Zamieszczone przez
Coscast
Od początku nie zrozumieliśmy się i teraz jest bezsensowna kłótnia. Ty piszesz o tym jak instrukcja nakazuje postępować i wtedy silnik bedzie na 100% ok, z kolei ja autorowi wątku podałem inną drogę, tę którą ja poszedłem (tańszą i równie skuteczną chociaż mocno odbiegającą od instrukcji) dla ciebie jest ona kontrowersyjna, pewnie dla mnie też by była gdybym nie spróbował tak zrobić. Wiem jakie masz wyobrażenia o tej robocie ale jeżeli ktoś się postara, będzie robił wszystko estetycznie i nie będzie naginał innych zasad poprawnego procesu składania to osiągnie dobry efekt. Silnik M30B35 moim zdaniem nie jest wart wkładania w niego ogromnych pieniedzy. Koszt silnika to ok.1000zł i mniej więcej w tej kwocie można przeprowadzić remont który będzie lepszym rozwiązaniem. Mogłeś zapodać trochę szerszy ten cytat bo ten jest wyrwany gdzieś ze środka a nie ma tu najważniejszej rzeczy. Chodzi o przemianę jako ułożenie się panewki na czopie wału? Czy o obróbkę cieplną (chociaż tu mielibyśmy doczynienia z zacieraniem się raczej:D), lub cieplno-chemiczną (to jest bardziej prawdopodobne). Pozatym nie musisz przytaczać cytatów bo studiuję to na codzień. Gdybym miał pieniądze to niewątpiliwe robiłbym tak jak piszesz, no ale że nie mam za dużo pieniędzy to robie tak jak widzisz- każdy orze jak może. Nie chce mi sie więcej pisać w tym wątku bo i tak do niczego to nie prowadzi. Najlepiej niech ktoś to zamknie i
tyle...:cool: