Dobra a na jakiej zasadzie sprawdzić czy te na alledrogo nie są w gorszym stanie niż te które sie ma. I jak w ogóle poznać że katy są do wymiany oprócz tego że moc auta by spadała
Dobra a na jakiej zasadzie sprawdzić czy te na alledrogo nie są w gorszym stanie niż te które sie ma. I jak w ogóle poznać że katy są do wymiany oprócz tego że moc auta by spadała
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
Z tego co słyszałem, gdy katalizator padł, przepływ spalin zostaje mocno ograniczony, w skrajnym przypadku przestają lecieć spaliny z rury wydechowej (ktoś na forum pisał o czymś takim) :x Na Allegro sprzedawcy często robią zdjęcia wnętrza katalizatorów - jeśli widać siateczkę i nic nie jest tam wypalone, powinien być jeszcze w porządku.
A to chyba mogę być jeszcze spokojny bo u mnie jak silnik odpalę to z rur dmuchnie jak by śmigłowiec startował ;D muszę jeszcze sprawdzić jak np po trasie spaliny lecą.
A jak by przyszło kiedyś wymienić katy to z anglików pasują czy inne są?
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
wystrzegać się katów jeżdżących na lpg na ubogiej mieszance są charakterystyczne bo są bardzo białe w środku
Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)
Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !
Z angoli katy pasują,ja dziś w katowicach wymieniałem olej w skrzyni i przy okazji dowiedziałem sie ,że mam pęknięty jeden katalizator wewnątrz i mam z jednej strony silnika świece okopcone,tyle co go prawie zamontowałem [na allegro też kantują widzę.] trzeba odnależć gościa i pertraktowac inną sztukę ,żeby podesłał.Dziwiło mnie lekkie szarpanie na D ,przy ruszaniu teraz już wiem co jest przyczyną.
Pytanie, czy ktoś miał popękany kat i jakie były tego objawy,proszę o jakiś post w temacie.
Mam usunięte katy i wstawione strumiennice w 750i e38 2000r, ostatnio zapaliła się kontrolka silnika, jestem przekonany że znowu jakies problemy z sonda lambda- pierwszy raz kontrolka paliła sie po operacji, błąd zostął wykasowany. Poza świecąca sie kontrolką bunia pali więcej niż powinna :?
średnie spalanie wylicozne przeze mnie wyszło 20l/100km, poza krótkim starciem z 6 litrowa alpiną :D jeździłem dość spokojnie...
czy jedynym sensownym rozwiązaniem jest założenie katów z powrotem, czy można zrobić jakis innym myk?
Czy to sensowna oferta?
http://allegro.pl/item695507893_kata...0_idealne.html
Wydaje mi się ,że jakbyś namierzył kontakt gdzieś na allegro sprzedaje części z BM sprowadzonych z Anglii,chyba z okolic Skierniewic,mnie sprzedał katy do 535iA za 600 pln z przesyłką tylko jeden mi popękał i nie wiem czy w przesyłce ,czy gdzieś indziej,miałem do gościa tel. ale moja Motorola skasowała mi kilka nr-ów,akurat padło na ten.[łudząco podobne katy jak te co pokazujesz z allegro,właśnie starej generacji one są droższe niż do nowszych wersii].
--------
Potrzebuje opinii na temat popękanych katów, zależy mi czy to są objawy jak u mnie w poście powyższym , bo jeśli to nie katalizator? wymontuję i co znów robić jeśli będę w błędzie, myślę ,że ktoś miał podobny problem.pzdr...
hej czy tlumiki przelotowe wspawane zamiast kata beda chodzily tak samo cicho jak sprawne katy:)?
a herbatę pijesz z cytryną czy śmietaną?