panowie wlasnie przed chwilą zobie zatrzasnolem kluczyki w bagazniku , mam 3 klucze , ale zostały w srodku...macie jakies pomysly na otwarcie tego germanskiego oprawcy? nerwy mi juz puszczaja i chyba wybije szybe.
Wersja do druku
panowie wlasnie przed chwilą zobie zatrzasnolem kluczyki w bagazniku , mam 3 klucze , ale zostały w srodku...macie jakies pomysly na otwarcie tego germanskiego oprawcy? nerwy mi juz puszczaja i chyba wybije szybe.
auto jest podwujnie "zaryglowane" czyt zamykales pilotem?:> jak tak - wybijesz szybe i nic nie pomoze skoro masz 3 kluczyki w bagazniku bo auta od srodka nie da sie otworzyc:)
JEST OPCJA OTWIERANIA BAGAZNIKA SPECJALNYM CYNGLEM ALE TO NIE JEST PRZEZE MNIE SPRAWDZONE!! i nie napisze CI kolego gdzie ten cyngiel jest tutaj w tym watku:) na privv CI napisze ale NIE SPRAWDZLAEM tego:) ostatnio mialem taki problem to mi doradzili wlasnie tak zrobic ale znalazlem zapasowy kluczyk:)
Jak masz zamknięte auto to czemu miałby działać:P nie działa:P to system na dzieciaka jest:P zamykasz w aucie i nie wyjdzie :p od środka jak pociągnie za klamke nic nie da:) tak samo przysick od klapy;) bez otwartego auta albo zaplonu(co wiąże sie z otwartym autem) ten przysick nie działa:P chyba ze ma kolega worek na narty i jakos Kluczyki "wymaca" :p
Ja otwierałem mercedesa S w221 sytuacja taka sama jak u ciebie 2 kluczyki zapasowe w środku i jeden w bagażniku :) więc sądzę że e38 bez problemu idzie otworzyć bez żadnych uszkodzeń. Polecam antenę CB a konkretnie sam Bat do takich działań i spróbuj wydostać te kluczyki zapasowe co są w środku , nabij je na kij i daj je w takie miejsce żebyś mógł nacisnąć przycisk końcówką anteny :) Powodzenia
Jak ma włożyć antene do auta skoro jest zamknięte?
masz w podłokietniku z tyłu worek na narty?
Da się to zrobić tą anteną od CB radia, ale lepszy będzie długi giętki drut. Wkłada się go do samochodu na zamkniętych drzwiach. Wkłada się go na górnym rogu drzwi, jak byś miał jakąś plastikową " szpachelke" coś tego typu to bez uszkodzeń da się lekko odgiąć w tym miejscu drzwi i drutem dostaniesz się do środka. Jak już się dostaniesz muszą się w Tobie obudzić zdolności chirurgiczne wyciągnąć kluczyk najlepiej na fotel i końcówką druta wcisnąć guziczek. Jedyny minus tej operacji jest taki że zawsze porysuje się trochę lakier tam gdzie wkłada się drut.
Kolega Rysiek92 wszystko ładnie opisał za mnie :) a co do porysowań to da się bez tylko trzeba delikatnie wsuwać druta w szparę :)
Sądzę że dobrze przeczytałem i jest napisane ze 2 kluczyki są w środku a 1 w bagażniku ...
Panowie otwarlem samochod.. nie uwiezycie w jaki sposob , zadzwonilem pierwsze do speca powiedzial 300zl , kolana mi sie ugieły , poszedlem do domu i siedze na googlach , i znalazlem taki cudny film ktory mnie uratowal http://www.youtube.com/watch?v=ASiM7oGFJ_U
czym predzej pobiegłem po wkretarke , 5min roboty i samochod otwarty!. :cool: :cool: :cool:
zdecydowanie prosciej i bez kombinowania przez podłokietnik
kolego sprawdz to w prosty sposob:) jak juz przyjedziesz sobie do domu z zakupow czy tam z ksciola:) zgas auto otworz i zamknij drzwi(tak tak bmw wie kiedy wysiadasz:D) i zamknij pilotem autko:) sproboj je potem od srodka otworzyc za pomoca klamki:) jak sie nei da czyt dynks od rygla wysunie sie i zaraz schowa to znaczy ze wszystko dziala jak nalezy:)
No tu sie niestety mylisz- pod bleda masz blache klapy i dopiero ciegno zamka - pomysl co by bylo jakby ciegno bylo zaraz pod blenda...
