Hej
Jak w temacie.Macie może styczność z konsolą play station 3? Chodzi mi o pady bezprzewodowe...jak się sprawują?Jaki czas działania i jaki czas ładownia?
Czy ogólnie są coś warte?
Tak na marginesie jakie gry polecacie na tą konsolę ?
Wersja do druku
Hej
Jak w temacie.Macie może styczność z konsolą play station 3? Chodzi mi o pady bezprzewodowe...jak się sprawują?Jaki czas działania i jaki czas ładownia?
Czy ogólnie są coś warte?
Tak na marginesie jakie gry polecacie na tą konsolę ?
genberalnie pad od konsoli sony ps3 jest lzejszy i wygodniejszy od pada microsoftu (xboxa) ja jak laduje pada przez 2-3 godzinki to starczy na TYDZIEN GRANIA:) jedynym problememjest cena tego ustrojstwa ktora w takim sobie np media kosztuje 200zl:) CENA NIEZMIENNA OD 4 LAT PONAD... bo tyle na rynku jest juz konsola ps3:) ladnie zarabiaja na 4letnim sprzecie co?... generalnie kolego konsola ps3 to naprawde dobry zakup:) ja swoja mam juz druga :) (poprzednia sprzedalem) a obecna mam juz 3 lata:) nic sie nie psuje:) + DOBRY NAWET BARDZO ODTWARZACZ FILMOW blu -ray DVD itd;) + doszla ostatnio opcja IPLA(polsatowskie seriale dzien predzej) i TVNPLAYER(tvn seriale dzien predzej) za darmo wszystko:) no i AXN jeszcze jest:) generalnie konsolka w tych czasach do dobra zabawka:) a PADY SPRAWUJA SIE BARDZO DOBRZE:) ja mam jednego bez dualschocka(z poczatku produkcji) to jest lzejszy od terazniejszych ale nie ma wibracji i jest zrobiony z jakiegos takiego plastiku co sie rece poca:) ale te nowe pady (nowe tzn nawet 2-3 letnie) sa zrobione z twardego wygodsnego plastiku i maja wibracje:) pozdro
PS. jak bedziesz chcial jakies gierki fajne to dawaj znamc:) napiszeCI w co warto grac;)
Jako fan PS3, również polecam te konsolę. Pad, a konkretnie mówię o Sixaxis, u mnie sprawuje się bardzo dobrze zresztą jak zawsze to było z Playstation. Mój chodzi od 2007. Jest lekki, ładowanie starcza na „trochę” grania. Nie jest tak że go zapniesz i za godzinę masz wyładowany, raczej w dniach bym to liczył. Ponadto podpiętym padem również możesz grać (tylko że kabelek dynda).
Co do gier to zależy co kto lubi, ale jest kilka mega produkcji, które warto mieć lub chociaż przejść. Był już taki temat tu u Nas więc polecam opcję "szukam" ;D.
Jest jedna obowiązkowa pozycja, najlepsza gra z jaką się spotkałem kiedykolwiek!
Heavy Rain się zwie!
Kolejna super produkcja według mnie to Medal of Honor Tier1, też fantastyczna gra, grafika i fizyka gry są oszałamiające ale do tego nas już przyzwyczaił ten tytuł przez wiele, wiele lat :)
Co do padów oprócz wyżej wymienionych nie można zapomnieć o PS Move ale tutaj uważałbym na gry jakie są pod to, nie wszystkie są dobrze napisane. Gra Sport Champion daje dużo zabawy, była jeszcze jakaś gra w golfa ale nie pamiętam, była okrzyknięta nazwiskiem jakiegoś gracza ale nie był to Tiger Woods.
Co do samej konsoli to dzisiaj są podzielone na takie które można kupić nieaktualizowane od wielu miesięcy, jedyna zckrakowana wersja oprogramowania 3.5 albo 3.55 (nie pamiętam dobrze), kupujesz taką i coś co przypomina pendrive i grasz na piratach nie podłączając nigdy konsoli do netu. Albo kupujesz normalną konsolę i cieszysz się z dobrodziejstw PS Store gdzie możesz kupić Upgrade gier za dobrą kasę, naściągać całą masę demo najróżniejszych gier itd.
A ja mam stycznosc z PS3 i XBOXEM 360 i zdecydowanie bardziej polecam Xboxa. Lepszy i tansze gry, mozliwosc przerobienia konsoli, wygodniejsze pady.
Ale PS3 też można przerobić :smile:
Również polecam PS3 , pady sprawują się znakomicie ogólnie ps3 to ps3 -na pewno warto! Co do gier, zgodze się że Heavy rain jest OK , z samochodówek podobało mi się : Split second, NFS HP a ze strzelanek grałem we wszystkie Jamesy Bondy ( polecam dla kogoś co ma problem ze sterowaniem , namierzaniem poprzez pada w tej serii jest to bajecznie proste).
Ja mam akurat z 2008 roku PS3 przerobiona została w uk więc wiem ze jest to możliwe a co do tych nowych nie wiem jak to się ma
Panowie tylko żeby temat się nie przerodził w przepychankę XBox vs PS3. Dalsze OT z tym związane będę kasował i ewentualnie „nagradzał”.
