Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 137

Wątek: Usuniecie katalizatorow ! Czy ktos to robil ?

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Dobra a na jakiej zasadzie sprawdzić czy te na alledrogo nie są w gorszym stanie niż te które sie ma. I jak w ogóle poznać że katy są do wymiany oprócz tego że moc auta by spadała
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Vip Vip
    BMW
    brak
    Z tego co słyszałem, gdy katalizator padł, przepływ spalin zostaje mocno ograniczony, w skrajnym przypadku przestają lecieć spaliny z rury wydechowej (ktoś na forum pisał o czymś takim) :x Na Allegro sprzedawcy często robią zdjęcia wnętrza katalizatorów - jeśli widać siateczkę i nic nie jest tam wypalone, powinien być jeszcze w porządku.

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    A to chyba mogę być jeszcze spokojny bo u mnie jak silnik odpalę to z rur dmuchnie jak by śmigłowiec startował ;D muszę jeszcze sprawdzić jak np po trasie spaliny lecą.

A jak by przyszło kiedyś wymienić katy to z anglików pasują czy inne są?
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    wystrzegać się katów jeżdżących na lpg na ubogiej mieszance są charakterystyczne bo są bardzo białe w środku

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    M62B35 iA.
    Z angoli katy pasują,ja dziś w katowicach wymieniałem olej w skrzyni i przy okazji dowiedziałem sie ,że mam pęknięty jeden katalizator wewnątrz i mam z jednej strony silnika świece okopcone,tyle co go prawie zamontowałem [na allegro też kantują widzę.] trzeba odnależć gościa i pertraktowac inną sztukę ,żeby podesłał.Dziwiło mnie lekkie szarpanie na D ,przy ruszaniu teraz już wiem co jest przyczyną.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    M62B35 iA.
    Pytanie, czy ktoś miał popękany kat i jakie były tego objawy,proszę o jakiś post w temacie.

Mam usunięte katy i wstawione strumiennice w 750i e38 2000r, ostatnio zapaliła się kontrolka silnika , jestem przekonany że znowu jakies problemy z sonda lambda- pierwszy raz kontrolka paliła sie po operacji, błąd zostął wykasowany. Poza świecąca sie kontrolką bunia pali więcej niż powinna :?
    średnie spalanie wylicozne przeze mnie wyszło 20l/100km, poza krótkim starciem z 6 litrowa alpiną :D jeździłem dość spokojnie...
    czy jedynym sensownym rozwiązaniem jest założenie katów z powrotem, czy można zrobić jakis innym myk?

Czy to sensowna oferta?
    http://allegro.pl/item695507893_kata...0_idealne.html

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    M62B35 iA.
    Wydaje mi się ,że jakbyś namierzył kontakt gdzieś na allegro sprzedaje części z BM sprowadzonych z Anglii,chyba z okolic Skierniewic,mnie sprzedał katy do 535iA za 600 pln z przesyłką tylko jeden mi popękał i nie wiem czy w przesyłce ,czy gdzieś indziej,miałem do gościa tel. ale moja Motorola skasowała mi kilka nr-ów,akurat padło na ten.[łudząco podobne katy jak te co pokazujesz z allegro,właśnie starej generacji one są droższe niż do nowszych wersii].

--------

Potrzebuje opinii na temat popękanych katów, zależy mi czy to są objawy jak u mnie w poście powyższym , bo jeśli to nie katalizator? wymontuję i co znów robić jeśli będę w błędzie, myślę ,że ktoś miał podobny problem.pzdr...

Zaawansowany Użytkownik Awatar michal84
    BMW
    e38 v8 3,5 było e39 m52
    hej czy tlumiki przelotowe wspawane zamiast kata beda chodzily tak samo cicho jak sprawne katy:)?

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    a herbatę pijesz z cytryną czy śmietaną?

Uprawnienia umieszczania postów