mocno przesadzone tak jak i reszta
Ale pojechał:)
Taka cena to jest w sumie bardzo budująca. To oznacza, że mogę wystawić swoją za co najmniej 100 tys. PLN. Oczywiście cena nie będzie podlegała żadnej negocjacji. "Znawcy tematu" i tak wiedzą o co chodzi:):)
Realna kwota?
To chyba faktycznie nie oszczędzasz auta, ja w TDSie Touring w firmie nie wymieniałem nigdy 600 tyś, dopiero je wyrwał mój kolega jak napisałem wyżej.
W e32 wymieniłem parę lat temu, bo padła gruszka nivo i wyrwało tą tuleję od tej strony, bo nie było amortyzacji żadnej z tyłu. Z drugiej strony była jak nowa, przebieg 300kkm, od nowości w Polsce. To o trwałości zawieszenia dodam jeszcze, że wahacze z przodu we32 mam od nowości, tylko górne tuleje gónych wahaczy wymieniałem raz kilka lat temu. Całkowity brak luzu na sworzniach. Silnik M70, także lekko przód nie ma.
zrywało mi co ciekawe tuleje z prawej strony, orginał był gdy ją robiłem pierwszy raz, ja założyłem zamiennik więc może jakiś słaby był, no ale żeby tylko 2 lata wytrzymał? Poliuretan polecam każdemu! Nie dość że jest praktycznie wieczny to jeszcze auto lepiej się prowadzi, jest sztywniejsze bardziej agresywne w zakrętach, chociaż łatwiej wahacz skrzywić itp
te tuleje są nawet na allegro i to chyba taniej niż zwykła tuleja, chociaż ja kupiłem trochę lepsze bo znajomy lata w drifcie i załatwił mi to samo na czym on jeździ, w ogóle można założyć wyczynowy zawias i wtedy masz problem z głowy z zawieszeniem
Czuć rzeczywiście to usztywnienie tuleje masz czerwoną czy żóltą bo to są inne twardości, E32 jest za dużym i ciężkim gokartem żeby była sztywna i podskakiwała a tego bym nie chciał Co innego Civic, E30 na tor. I dlatego nie wiem czy się zdecyduje przy wymianie niby przy czerwonych deklarują nieco większą sztywność niż oryginał jeśli by tak było no to bym wziął ale sam nie wiem.