A pod wzgledem silnika w cos się zaglębic? Wiem zeby napewno doglębnie sprawdzic skrzynie,jak wchodzi kazdy bieg,jak dziala kickdown,czy nie szarpie itp.A silnik? Prace instalacji LPG itp?
Wersja do druku
A pod wzgledem silnika w cos się zaglębic? Wiem zeby napewno doglębnie sprawdzic skrzynie,jak wchodzi kazdy bieg,jak dziala kickdown,czy nie szarpie itp.A silnik? Prace instalacji LPG itp?
wystarczy porównać ceny części zawieszenia, w E38 na dzień dobry jeśli masz do wymiany zawias i chcesz zrobić to porządnie 'dla siebie' na dobrych częściach to bez 10k nie podchodź.
I nie zapomnij obejrzeć zbiornika paliwa...jeśli nie wymieniany to na 100% będzie zardzewiały i jeśli będą to duże pęcherze to warto coś zbić z ceny a jeśli już będzie ciekł,to wtedy trzeba zbić z ceny z 1000 zł...weź ze sobą jakąś niedużą latareczkę i dobrze pooglądaj ten zbiornik...głównie dookoła spawu idącego w płaszczyźnie poziomej po środku zbiornika a szczególnie przy bocznych śrubach mocujących zbiornik do podłogi...jeśli są na zbiorniku duże pęcherze to prawie pewne,że po ich usunięciu będzie wyciek...zbiornik praktycznie do śmieci...
I jak, autor był dzisiaj oglądać jakąś ofertę? :)
te 10k za zawias to przesada o jakies 5k wg mnie spokojnie...
no własnie macałes cos
Niestety nie moglem dzisiaj jechac ,bo urodził się moj chrzesniak taki prezent pod choinke i trzeba bylo szukac modelu BMW i jechac do szpitala :) hehe. Ale napisalem zeby napisał mi VIN na Email oraz co wstepnei samochod boli odpisal ze napisze okolo 13 i do tej pory nie mam odpowiedzi. Ale znalazlem z 2-3 nowe E38 w sieci ciekawe oraz bylem tez rano ogladac E38 niedaleko mojej miejscowosci,bo kuzyn powiedzial ze ktos tam ma na sprzedanie.
Za 10 tyś to bym szukał e34 z ostatnich lat produkcji(lift) z silnikiem m50b25 :-)
Oj to wymyśliłeś :)
Napewno taniej w częściach
:-) jeżdżę rok swoja e38 zapłaciłem 19 tyś za nią a przez rok za doprowadzenie jej do porządku wydałem jakieś 7tys. Wszystko na blogu opisane co trzeba było wymienić...może tak akurat trafiłem ale no cóż mam swoje marzenie :-) hmmm wiec kupuj marzenia trzeba spełniać :-)
Jak będziesz chciał sprawdzić czy błotnik był wymieniany, popatrz na łączenie. Oryginalny jest zabezpieczony taką gumą wygląda jak sylikon. Skrzynie automatyczną łatwo też sprawdzić w taki sposób: rozpędzić auto do 80km/h i zdjąć nogę z gazu, powinien zmieniać biegi na takich samych obrotach :)
7 ma to coś. Każda 7 :)
Za e32 przemawia to ze powoli staje się klasyką :-)
e23 tak e32 jeszcze parę lat. Ale to prawda
dzisiaj bylem ogladac 728 ale to nie dla mnie :) wole V8 :D
dokładnie, w tej kowcie E30, E32 lub E34 i nie licz, że będą w stanie idealnym :) w dobrym stanie ceny zaczynają się od 13-15tys.
E39 to samo, porządne auto, niestety serwis bardzo drogi, zawieszenie nietrwałe na naszych drogach. Podczas trzy letniego użytkowania za sam serwis wyszło tyle co równowartość auta podczas zakupu.
Racja ratovnik,ale ogółem jakoś nie urzekła mnie ta 728. 1995r,automat,begi wchodziły ładnie ale kickdown nie działal,hamulce z tylu podobno do roboty,sprzedawal na styling 15,chociaz mnie to felgi nie roba bo ja i tak słoneczka bede wrzucał 18".Ale miała navi 4:3,elektryczne fotele. Ale to cały czas 728... M52B28...
