No właśnie, gość chyba za dużo chce, pytanie w jakim stanie jest V-ka, zawieszenie, elektryka, reszta auta, bo cena ceną, ale blacharsko chyba nie powala.
Wersja do druku
No właśnie, gość chyba za dużo chce, pytanie w jakim stanie jest V-ka, zawieszenie, elektryka, reszta auta, bo cena ceną, ale blacharsko chyba nie powala.
Rafał__ skrzynka czysta:x sorki za OT
Gdyby coś jeszcze ktoś miał do dodania do tego samochodu, śmiało pisać, każda uwaga się przyda.
Tuczi, są zestawy z soczewkami z zasłoną i przetwornicami hid do samodzielnego montażu :)
A czy czasem nie muszą być spryskiwacze do xenon czy bi -xenon?
Bo coś mi się wydaje że jak nie ma to przy 1 kontroli dowód zostaje u Pana Krawężnika a my musimy to wywalić i udać się na przegląd
Powinno być jeszcze samo poziomowanie, do xenonu czy bi-xenonu, obojętne, mają być jeszcze spryskiwacze lamp. Tutaj ten gość od tej e32 nie wiem co zrobił, nie mam pojęcia, ale nie chce mi się jechać na darmo 650 km w jedną stronę, dlatego pytam o jak najwięcej informacji, może poproszę go o więcej zdjęć w lepszej jakości.
No i dzwoniłem po tą bunie, szczerze to nie wiem co mam myśleć, gość sprowadził to auto pół lub więcej jak pół roku temu, z zamiarem zostawienia dla siebie - tak wywnioskowałem, postanowił sprzedać, silnik wg niego chodzi dobrze, nie ma niepokojących stuków, puków, auto zostało sprowadzone z zajechaną skrzynią i gość tą skrzynię wymienił na sprawną skrzynię, nic niby nie szarpie i nie ma jakiś niespodzianek, według jego słów na aucie oryginalny lakier, rdza koło wlewu paliwa + ten błotnik oraz koło szyberdachu, rolety tylnej i bocznej brak, elektryki foteli chyba też brak, ma jakieś tam zmieniarkę i dvd oryginalne montowane przez bmw, nie wiem o co kaman :) Pytanie jest czy opłaca się dać 14 kk za to auto..ze zdjęć wiele nie można wywnioskować.
przed zakupem swojej, oglądałem aukcję, jednak cena mnie odstraszyła no i oczywiście stan blacharski :(
No cena jest dość wysoko wywindowana, bo za taką cenę to chyba powinien być stan blacharski idealny :)
Też tak mi się wydaje.
DVD w 93 roku?
Wg mnie się nie opłaca. Dasz 14KPLN i na dzień dobry ładujesz jeszcze "kilka" stów w doprowadzenie go do ładu i składu. I nie piszę tylko o blacharce, chociaż pewnie pochłonie najwięcej z całości.
Te bi czy hetero xenony to jest jakaś farsa. Przynajmniej dla mnie w aucie za te pieniądze.
Sytuacja kiedy ktoś kupił auto niedawno, wymienił w nim coś, jak np. skrzynię i za chwilę sprzedaję zapaliłaby u mnie lampkę ostrzegawczą i sprawdziłbym auto rentgenem.
Weź zimny prysznic i ochłoń, bo na siłę nie ma co kłopotów szukać. Jeszcze 650km w jedną stronę się kiwać.
Ja bym odpuścił.
Chyba masz rację, tym bardziej, że mam jedną e32, lecz chciałem zmienić na v8. No ale widać, że coraz mniej tych e32 z takimi silnikami i chyba wszystkie pieniądze wpompuje w swoją, przerobię na przed lifta. Bo też mi się właśnie nie chce bujać tyle km w jedną stronę, po to by obejrzeć i zobaczyć, że to jednak nie to auto, którego szukam. No sprowadził pół roku temu, z rozwaloną skrzynią, później gdzieś tam ją wymienił, i tak mu stoi to auto, no pytam się go czy dużo tej rdzy, a on mi mówi, że dla jednego dużo, dla drugiego mało - pasowałby obejrzeć sobie. Jakby cena była w granicach 10 tyś, to być może opłacało by się wtedy dołożyć w tą blacharkę. Raczej odpuszczę. Dziękować, jak coś zauważe interesującego to podeślę.
Za podobne pieniądze była jakiś czas temu Imolarot, przerobiona później na alpina look, też V8, moim zdaniem ta z linku nawet nie może stanąć koło czerwonej, sądząc tylko po samych fotkach. Nie rozumiem skąd tutaj taka cena
To nie była Imolarot tylko Brillantrot.
Ja bym sprawdził tą:
http://otomoto.pl/bmw-740-740-il-C30384649.html
Moim zdaniem jak masz pakować pieniądze w jakiegoś paździerza na odratowanie go po kupnie, to ja na twoim miejscu rozważył bym opcję swapu, skoro masz e32 i jest ona w stanie dobrym, bez rdzy to wydaje mi się, że warto doinwestować niż zmieniać na inną padlinę. Bo o dobry egzemplarz będzie co raz ciężej.
Bez rdzy jak bez rdzy, drzwi łapie dołem, uboga wersja, pasowałoby dołożyć wyposażenie, zrobić na polifta, i pytanie czy to wszystko się kalkuluje, licząc koszt zakupu plus modyfikacje jakie bym przeprowadził. Myślę, że jeśli by mnie wraz z jakimś remontem, wyszło coś ponad 12 tyś, to nie ma tragedii. No wolałbym swoją odratować bo będe wiedział co mam, a tak kupię kolejną i znów pchać kasę w nie wiadomo co, widać że na rynku o dobrą e32 trudno.
Dokładnie tak jak piszesz
To tak jak każdą ;) Równie dobrze może być tak, że zapłacisz 15k za auto i to samo będziesz musiał w niej zrobić.
Niestety, to są już samochody leciwe i liczyć się trzeba z nakładami $$$ czy to mniejszymi czy większymi.
Jeżeli jesteś co do swojej pewny to ja bym się nie zastanawiał, i inwestował w to co się ma.
Jeszcze chwilkę czasu zaczekam, zobaczymy co rynek pokaże, no wiem, że są to leciwe już autka, ale bardzo mi się podobają, wiem co to jest inwestycja w samochód, inwestowałem w nie jeden worki pieniędzy... ale wtedy wiedziałem co mam, powiem tak, dla mnie blacharka nie jest straszna u mnie, bo i tak gruntownie ją zrobię i będę wiedział jak jest zrobiona w 100 %. Dać za auto 12-14k i zrobić jej remont blacharski i jeszcze jakieś inne cuda, to mija mi się z celem.
Myślę że zacznę zbierać części i robić swoją, ale jeszcze zaczekam. Właśnie tego się obawiam, że jak zapłacę za auto 15k, to nie daj Boże wyskoczą różne cyrki, to wtedy tylko się zdenerwuje.
15 tyś jak auto będzie jeżdziło na co dzień to mało by doprowadzic do perfekcji
Być może masz rację, jeszcze się aż tak nie orientuje w kosztach, dopiero zapoznaje się z rynkiem, marką. Zobaczymy co czas pokaże, czy będzie mnie stać aby bunią jeździć rzadziej, a mieć drugie. No zobaczymy.
Prawda jest taka że akurat 740 jest mało na rynku,przez to ceny są wyśrubowane.
Cena śmieszna a widać że pakiecik ma kompletny http://otomoto.pl/bmw-735-indywidual-C30479889.html
Ja bym nią jeździł, 3.5 bez gazu na automacie do tego czekolada w środku troche pomalować ten brąz, a i dokładki są niezłe do spojlero klapy też można się przekonać. Wziął bym ją bo jest unikalna ale po zagadkę 500 km nie zaryzykuje jechać.
Z katami nie wiadomo ale różne są cuda może i ma katy. to wtedy już darmowa
zwykły trup i tyle na szrocie jest takich pod dostatkiem już można poodkupwać :)
Dla mnie też jest ok , skóry do odratowania bez większego problemu. Autko niby bez grama rdzy więc to już duży+. Tak jak Kaczy pisze , bez gazu itp. W porównaniu do ceny to czego więcej oczekiwać????
auto kiedyś było w komisie w koszalinie na bbs RS z tego co pamiętam tylko klapa szpachel a tak naprawdę auto było w stanie ok nawet klima super chłodziła.
NIe rozumiem podejścia że za 3 tys to od razu szrot. Wdł mnie się bardzo ładnie prezentuje, świetny kolor dla E32. Jeżeli silnik jest ok, i nie ma korozji to tylko brać , co sam bym chętnie uczynił
i tak juz sprzedana:)
http://otomoto.pl/bmw-740-C30837490.html widzę nalepkę 7er to nasze auto czy już w innych rękach??