7.5 przy "toczeniu sie" 740d po wirusie ;-).
Wersja do druku
7.5 przy "toczeniu sie" 740d po wirusie ;-).
Ja jak jadę spokojnie swoją 730d to spalanie w trasie mam na poziomie 6,7 - 7,3 L. Nie uważam też jak niektórzy tutaj żeby 3,0 D był za słabym motorem do tego auta. Silnik jest elastyczny, bardzo dobrze się nim wyprzedza, a przy tym jest bardzo ekonomiczny. Według mnie jest w zupełności wystarczający do tego auta. Przesiadłem się na moją 7er 3,0d z Auta o mocy ponad 300 KM i 440 nm w benzynie auto przyśpieszało do setki w 5 sek więc jeżeli byłoby tak tragicznie jeżdząc 3,0d to bym powiedział, a uważam że jest naprawdę nieźle. Reasumując bardzo polecam E65 730d
Ja u siebie przy motorze 4,4 V8 benzyna mam przy mojej bardzo spokojnej jezdzie spalanie około 9litrów więc 7,3 u Ciebie przy dużo mniejszym motorze nie jest jakimś wyczynem.
Napiszcie jeszcze ze to spalanie jest przy prędkości max 120km na autostradzie i zresetowane jak juz sie auto rozpedzilo. Nie rozumiem po co kupować takie auto z duzym silnikiem i byc najwolniejszym na drodze. Wydaje mi sie ze realne spalanie w cyklu mieszanym bez szalenstw ale jazda z przyjemnoscia przy 730d to okolo 10 litrow. A w trasie to pewnie kolo 9 z tym ze po niemieckich autostradach gdzie nie trzeba sie przejmowac limitami w polsce pewnie mniej. Ja bynajmniej kupiłem to auto ze względu na wygode i przyjemnosc prowadzenia wybor diesla z tego powodu ze benzyna przy moim stylu jazdy by mnie zrujnowala.
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
Czy bycie najwolniejszym na drodze, to jakaś ujma ?
Przypominam koledze, że na całym świecie obowiązują ustalone zasady, spisane w Kodeksie drogowym.
Na drodze spotykam mnóstwo gierdolstwa, które się ściga, bo nie znosi być drugim. Chcesz się pościgać, to jedź na tor.
A czy ja powiedziałem ze sie scigam po mieście? ? Takie typowe polskie zanizanie spalania po co? Nie powiem da sie ty autem jezdzic oszczędnie ale jaki to ma sens? Do oszczednej jazdy sa e60 z 2litrowym dieslem a tutaj mamy auto 2tony masy na 20" felgach. Zresztą po co sie spierać o takie glupoty tylko ktos kto kupi 745i i bedzie oczekiwal spalania jak ktos napisal 9 litrow to sie bardzo rozczaruje a jak przeczyta to co ja pisze i kupi 730d i bedzie jezdzil rozsadnie to bedzie milo zaskoczony. Nie należę do ulicznych wariatów i nigdy nie nalezalem ale lubie raz kiedys przydusic tam gdzie wolno. Ale to tylko moja opinia.
Ale 730D to praktycznie najmniejszy motor w E65 więc wydaje mi się że wybiera się go w znacznym stopniu dla oszczędności. Tak jak np. 2.0TDi w Passacie itp.
No masz racje ale moj wybor byl taki zaoszczędzić na silniku zeby później nie trzeba było oszczedzac na paliwie. I cieszyc sie z jazdy a nie liczyc kazdy dziesata litra na stacji.
http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniejCytat:
Ja bynajmniej kupiłem to auto ze względu na wygode i przyjemnosc prowadzenia wybor diesla z tego powodu ze benzyna przy moim stylu jazdy by mnie zrujnowala.
Przepraszam za offtop, musiałem.