Hej,
Szukam na allegro jakiejs ladnej e32 jako dawce dla swojej ale nic nie moge znalezc. Orientujecie sie skad mozna sciagnac powiedzmy uderzona w tyl e32 za grosze? Widze goscia na allegro to ma tego pelno wiec skads musi sciagac.
Wersja do druku
Hej,
Szukam na allegro jakiejs ladnej e32 jako dawce dla swojej ale nic nie moge znalezc. Orientujecie sie skad mozna sciagnac powiedzmy uderzona w tyl e32 za grosze? Widze goscia na allegro to ma tego pelno wiec skads musi sciagac.
Pewnie niemieckie szroty
Czy ktokolwiek ma namiar na jakis szrot w poblizu granicy? Moze bral jakies auta kiedys, lub wybiera sie po dawce w najblizszym czasie?
Co potrzebujesz? Jakie teile albo jakie auto w jakiej wersji?
1. Maske z szerokim i calym zestawem.
2. Lewe drzwi przednie.
3. Zderzak przod ( opcjonalnie ze spryskiwaczami ).
3.5 Skrzynia mi szarpie wiec niedlugo skrzynie do 3.5 ;].. automat
Opcjonalnie ( moze wpadnie mi ladny egzemplarz )
4. Klime bo moja lezy
5. Popielniczke i obudowe skrzyni od V8 bo jest piekna.
6. Przekladnia bo moja ma lekkie luzy i nie da rady jej zrobic ( regenerowac nie chce )
Diamont Schwartz Metallic.
Co do skrzyni to chyba nie podejdzie od 3.0 V8 wiec sklaniam sie ku jakiejs 3.5 litra, ale taka to ciezko z szerokim i innymi pierdolami z V8. Wiec 730 V8, lub 735. Nie gardzilbym rowniez ksenonami czy podgrzewanymi siodlami, ale to juz pewnie rarytas ;p ale jakby jakas taka miala caly prawy bok skasowany doszczetnie to dla mnie bajka by byla jesli kasa nie duza.
1500-1700 razem ze skrzynia?
Jeszcze regulator cisnienia paliwa i alternator -_-.. No jest troche tych smieci jak na 20 letnie auto. To powiedzmy ze szukam e32 735i i dobrze by bylo jakby miala szeroki ryjek.
Ile takie auta skasowane chodza wogole?
Skrzynie pod R6 z demontażu zwyczajowo liczy się po 500 zł bez opcji sprawdzenia, szeroki ryj 250 zł w zależności od stanu lakieru, ładne drzwi nie uzbrojone po 100 zł, przekładnia pod R6 zwykła bez luzów po 200 zł reszta to drobnica więc ceny bez cudów. Zderzaki cenią się w zależności od wersji i kompletności. Spryskiwacze bez reszty instalacji bez sensu, chyba że na wygląd.
Klime kupisz w cenie tego co waży, sprawdzenie możliwe tylko jeśli auto jest na chodzie - taka sama zasada jak ze skrzynią, a wtedy cena idzie mocno w górę.
Wydajność 20 letniego skraplacza, sprężarki i chłodnicy najczęściej jest właśnie taka sama jak u ciebie czyli leży.
No dobra, ale latanie po polsce za wszystkimi czesciami wiaze sie z kosztami. Zderzak / maske trzeba obejrzec sprawdzic. Ile moze kosztowac takie 735iA walniete mocno w bok/tyl przeznaczone do kasacji? Zawsze mozna wyciagnac co sie da, a reszte sprzedac/zostawic na kiedys jak cos padnie.
http://moto.allegro.pl/bmw-e32-735-s...476518085.html
Jest 735i, Diamant Schwarz, szeroki ryj, automat, przekładnia kier. z Servotronikiem, klima i czarna skóra z grzanymi fotelami.
Czyli wszystko co dotychczas wymieniłeś, poza konsolą i zderzakiem z pod V-ki.
Całość była jeżdżąca i sprawna, nie wydzwoniona za 1950 zł z gazem.
To chyba odpowiada na twoje pytanie "za ile".
WoW. Jakbym ja widzial teraz to bym jechal po nia.. Ciekawe w jakim stanie technicznym, ze tak tanio poszla. Moze silnik padal, albo cos. Kurcze wlasnie takiej szukam ;/
Tylko pamiętaj,że kupując auto zarejestrowane w Polsce ściągasz na siebie problem,prędzej czy później przyczepi się ubezpieczalnia lub fundusz gwarancyjny,lepiej jedź do Niemiec i kup tam,ewentualnie u nas świeżo sprowadzone ,będziesz mógł z nim zrobić co będziesz chciał,postawisz nawet na 20 lat w garażu i nikt się nigdy nie upomni o płacenie kar za brak oc ;) .
