witam mam pytanie wygralem aukcjie na allegro dotyczaca rolety cena za jaka wylicytowalem to 100 pln a kolees przysyla mi mail ze nie sprzeda mi rolety wiec co mam z tym fantem zrobic pomocy
Wersja do druku
witam mam pytanie wygralem aukcjie na allegro dotyczaca rolety cena za jaka wylicytowalem to 100 pln a kolees przysyla mi mail ze nie sprzeda mi rolety wiec co mam z tym fantem zrobic pomocy
Napisz do Adminów Allegro.
a czy cos jeszcze moge zrpbic
Tak, możesz odpuścić i nie tracić nerwów na przepychanki.
~wysłane poprzez Tapatalk
Bo i tak nic to nie da:)
Sent from my Desire HD using Tapatalk
dokladnie jedyne co mozesz zrobic to dac mu negatywa i zglosic do allegro oni dadza mu upomnienie - 3 upomnienia i konto zawieszone i na tym koniec przerabialem to wiele razy :(
wygralem troche alusow alusow, samochodow i innych rzeczy;) i nie widzialem tego na oczy;)
jak wygrales licytacje z cena minimalna, ktora nie zostala osiagnieta to nawet negatywa nie mozesz mu napisac. Mial prawo Ci nie sprzedac rolety jesli nie dostal tyle ile zaznaczyl przed licytacja.
Ale przelałeś mu już kasę? Jeśli nie była to licytacja z ceną minimalną to możesz po prostu przelać mu kasę i żądać towaru. Zagrywka może dość dziwna ale... Gość będzie musiał sprzedać Ci rolety za cenę za jaką wylicytowałeś albo też po prostu oddać Ci pieniądze. Jeśli zapłaciłeś za towar i go nie otrzymałeś zgłaszasz sprawę na policję. Niestety procedury policji trwają bardzo bardzo długo. Sam czekam na kasę od nieuczciwego sprzedawcy już około pół roku.
jakubbmw dokladnie za 102,50? przelicytowałeś mnie jesli tak ;( a była to licytacja bez ceny minimalnej
Załóż spór na allegro, będziesz widział co obsługa allegro na to.
Fajnie wiedzieć, że jest coś takiego. Roletę oczywiście ma obowiązek Ci sprzedać i musi być w takim stanie jaki jest opisany na allegro. Powstrzymaj się z negatywem, najpierw poinformuj go o swoich zamiarach, powinien zmięknąć.
W moim wypadku zmiękł. Miałem całą historię naszej korespondencji. Napisałem mu, że wystwaię negatywa a skan korespondencji i zdjęcia przedmiotu wstawię w komentarzu jako linki, żeby każdy mógł ocenić kto wali w ch**a. Mam dostać od niego zwrot całej kwoty poniesionej na aukcję, w tym również koszty odsyłania reklamacji. Kwota w sumie śmieszna (aukcja = 24zł, oddać ma 33zł), ale mi bardziej chodziło o zasadę. Kupiłem u niego baterię do Nokii BLC-2. Napisane było, że bateria jest nowa, a dostałem... używaną. Odesłałem, obiecał wymianę po czym przysłał mi... ponownie tę samą (!!!) baterię. No to się wk******m :]
tak wlasnie za 102.5 ale dzownilem do niego i powiedzial ze nie wysle i na zalozenie sporu trzeba czekac 7 dni
idz na psiarnie, jak Pan wladza kumaty to nie bedzie narazie zakladal sprawy, zadzwoni do tego typa i "przekona" go po swojemu, ze za 102,5pln nie warto jezdzic do Ciebie do sądu bo podroz wyniesie go drozej. Ja mialem podobnie, rozsadny albo leniwy oficer nie tworzyl kartoteki na wejscie tylko przedzwonil do delikwenta i tamten odpuscil i zrobil co mial zrobic. Nie odpuszczaj, bo za pare dni znowu pojawi sie ta aukcja i tak bedzie w kolko bo kolezka mysli ze beda mu placili po pare stow za stara pollke z roleta el.
Allegro dziala w takich kwestiach jak zus, zero kompetencji i tylko zeby zbyc takiego jak Ty, przynajmniej ja tak mialem, dlatego poszedlem na policje, bylem tez po porade w kancelarii, poradzono mi abym najpierw udal sie na policje, a jesli to nie pomoze to wyslal list do tego kolezki, za potwierdzeniem odbioru, wtedy bedzie wiadomo, ze komunikowales sie z nim oficjalnie, bo maile niekoniecznie uznaja w sądzie za wystarczający dowod (gosciu mogl nie odczytac maila, ktos odpisal za niego, etc.)
i nastepnym razem nie czekaj do ostatnich minut zeby przebic oferte
chyba o to chodzi w licytacji
mhm mogles poinformowac mnie ze tez chcesz licytowac... zainteresowanie aukcja bylo zerowe to nie podbijalem ceny... a prosilem również aby nie podbijac ceny...