Szyba drzwi przod aktualnie w porywach do 50zl- no fakt na odkurzanie szkla zejdzie jakies 20min po 3-5min spedzonych na montazu szyby :D
panowie zabawnie sie zrobiło , do wiercenia dziurki oczywiscie sciągnąłem blende z klapy , a co do wybijania szyby to jest debilny pomysl , a pozatym to nie mogl bym chyba spać z myslą ze jest nie oryginalna tzn nie od tego samochodu.... :)
Jaki wniosek? Nie trzymać wszystkich kluczyków razem. Też kiedyś zatrzasnąłem w aucie kluczyki ( drugi w schowku ), ale to był stary trup i bagażnik się scyzorykiem otwierało. Teraz zawsze drugi kluczyk mam albo przy tyłku, albo u żony w torebce.
Tym bardziej uważam to za dobry pomysł...
Oj:D.............ja po prostu uważam,że to kiepski pomysł...ale to tylko moje zdanie...
Faktycznie...masz rację...jakoś mi to umknęło...ale i tak skoro potem można załozyć na to spowrotem nie uszkodzoną blendę to jednak wybrałbym sposób z wierceniem...
Młotek. śrubokręt i dużą żaba pozwał otworzyć bagażnik w 15 sekund. Zniszczeniu ulega zamek.
Hmm moze i debilny ale napewno mniej zaszkodzi autu jak wiercenie dziur w klapie ktora za kilka miesiecy zezre rudy wiec beda koszty duzo wieksze jak 5dych... a skoro szyba to taki problem to czy bedziesz mogl spac spokojnie wiedzac ze wlasnie podziurawiles swoje cacko i ze klape zre ci rdza?? :D i ze za kilka miesiecy bedziesz szukal niepordzewialej klapy co juz teraz jest nie lada wyczynem + do tego bedzie musiala byc pomalowana i bedzie na niej nieoryginalny lakier... ;) koszmar jak nic :D
no nie jest tak do konca , bo wywierconą dziurke zabezpieczylem przed rdzą , pozatym w klapie są też inne dziurki i jakoś do tej pory wokolo nich nie widać rdzy , a jezeli nawet ta rdza miala by sie pojawić i zjeść calą klape ,to samochod zdązy zmienic xx razy wlasciciela , nie mogl bym poprostu pogodzic sie z myslą ze wybiłem szybe w swoim samochodzie.
Ja przerabiałem ten temat wybiłem trójkąt bo miałem , do auta nie wszedłem i wywierciłem w klapie otwór.
Teraz kupiłem klapę bo były parchy w kolorze idealna bez lakierowania nie ma śladu interwencji.
Koszt 200 pln
da się klapę otworzyć bez wiercenia i kombinowania ale nie będę tego tutaj pisał trzeba trochę cierpliwości , mało tego da się otworzyć całe e38 nie mając kluczyków gołymi rękami. Proszę mnie o nic nie podejrzewać trochę anglików się narozbierałem i przypadkowo udało mi się do tego dość.
Ludzie...co Wy tutaj za brednie wypisujecie...kilka mcy?...założe się,że jak dobrze zabezpieczysz nawiert to rdza nie wyjdzie nawet za kilka lat...BOSS tak dramatyzujesz jakby karoserie BMW 7er robione były z najgorszego g.wna...Przyznajcie się ilu z Was ma nawiercane dziury pod maskę w trakcie montażu gazu...i ilu z Was ma z tego powodu jakiś straszny zardzewiały problem?
Napisalem tak bo gosc sie strasznie przezywal wymiane szyby ktora trwa raptem 3min i nie ma ingerencji a auto... a z drugiej strony wywalil sobie dziure w klapie :hang3: i jakos mu to nie przeszkadza... gdzie tu logika??? "bulke przez bibulke a g. cala reka"??
A jak chcesz byc taki skrupulatny to odpowiedz sobie w ilu E38 jest rdza w komorze silnika ?? a w ilu zezarta klapa tyl i to bez wywierconych dziur??
p.s: wybijania trojkata nie polecam - koszt podobny a roboty z wymiana duzo wiecej