Jakbym wiedzial gdzie sa takie szroty to bym jutro wsiadl w auto wzial kolege z laweta i pojechal badz podzwonil ewentualnie do nich. A tak to co ja zrobie? Ktokolwiek sciagal fury z takiego szrotu?
Mozna zadzwonic na policje ze ukradli auto i juz. Albo je wyrejestrowac to po co mialbym oc placic?
nie można auta zezłomować, tu wprowadzasz w błąd, auto trzeba oddać do kasacji, czyli do zakładu utylizującego auta, a to nie jest złom, a papier ze złomu możesz użyć jako papier toaletowy.
a propo części, mam teraz e32 735iA na części w diamantschwarzu, skrzynie mogę oddać za 250 zł, drzwi gołe za 50 zł, sporo części mogę oddać w atrakcyjnych cenach.
Kolego,ja wprowadzam w błąd?Nie pisz bzdur,że auta nie można zezłomować,tylko oddać do zakładu utylicacji.Zakład to może być np.fryzjerski,lub utylizacji odpadów komunalnych :)Stacja recyklingu(demontażu) czy auto złom to jedno i to samo:)Wiadomo,że nie oddasz auta do skupu metali kolorowych,gdyż nie dadzą ci zaświadczenia do urzędu,tu masz pierwszą leszpą stacje gdzie można zezłomować auto:
http://www.autozlom.net.pl/
Panowie jeśli chodzi o złomowanie autka to napiszę jakie ja miałem "przygody" jak niektórzy wiedzą skradziono nam E34 3 lata temu w Brzegu (przyjazd do rodziców na święta), auto znaleziono kompletnie rozbite po przywiezieniu wraku pod garaż postanowiłem wymontować silnik 2,5 12v wymieniony w grudniu, w ciągu 3 dni silnik się sprzedał, pojechałem z ojcem (właściciel samochodu) do zakładu zajmującego się złomowaniem samochodów (Oława) tam facet kazał oddać dowód rejestracyjny i zważył wrak brakowało kilka kg. Powiedział, że wystawi mi kwit na opłacenie za brakujące kg (pokazał mi ustawę która "mówi" o opłacie za brakujące kg itd) oczywiście nawrzeszczałem na niego, że nie dosyć że ukradziono mi samochód to jeszcze muszę płacić za papier. powiedział że jedyny sposób to zaświadczenie z policji, ze samochód został skradziony. po przedstawieniu owego zaświadczenia gość wystawił kwit, dzięki któremu mogłem wyrejestrować samochód.
Ustawa mówi jasno że za każdy brakujący kilogram właściciel autokasacji ma prawo policzyć od 1 do 10 zł. :-)
jak chcesz się "pozbyć" auta, "sprzedaj" je tak jak mówi tuczi77 za wschodnią granicę :D
No dobra, ale najpierw potrzebuje auto zeby sie go pozbywac ;p tak wiec szukam 735iA w dobrym stanie jako dawce. Jesli ktos ma namiary badz sam chce sprzedac prosze dac znac. Moze byc 730 V8 bo automat dokupie sobie osobno na aukcji badz od kolegi, ktory wczesniej pisal, iz ma takowy na sprzedac lecz musze sie jeszcze dogadac ^^
Zreszta, nie ma o czym gadac, jak Tuczi powiedzial sa na to sposoby. Sam mam kolegow co rozbierali juz auta i moge sie popytac. Tak wiec koniec tematu :D
Szukam e32 730 V8 na czesci diamont schwartz jakby ktos mial namiar czy cos niech da znac. Poki co skrzynia zajme sie w inny spodob.
Podam numer o gościa co posiada BMW 735 w automacie może będzie chciał sprzedać 511 660 875 nie wiem czy jeszcze aktualny ale zawsze można zaryzykować :)
obserwuj allegro, jakiś czas temu gość sprzedawał 740i w całości za 2500 zł. padnięta była skrzynia o ile dobrze pamietam.
co prawda nie V8 ale
http://allegro.pl/bmw-e32-730-735-w-...530191649.html
Obserwuje caly czas, nic mi nie odpowiada na razie. Jak 3.5 litra to musi miec skrzynie w srodku, silnik moze byc padniety. Jesli V8 to moze byc bez silnika i skrzyni, wazne by byla blacharka ;) oczywiscie diamondschwartz.
Gosciu nie odbiera, podzwonie pozniej jeszcze ;)