Negro,Cytat:
Zamieszczone przez NegroEG
przeciez nie wszyscy siedza w tym temacie, czy na forum i nie orientuja sie kto, kiedy, po co i czy wogole ma zamiar albo licytuje taka, a nie inna aukcje, a po drugie, prawo rynku, kupuje ten, kto jest w stanie wiecej wylozyc
a kto mowil ze ja wiecej bym nie wylozyl? nie mowie ze zaraz sie powiesze z tego powodu poprostu bede szukal dalej...
spoko, nikt nie mowi o wieszaniu, tym bardziej nie twierdze, ze nie wylozylbys wiecej,
chodzilo mi, ze nie wszyscy sledza tematy i prosby forumowiczow co do gratow do aut, ja tez poluje na taka polke z roleta elektryczna, narazie bez cisnienia,bo cena 300pln mnie nie urzadza, powoli powoli i sie znajdzie, czego i Tobie zycze
ja ogólnie chciałbym w granicach 100-150zł na dniach przejadę się po kilku szrotach z e32 w okolicach mam 2 albo 3 gdzie są głownie te auta jak by ktoś czegoś szukał to PW prosze to się rozejrzę zresztą zaraz założe osobny temat
dzisiaj dostalem takiego emalia od sprzedajacego co ja mam zrobic
Witam serdecznie, dzisiaj roleta podczs pakowania uległa uszkodzeniu (pękła jest w stanie nie nadajacym sie do urzytku) bardzo przepraszam za zaistniałą sutuację przypadek losowy
a jestem pewny w 100 % ze tak sie nie stalo
To nie ma znaczenia, on musi Ci dostarczyć towar ! Mogą go ukraść itp itd, a tak w ogóle to niech wyśle Ci 3 zdjęcia uszkodzonego towaru :) Ciekawe co wtedy odpowie.
P.S. podaj link do aukcji
kolego nie warto robic szumu moim zdaniem:) roleta przepadla:) i tyle:P nie dostaniesz juz tej rolety:P trudno sie mowi:) pozdrawiam
Sprzedawca ma obowiązek zadbać o to by towar dotarł do Ciebie bezpiecznie. Przeczytaj regulamin i załóż spór na allegro. Może pomoże, bo on dostanie informację o tym, że założyłeś spór. Ja bym odpuścił, szkoda nerwów.
Marecki7er co ty piszesz???Chyba nie znasz reguaminu Allegro ! Skoro napisał ,że uszkodziła się to już lipa nie wygrasz tej spawy,a on nic nie musi udowadniać :)Szkoda zachodu.
http://allegro.pl/prawdziwy-rarytas-...561917690.html
to link na pisalem wlasnie o te foty zeby przyslal
kolego uwierz mi:) on sra na te Twoje maile i nie dostaniesz tej rolety.. sorki ze tak prosto z mostu...:) nie zaplaciles mu itd:) aukcja na allegro nie jest zadna umowa:) ostatnio byl wontek o highline za grosze:)
wontek <- ueheheh:d ladnie widze dziala goraczka na czlowieka:d
Fakt nie znam, nie czytałem całego a nawet jakbym przeczytałbym to bym się go nie zapamiętał :) a Ty go znasz ?
Czyli Twoim zdaniem magicznym sposobem nad wymiganiem się od sprzedaży (oczywiście zgodnie z zasadami allegro) czegoś poprzez allegro jest napisanie, że coś się uszkodziło? Kupię samochód, ktoś mi napisze że został skradziony/spalony i już nie musi mi go sprzedawać? Telefon? TV? Chyba jednak nie.
Oczywiście wypadki chodzą po ludziach, ale w takim przypadku sprzedający powinien się wytłumaczyć właśnie poto, żeby kupujący nie wymagał od niego wylicytowanego przedmiotu, do czego ma pełne prawo (całego prawa też nie znam)
Witam akurat tak się składa że jestem w posiadaniu takiej rolety.
Wszystkim ewentualnym zainteresowanym przypominam, że FORUM nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności za transakcje zawierane pomiędzy użytkownikami i absolutnie nie jest gwarantem wiarygodności i prawidłowości przeprowadzenia transakcji.
To nie jest nic osobistego Mario, ale od takich ogłoszeń jest odpowiedni dział.
Marecki jak napisał ze uszkodziła sie to zgonie z zasadami allegro on sie wymigał powie ci przepraszam i nara nie raz takie cuda przerabiałem i kiszka blada .W końcu to on ponosi koszta z wystawieniem i ze sprzedażą .Więc taka wymówka jest dobrym usprawiedliwieniem dla allegro i kwitują :)tematu nie było,nawet gdybyś wpłacił kasę to on ci spokojnie odeśle i sprawę zamyka.
KONIEC JAK DLA MNIE OT.!!