Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Co myslicie o tym e32 ? Prosze pilnie o opinie !

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    a wg mnie warto za tą kase nic lepszego nie kupi w de e-32 ida juz w cenę ja bym brał wyrobił rdzę wstawił 6 biegowego manuala z e-34 i masz pewność, że się nie zesra gdzieś na trasie do tego więcej funu z jazdy a stawiam, że po to kupujesz ten samochód do tego ciekawy kolor i felgi tego auta oraz ładna skóra przynajmniej tak po zdjęciach a właściciel nie oszust nie oszukujmy się co 2 e-32 na tym forum ma pewnie lepsze kłopoty z ruda ale można zrobić foty tak, że tego nie widać a tu masz wszystko jak na tacy to wg mnie duży plus tego auta

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Dzieki za opinie.

Tak jak napisał Zdzira - konkretne e32 bez rudej zaczynają się w DE od 4 - 4,5 tys. euro.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

dokładnie Sebek - zaczyna się ...
    ♥♥♥ BLACK MAGIC ♥♥♥

Łatwo się zgubić, gdzieś między marzeniami, otaczani szarymi problemami osądzani pochopnie ...
    Po co płacz i skrucha? Płomień chwili, wolność złap i nie daj się oszukać.

AJK : (

Zaawansowany Użytkownik Awatar qba
    BMW
    E32 750iL, E46 330Ci
    Zdecydowanie podoba mi się zestawienie kolorystyczne. Chętnie bym się zamienił.

Do aut z rdzą mam takie podejście, że nie wierzę w to, że da się rdzę skutecznie usunąć raz na zawsze jeśli auto już zaczyna gnić. Miałem kiedyś tego doświadczenie z własnym autem, widzę jakie doświadczenia mają znajomi (takie same).

Zepsutą mechanikę (tu skrzynia) zawsze można naprawić/wymienić. To jest pikuś. Zgnita buda już niestety nim nie jest.

Duzy plus dla sprzedającego za uczciwe, szczegółowe zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez qba ; 02-10-2013 o 16:17

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    ogółem rdza na np dachu czy innych elementach niewymiennych to kupa jak Qba napisał ale tutaj z rdzy mamy tylko drzwi klapę i centymetr rdzy na błotniku to nie jest źle w razie W drzwi i klapę kupisz inne i pomalujesz ja bym brał i robił za zdrowzinę trzeba dać 2000 euro więcej w tej cenie zrobisz i skrzynie i rdzę i jeszcze zostanie chyba, że zrobisz jak ja radzę z manualem wtedy wyjdzie tyle samo ale masz rzadkiego manuala z 6 biegami który jeździ o połowe lepiej pali mniej i w środku wyglada jak z fabryki jak to ktos dobrze ogarnie

a jeżeli chcesz bez kombinacji to i tak do prozdu bo remont automatu niechby z 4k to za drugie zaoszczedzone 4 pomalujesz cała budę od nowa nowym lakierem

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...

Jest dojdzie aby zabezpieczyć progi i włąśnie te elementy gdzie zaczyna się nadkole robisz z wierzchu oraz zabezpieczas przez bagażnik specjalną rurką z dyszą tak że całość od środka włącznie z progami i nie ma prawa nic wyjść a jeżeli widać że wdała się między krystaliczna korozja to nie ma co naprawiać już uszkodzonego kawałka tylko najlepiej wstawić małą łatkę i zabezpieczyć z dwóch stroni nie wyjdzie co innego gdyby nie zabezpieczyć od środka to a i owszem wylezie.
    Wiem bo w swoim E32 mam wszystkie profile starannie zabezpieczone i jestem dumny Gdyż mam już ponad 2 lata i blacharka nadal jest w świetnym stanie. Blacharke trzeba umieć robić z wyobraźnią a nie kleić na pałe i dziwić się że zawsze wychodzi.

Powiem tak na początku też mi było szkoda wycinać i wstawiać łatk tam gdzie trzebai w pierwszej E32 ale efekt był taki że wyszło, Więc teraz wiem że lepiej już wstawić małą reperaturke i mieć spokój na zawsze niżeli z sentymentami zostawiać chore miejsca których nie da się wyleczyć i wiedzieć że wyjdzie i tak. Nigdzie nie ma kupy prócz miejsca przy słupkach czy przy szybach. Nie mówię o E32 bo się jeszcze z takim miejscem nie spotkałem, Ale ogólnie o autach które tam mają korozje to już tam jest wyższa sztuka żeby było ok, bo jak sie spartoli to szyba albo od razu nie bedzie szczelna albo szybko sie rozszczelni.
    Ostatnio edytowane przez ManiacDrifting ; 02-10-2013 o 18:22

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'

Popatrz np na zdjęcie 31 i 39.

Nie trzeba auta oglądać na zywo żeby stwierdzić że jest kiepsko pomalowane/przygotowane do malowania....

Skóra też zostawia wiele do życzenia,jest po prostu powycierana. Ktoś powie że się odnowi... OK,ale czy ktoś ma taką w swoim aucie? Kumpel odnawiał SPORTY w E34 w takim kolorze i teraz są ok...tyle że twarde jak krzesło

Cytat Zamieszczone przez Sebek Zobacz posta
    konkretne e32 bez rudej zaczynają się w DE od 4 - 4,5 tys. euro.
    I to jest odpowiednia cena za ładną E32.
    Ostatnio edytowane przez Dzuda ; 02-10-2013 o 20:46

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda Zobacz posta

Skóra też zostawia wiele do życzenia,jest po prostu powycierana. Ktoś powie że się odnowi... OK,ale czy ktoś ma taką w swoim aucie? Kumpel odnawiał SPORTY w E34 w takim kolorze i teraz są ok...tyle że twarde jak krzesło
    Efekt krzesla powstaje jak za "odnowe" bierze sie amator :D takze niech kolega reklamuje robote tego "fachury" ;)
    Naprawde porfesjonalnie odnowione skory sa takie same jak fabryczne.

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E38 750i 1997 rok

Potwierdzam w 100%.Chyba, ze malowal farbami do butow to moze wyszly takie cuda.Gdyby zrobil to malujac pistoletem, odpowiednio przygotowujac wczesniej skore na odpowiednich srodkach fotel wyjdzie jak nowy i trwalosc jest zblizona lub taka sama jak nowy fotel.Wszystko zalezy od eksploatacji.

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK

Twierdzenie że w de. trzeba dać 3-4 tys E jest trochę przesadzone... Kolega zakupił w tym tyg e32 3.0 r6 93r przebieg 140 tys 1 właściciel za 800e-wisiała na mobile.. Auto posiada kilka niegroźnich ognisk korozji w miejscach praktycznie nie widocznych. Auto świeżo po serwisie klimy, spełniające normy euro5 , lista części wymienionych długa jak mój paragon z biedronki. Wnętrze fakt bez skóry ale welur miękki i pachnący nowością. Pierwszy raz takie wnętrze widziałem a jest jasne. Autko uderzyło w krawężnik, poszła felga i błotnik. Kolorek ciemny granat chyba jak vramzesa.Jak autko będzie ogarnięte to wstawię fotki.
    Ostatnio edytowane przez Jakub ; 03-10-2013 o 09:48

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)