Z gier to jest sporo flagowych tytułów:
- Gran Turismo (seria)
- Need for Speed (seria)
- Metal Gear SoliD (seria)
- Tekken (seria)
- Resident Evil (seria)
- Final Fantasy (seria)
I długo by tak można wymieniać.
PS3 jest kompatybilne z grami z PS1 i PSP.
Pod netem radzi sobie bardzo dobrze, jest bardzo rozbudowana sieciowo. Generalnie konsola bez netu traci bardzo dużo.
Na PS3 polecam grę Call of Duty Black Ops
ps.polecam również słuchawki dedykowane do tej gry http://tech.wp.pl/kat,1009789,title,...l?ticaid=1d3a5 naprawdę świetnie się w nich gra
Panowie tak wiec polecam strone www.polygamia.pl <- tu sa wszystkie nowinki o grach itd:) konsole "piracic" bez sensu bo wiekszosc produkcji bazuje na trybie "online" straczajacym na 500h a nie na 5 :) bo tyle trzeba na przejscie wiekszosci "wspolczesnych" trybow dla jednego gracza:)
battlefield Bad Ccompany 2 ALBO za 2 tyg BATTLEFIELD 3:) <- najlepsza gra :)
Oj widzę że w Tier1 nie grałeś, battlefield przy tym wygląda słabo.
Marynarz polecał CoD... nie powiem, dobra gra ale dobija mnie niedopracowanie i w wielu przypadkach niedorzeczność akcji. Zawsze mam mieszane uczucia co do CoD, na pewno warto zagrać ale mając 200zł w kieszeni stojąc przed półką w sklepie zastanawiając się co wziąć czy CoD czy MoH nawet nie byłoby tematu! MoH jest bez porównania lepszy jeżeli chodzi o SinglePlayer jeżeli ktoś kupuję grę tylko pod Multi to wtedy tak, tacy gracze sięgają po CoD.
Różnice między tytułami są zasadnicze pod względem samej fabuły!
CoD zawsze przenosił gracza GDZIEŚ... gdzieś w wyimaginowaną przeszłość, przyszłość czy teraźniejszość inaczej.
MoH zawsze przenosi gracza w historyczne prawdziwe działania wojenne! Zapewnia głębokie wrażenia z pola bitew i ilustruje akcje lepiej niż reżyser mógłby nakręcić film! Tier1 dla przykładu przenosi gracza w wojnę z Afganistanem zaraz po atakach z 11 września, mnie gra urzekła pod każdym względem, nawet teraz się wkręciłem i wieczorem przysiądę do niej po raz kolejny :D
Od co moje zdanie zostało subtelnie wyrażone :D :D :D
Dzięki Pany za szybkie odp :) Ten havy rain mnie zaciekawił. Konsole dopiero kupiłem nie dawno i do tego tv 42 co by mi się w zimnie nie nudziło
Póki co mam GT5,GTA IV i fife 12 która była w zestawie i mogę powiedzieć że te pierwsze dwie są bardzo fajne a w fife jeszcze nie grałem ;)
A niech mi ktoś powie czy gry z PS2 będą mi chodzić?
Witam,
Nie chcę zakładać nowego tematu, gdyż moje pytanie również tyczy się PS3. Czym kierować się przy zakupie tej konsoli ? Nigdy nie miałem z nią do czynienia - warto interesować się używkami z allegro ?
Pozdrawiam :-)
Oczywiście i PS2 i PS1 i PSP
Najlepiej? Pytaj czy ktoś z nich (sprzedających) ma PS3 wyprodukowaną w Japonii bo 95% jest made in china. To chyba jedyne co mogę polecić.
Pewnie interesuje Cię czy grubas czy slim, nie wiem czym się różnią. Widziałem slima ale nie wnikałem w niego. W grubasie na pewno sam możesz wymienić dysk twardy, ten jest identyczny jak w laptopie czyli 2,5" czy slim też tak może to musisz podpytać.
ja mam slima :) i gry na ps2 nie chodzą ... działają tylko te z ps3 i ps1
co do dysku tutaj tez jest łatwy do wyjęcia :) wyjmuje sie go z przodu pod połykaczem płyt :D
Oki a jak kwestia dostępu do internetu itd. - ktoś pisał że bez tego PS3 staje się praktycznie bezużyteczne. Trzeba się gdzieś rejestrować, płaci się za dema gier, jak to wygląda :) ?
Codziennie mam styczność z xboxem i ps3 i powiem tak ps3 bardziej funkcjonalny ale jezeli konsola tylko do grania tylko xbox i xbox ma tez pada ,który dużo lepiej leży w dłoni :)
To pograj tym padem w Tekkena lub w inną grę gdzie potrzeba precyzyjnego "krzyżaka" to zmienisz zdanie. A jak grałeś i nadal tak uważasz to wiem coś na temat twojego poziomu umiejętności. Oczywiście bez obrazy bo nie mam tego na celu.