Jak już musi być Siódema to ja osobiście wybrał bym e32 doprowadził ja do perfekcji felgi bbs rs z parapetem i na zlotach robisz furore :). Elektryczne fotele były w e32 a navi w swojej e38 użyłem jej może dwa razy, lepiej "prowadziła mnie aplikacja googlemaps na smartphonie :D
ps. sloneczka to rozmiar 19' a nie wiem jak u ciebie ale w koszalinie i okolicach jeżdżąc na 18' zalewała mnie krew tak kiepskie są drogi dopiero teraz jak wrzuciłem 16' z zimówkami czuję że jeżdżę limuzyna :)
ah,niedopatrzenie szybkiego pisania z tymi sloneczkami wyszlo :). U mnie jeszcze się polata w miare ;). Pozatym ja lubie mieć duże koło. Chcialbym Rondle ale z tego co patrze to nie widać zadnyc,a jak już są to 17".
Moim zdaniem E32 już jest klasykiem...felgi dla niej na polskie drogi to 17 cali...Jeśli chodzi o E38 to faktycznie lepiej V8 ale nie 3.0...bo w takim przypadku wolałbym już R6 2.8...jak V8 ty tylko M60B40 lub M62B44...żadna inna z V8 by mnie nie interesowała...ale gdybym ja teraz decydował się na E38 to tylko i wyłącznie V12...Pozdrawiam.
No chyba,ze tylko na dźwięku Ci zależy...moim zdaniem jeśli V8 to tylko 4.0 lub 4.4 z tego powodu,że moc jest miażdżąca w porównaniu do 3.0...więc jeśli zastanawiasz się nad 3.0 to już lepiej kup 2.8 z tego względu,że moc zbliżona a spalanie i koszta eksploatacji zdecydowanie na konto 2.8...poza tym silniki 2.8 uchodzą za mega wytrzymałe i praktycznie bezawaryjne...Pozdrawiam.
3.0 też bym nie kupił. 2,8 fajne jak lubisz spokojną jazdę i nie ciągnie cię do ścigania heh. Jak cię tylko stać bier 4.0 lub 4,4 fajnie gonią i dają dużo frajdy, mi się taka marzy no ale...
A jak z silnikami 3.5 V8?
Też miałem te dylematy. Kupiłem 2.8, żeby później i tak zmienić na 4.4 :)
wgd mnie każda Vka bez vanosa jest godna uwagi.
3.0 V8 przynajmniej w budzie E32 i skrzyni manualnej daje rade, nie jest to wyścigówka, ale mocy wystarcza zarówno w mieście jak i w trasie.
Zerknij to http://otomoto.pl/bmw-740-m60-C30972750.html mozna wyrwać za dobre pieniądze i włożyc te 3 -4 koła i ładnie zrobić
Tą Ci odda na bank za 9000 i jest ładna http://tablica.pl/oferta/sprzedam-bm...tml#1e55f796ea
3,5 to samo co inne v8 tylko mniej mocy od 4.0. Jak znajdziesz ładny egzemplarz w 735i i nie będzie trza wsadzić kolejnych 10tyś to tylko brać, chyba że naprawdę ci trzeba 740i
Nie napalam się jakos na konkretnie jakis silnik,mysle nad kazdym V8 w dobrym stanie i za odpowiedni pieniądz. Dzisiaj mama mi powiedziała ze kupuje starego rzęcha i mam się ogolic jeszcze na łyso i kupic sobie złoty łancuch. Odpowiedziałem ze rzęchem to jest ich passat b6,a jezeli ma mi mowic stereotypy wyssane z palca od ciotki to niech lepiej nic nie mowi. Co za głab przykelil taka etykietke do BMW.Ja sie pytam,jak życ....
Arturo, ja bym się nie zgodził, nie wiem jak sprawa wygląda w przypadku e38, bo od początku jeżdżę tylko V12-stkami i jestem zadowolony, ale jedną z e32 miałem właśnie 3.0 V8 i jak dla mnie silnik rewelacja, nie psuło się nic, moc w zupełności wystarczająca ( zależy jaki kto ma temperament do jazdy, ale chcąc się ścigać biorę M3 :) ), a zużycie paliwa powiedzmy na śmiesznym jak na 7er poziomie, automat. Ja jako samochód na codzień na pewno bym polecił.