Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Wątek: [E31] 850CSi

Zaawansowany Użytkownik Awatar qba
    BMW
    E32 750iL, E46 330Ci

[E31] 850CSi

Dość rzadko pojawia się w ogłoszeniach, tym bardziej w PL, a tymczasem

http://otomoto.pl/bmw-850-csi-m8-C30326424.html

Ciekawe, czy stan auta uzasadnia niemiecką cenę za ten egzemplarz.

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    i tylko 1 zdjęcie? :

wg mnie chcąc sprzedać takie auto za taka cenę to z 1 zdjęciem się nie uda

choć ważniejszy jest stan auta a nie ilość zdjęć - no ale jak ocenić bez zdjęć?

Może i ładne ale takich pieniędzy bym nie dał za 8er
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

BMW
    E32 750iL, E46 330Ci
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta

wg mnie chcąc sprzedać takie auto za taka cenę to z 1 zdjęciem się nie uda
    To akurat nie jest dla mnie wyznacznik. Moje auto miało w ogłoszeniu 3 zdjęcia z podłej komórki plus dosłownie 3 słowa opisu...

Tu bardziej dla mnie by sie liczyło czy lakier ori, jaki stan podzespołów... taka cena jest bardzo normalna za zachodnią granicą (za CSI nawet z dolnego pułapu) i mnie nie dziwi, tylko pytanie czy stan auta jest do niej adekwatny?

btw. 2 lata temu mój mechanik sprowadzał dla klienta 850i z przebiegiem 80000 km za 32000 EUR. Człowiek dał kasę do ręki i kazał sobie auto przyprowadzić pod dom, także i u nas są takie przypadki.
    Ostatnio edytowane przez qba ; 26-08-2013 o 18:32

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Drogo...nawet jak na Norwegie to byłoby drogo...tutaj proszę,co prawda nie CSI ale zwyklą 300 konna jednak z niskim przebiegiem za około 90 tyś zł na PLN...nie wiem jak by to było ze wszystkimi opłatami zanim została by zarejestrowana w Polsce http://www.finn.no/finn/car/used/obj...nkode=41965319
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez qba Zobacz posta
    To akurat nie jest dla mnie wyznacznik. Moje auto miało w ogłoszeniu 3 zdjęcia z podłej komórki plus dosłownie 3 słowa opisu...

Tu bardziej dla mnie by sie liczyło czy lakier ori, jaki stan podzespołów... taka cena jest bardzo normalna za zachodnią granicą (za CSI nawet z dolnego pułapu) i mnie nie dziwi, tylko pytanie czy stan auta jest do niej adekwatny?

btw. 2 lata temu mój mechanik sprowadzał dla klienta 850i z przebiegiem 80000 km za 32000 EUR. Człowiek dał kasę do ręki i kazał sobie auto przyprowadzić pod dom, także i u nas są takie przypadki.

A dla mnie jest wyznacznikiem, bo jak koleś chce sprzedać auto z 94 roku po cenie 123 tys zł,
    to mógł by się łaskawie postarać o komplet czyli w przypadku OTOMOTO 10 zdjęć jak każdy normalny sprzedający aby potencjalny kupujący choć widział co kupuje bo równie dobrze może to być zdjęcie z netu, a wątpię by ktoś jechał kawał drogi dla 1 zdjęcia i opisu w 3 zdaniach - ja bym na pewno nie pojechał w każdym razie :D
    Więc reasumując - dodanie 3 zdjęć i opis w 2 zdaniach oznacza dla mnie brak szacunku dla potencjalnego nabywcy - jak się tak stara w ogłoszeniu może tak samo dbał o to auto???

oczywiście można jechać i oglądać (jak ktoś ma do wydania 123 tys zł ) praktycznie w ciemno auto o którym nic nie wiadomo - dla mnie bez sens

co do stanu lakieru itd to tylko tel pozostaje gdzie koleś może mówić wszystko bez szans na weryfikacje - no chyba że łaskawie pośle 3 zdjęcia na maila robione butem :D

Dla mnie cena z kosmosu i wolał bym nowe F01 w tej kasie niż to 8er
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

BMW
    E32 750iL, E46 330Ci
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta

Dla mnie cena z kosmosu i wolał bym nowe F01 w tej kasie niż to 8er
    Ja dokładnie odwrotnie :D

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Adasio, koleś nie bawi się we wrzucanie zdjęć, bo wychodzi ze (słusznego zresztą) założenia, że jak ktoś chce kupić takie auto i za takie pieniądze, to nie będzie go kupował ze względu na zdjęcia w otomoto, a wklejać je tylko po to by forumowi koniobijcy mogli się pospuszczać jest pewnie dla niego startą czasu.

To ogłoszenie ma zapewne charakter czysto informacyjny dla potencjalnego i ZDECYDOWANEGO nabywcy, że jest "biały kruk" do kupienia. A cena? Kto bogatemu zabroni?

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Adasio
    Kto będzie na poważnie zainteresowany to zadzwoni , popyta i wtedy zapewne dostanie więcej zdjęć. Auto i tak przed kupnem pewnie sprawdzi a nie będzie kupować na podstawie zdjęć. Sprzedawca może robic co chce z ogłoszeniem, i nie ma to nic z brakiem szacunku dla potencjalnego kupującego. Nie chcesz kupić to co Ci ze zdjęć? A jak będziesz chciał kupic to zadzwonisz i dostaniesz zdjęcia.
    PROSTE.

Ja jak Porsche sprzedawałem, to po Dzień Dobry jak słyszałem "ile to pali" to się rozłączałem i w dupie miałem kupującego, tak samo jak w sms pisał " Panie wiele to Turbo spala?" - dostawał odpowiedź: " tyle ile węże paliwowe dadzą radę przesłać" i koniec.
    Kto chce takie auto (850CSi, czy inne podobne) to da sobie radę z kupnem.
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Wszyscy macie rację, ale brak schludnego opisu świadczy o braku szacunku dla kupującego tak jak napisał ADASIO i żadne tłumaczenie tego nie zmieni.

Dla mnie za tą kwotę kupiłbym sobie idealne e9, w którym czułbym się o klasę lepiej niż w e31.

Nie zmienia to jednak faktu, że to rarytas.
    pozdrawiam Bartek

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Dla mnie za tą kwotę kupiłbym sobie idealne e9, w którym czułbym się o klasę lepiej niż w e31.
    I właśnie dla takich co mówią/piszą " gdybym miał to ja bym" jest takie ogłoszenie. Co by ktoś zrobił gdyby.
    Nie masz kasy po to po w ogóle sie zajmować takim ogłoszeniem, autem.

Wpierw posiadaj kasę a wtedy możesz mówić o braku szacunku dla kupującego.
    A tak ogłoszenie nie dla Ciebie ( dla mnie tez nie więc mam je gdzieś )
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."