Pady z Xboxa są dobre w grach gdzie jest sterowanie na analogu. Czy lepsze od padów z PS3 to nie wiem ale z mojej perspektywy to jedyny i najlepszy pad to ten od Sony. Reszta to wynalazki. Te pady mają niezmienny kształt od 95r bodajże także coś w tym musi być.
Jeśli chodzi o gry PS2 na PS3 to wyszło kilka odmian PS3. W pierwszym rzucie były wersje obsługujące w 100% wcześniejsze platformy, później weszła modyfikacja i została kompatybilność z PSP i PS1 tylko (szkoda). A jak jest z najnowszymi modelami to nie wiem. Trzeba by zapytać kogoś kto ma nowego PS3slim lub poszukać w u wujka google.
No ja mam też mam slima ale dopiero go poznaję...
Przede wszystkim podłącz ją do netu. Pościągaj updaty, odpal GT5, podeślę Ci czarną M5 to coś może się ścigniemy.
joe white jesli okreslasz poziom umiejetnosci patrzac kto jakim padem gra,to gratuluje:)To jakbys osadzal umiejetnosci kierowcy w zaleznosci jakim autem jezdzi....Ale ja sie nie znam:P
ja grałem i xboxem i ps3 i obie są super ale ps3 tak jakby o poziom wyżej :)
co do ps3 i netem wiadomo w necie jest mnóstwo dodatków dem i gier do kupienia bez wychodzenia z domu :)
ja mam ps3 od prawie roku do tej pory grałem w takie gry jak :
GOW 3 - super grafika i wciągająca długa fabuła
fifa - fajna gra zależy kto jak podchodzi do piłki
mafia - świetna gra jedna z moich ulubionych
nfs hp2- świetna grafika auta wyglądają rewelacyjnie
teeken6 - totalna klapa nie polecam
paradise - gra jest ok ale jakoś mi nie podchodzi
CAL modern warfare 2 - jak ktoś lubi tego typu gry to bedzie zadowolony
Widzę że kompletnie mnie nie zrozumiałeś. Chodziło o porównanie padów z obydwu konsol. Jeżeli ktoś pisze że pady z Xboxa są lepsze od tych z PS3 to moim zdaniem po prostu nie grał w gry w których wymagana jest spora precyzja "krzyżaka". A jeżeli grał i nadal tak uważa to po prostu mało umie bo jak by umiał sporo to by wiedział że w rękawicach bokserskich się igły nie nawlecze. I Bill G. o tym wie ;D i dlatego poblokował swoje konsole żeby nawet przez przejściówkę USB nie dało się Soniaka podpiąć.
Sens mojej wypowiedzi jest taki że pady z PS3 są po prostu najlepsze bo mają bardzo dobrą ergonomie i precyzję. Pady z Xboxa mimo równie dobrej ergonomii tracą na precyzji sterowania w grach gdzie wykorzystuje się krzyżaka a nie analog. Takie są fakty i każdy kto ma pojęcie i coś tam umie Ci to powie niezależnie czy lubi Xboxa czy nie.
I to potwierdza to co piszę. Te gry wykorzystują analog.
Teraz odpal wspomnianego Tekkena i wykręć parę juggli na obu padach i już będzie wszystko jasne.
A załóż się :)
Podłącz ją do netu i zaktualizuj oprogramowanie! Dzisiaj Czyta wszystko łącznie z Divix czy obrazami płyt BluRay, obsługuje technologię 3D zarówno w filmach jak i w grach.
Ze względu na to, że się rozpisaliście też o XboX to zasadniczą różnicą jest napęd, konsola od Microsoftu obsługuje tylko DVD HD a więc stąd różnice w cenach gier.
Spora różnica jest także w procesorze i i reszcie bajerów na płycie głównej. Owszem na początku różnic w grach nie było i w wydajnościach ale po kilku latach zaczynają wychodzić różnice w możliwościach obydwóch konsol. Jak nie jeden z graczy zauważył niektóre tytuły wychodzą tylko na PS3 i powodem tego są nie tylko pieniądze i umowy ale też możliwości konsol 3 generacji, z czasem to się będzie pogłębiać.
A w czym problem?
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=3415293
O nawet nie widziełem, że wyszedł :)
ja mam konsole w necie i mam cały czas aktualizacje a gry na ps2 nie działaja a mam kilka dobrych tytułów
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sony_PlayStation_3
Warto poczytać, wygląda na to, że jednak nowe PS3 nie obsługują gier z PS2.
Możliwe, że byłem stronniczy bo mam konsolę kupioną zaraz po premierze w PL.
Jak dzisiaj pamiętam jak powędrowałem do "PlayStation Świat" aby wypożyczyć grę na PS3 (zabrakło od razu na zakup) i jedyne co usłyszałem:
"Gry na PS3? Skąd? Gratuluję jest Pan pierwszym właścicielem PS3 w Lesznie" buhahaha ale byłem zły, wywaliłem górę kasy na PS3 i tak sobie w nic nie pograłem i tak :D