Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 106

Wątek: Bluetooth

Początkujący Użytkownik Awatar Amigo
    BMW
    E65 750i
    Tylko własnie jak to zmienić na $633?

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Tego nie wiem. Z tego co widzę w instrukcji twin7 jest błąd. Auta do 03/2005 (a nie jak napisał do 03/2003) wymagają wymiany MMI także. Moje pytanie jest takie, czy to wymaga też wymiany modułu iDrive?

BMW
    E65 750i
    No właśnie. Chyba masz rację. Jak do 03.2005 to by się zgadzało, bo ja mam z tym problemy. Pairing się samo nie pojawi po kodowaniu tylko wynika to z innego softu.
    Nie widziałem nigdzie wzmianki o tym, że coś trzeba robić z modułem iDrive, więc zakładam, że tego nie ruszamy.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    K100RS, E65 730D

Cytat Zamieszczone przez damned1 Zobacz posta
    Z tego co widzę w instrukcji twin7 jest błąd. Auta do 03/2005 (a nie jak napisał do 03/2003) wymagają wymiany MMI także. Moje pytanie jest takie, czy to wymaga też wymiany modułu iDrive?
    Potwierdzam, w E65 z XI.2003 r. gdy kodowałem dzięki bezpośredniej pomocy kolegi "twin7", oprócz wymiany modułu TCU, musiałem dokupić MMI z modelu poliftowego. Modułu iDrive nie ruszałem.
    Dzięki wymianie MMI mam dosyć mocno zmienioną grafikę, oraz doszły nowe funkcje (np pomiar poziomu oleju)

Pozdr.

BMW
    E65 750i
    No i udało się. Okazało się, ze mam MMI poliftowe i wszystko działa jak należy, póki co.
    Jedyne co zrobiłem to zmiana FA na $633 i kodowanie TCUM pustym plikiem MAN. Nie zmieniłem VIN w Tool32 bo nie wiem dlaczego, ale nie mogłem się połączyć z plikiem TELE60_3.prg (tak jakby program nie był aktywny). Błędy w ISTA usunąłem i wszystko działa (błędów nie ma póki co - sprawdzałem 3 razy).
    Działa bluetooth, mam opcję pairing oraz działa również klawiatura.
    Tak w ogóle to wie ktoś z Was jak zmienić VIN przez Winkfp? Ja się z tym połączyć? Nie wiem czy jest to kwestia jakiś ustawień.

Vip Vip
    BMW
    brak

Amigo, a jak wygląda kwestia przycisku SOS? Nie wyświetla błędu przy uruchamianiu auta o nieaktywnym systemie SOS? Mi osoba kodująca auto marudziła, że miała dużo roboty, bo nie bardzo sobie mogła z tym poradzić i "całe auto na nowo stawiać musiała".

Dzisiaj instaluję ISTĘ i programy wchodzące w skład BMW Standard Tools. Mam nadzieję w weekend trochę przy tym posiedzieć. Najpierw jakieś kodowanie NCS'em (np. automatyczne ryglowanie drzwi po ruszeniu), a później chciałbym do innej E65 włożyć nowy moduł TCU i dokodować bluetooth samodzielnie. Ma takie samo wyposażenie jak moja, tj. telefon professional, więc nie łączy się przez bluetooth z inną słuchawką niż fabryczna.

Mam nadzieję, że trochę pomożesz jak będą problemy ;-)

BMW
    E65 750i
    U mnie o dziwo nie ma żadnego komunikatu, ani nawet błędu i nie mam pojęcia dlaczego tak jest u innych. Dodam, że nie zmieniłem VINu w module bo mam jakiś problem z Tool32 który muszę ogarnąć i wszystko działa perfect póki co. Jakby się miało coś pojawić to by już się pewnie pokazało. Dzisiaj spróbuje ten przecisk wcisnąć i zobaczymy co będzie.
    PS ryglowanie wyłączyłem bo mnie wkurzało.

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Cytat Zamieszczone przez solarisbus Zobacz posta
    Potwierdzam, w E65 z XI.2003 r. gdy kodowałem dzięki bezpośredniej pomocy kolegi "twin7", oprócz wymiany modułu TCU, musiałem dokupić MMI z modelu poliftowego. Modułu iDrive nie ruszałem.
    Dzięki wymianie MMI mam dosyć mocno zmienioną grafikę, oraz doszły nowe funkcje (np pomiar poziomu oleju)

Pozdr.
    A kostki do TCU musiałeś też przerabiać, czy wszystko było Plug&Play ?

BMW
    E65 750i
    Tylko delikatne przyciecie jednej kostki aby weszła w gniazdo i to wszystko. Generalnie plug&play. Aha. Jeszcze musiałem przyciąć mocowanie modułu bo mi się przewód od bluetooth nie mieścił bo był inaczej skierowany.

BMW
    E65 750i
    Właśnie się dowiedziałem, że jeżeli jest system 64bit to Tool32 i WinKfp to te probramy trzeba uruchomić jako administrator. Będę próbował wieczorem co nie zmienia faktu, że VINu nie zmieniłem.