Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Wątek: prosba o ocene e65

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Cytat Zamieszczone przez technics Zobacz posta
    P.S a pozatym jaki jest sens kupic e65 albo jeszcze e66 i stac w korkach .
    Pytanie z serii beznadziejnych.
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA, C215 CL500 ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Cytat Zamieszczone przez technics Zobacz posta

P.S a pozatym jaki jest sens kupic e65 albo jeszcze e66 i stac w korkach .
    Powiedz mi jakim autem jest sens stać w korku? Jutro idę i kupuje
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Nie na darmo przyjelo sie mowic " Auto miejscie " do poruszania sie w miescie . Czy ktos kiedys powiedzial ze 7er to auto miejskie ? Jak wiadomo najwiecej korkow jest w miescie . Pozatym srednie spalanie podane przez producenta dla 4.4 w e65 to 10,9 w jezdzie miejskiej 15,5 . Wiec jak ktos mi wyskakuje z 22 litrami to mi sie chce smiac . Rozumiem ze przeklamanie moze byc o litr ale nie o 7 .

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Dobra panowie, za chwile będzię to temat "ja mam gaz i czy lepszniejszy od benzyny"....

Więc wracjamy na jedyną słuszną drogę :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 3.0 D
    Cytat Zamieszczone przez Bezi Zobacz posta
    Kolego technics.
    Po pierwsze nie przeklinaj, po drugie nim napiszesz post to popatrz skąd jest dana osoba: tutaj mamy Szczecin , a więc miasto gdzie są możliwe korki. Inaczej pali auto w 10tys mieście inaczej w 100tys mieście a jeszcze inaczej w 700tys lub wiekszym ze względu na korki.
    Mam tu we Wrocławiu paru znajomych w e65 od paru lat więc wiem ile palą one w mieście.
    I tak e65 745i we Wrocławiu w godzinach jak są korki-nie ma możliwości aby wzięła mniej niż 18L jak nie ma i sie przyjemnie jeżdzi to 14L
    e65 3.0D bierze właśnie około 13-14L przy jeżdzie w mieście. Niestety ale taka jest prawda.
    Jako że masz w profilu tylko napisane "Szwecja" więc nie mogę określić jakie miasto i czy są korki, ale pamiętaj zawsze wez poprawkę na to w jakim mieście ktoś mieszka.
    Inne spalanie będzie w mieście 10tys gdzie do pracy sie jedzie 5 min bez korków a inaczej u mnie np: we Wrocławiu gdzie ja jadę 9,8km do pracy licząc lekko godzinę :D :D i u siebie mam spalanie rzędu 30l/100km a jak nie ma korków to około 20l/100km a więc różnica wynosi 10l
    Pozdrawiam

PS: tu masz spalanie w mieście zauważ żi instrukcja mówi o spalaniu w mieście o 18,7l :)

Załącznik 5270
    Jak slysze,ze komuś pali w mieście 7-9l bo to dizel to mnie smiech ogarnia. Są ludzie ktorzy nie rozumieja,że korek w miescie to godzina stania jest i spalanie chodzby nie wiadomo jak chcialo to nie zejdzie ponizej 15l...dlatego ja nawet nie odpisuje na takie komentarze. pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 750i Shadow Line, ACC, 4 x Komfort Sitz, L7
    Producenci umieszczając dane w katalogach na temat spalania sugerują się własnymi testami, w specjalnych pomieszczeniach, na rolkach, gdzie nie ma oporu powietrza, samochód nie jest obciążony itd itd.. Ustawią taką 745i na rolkach, wrzucą na tempomacie 110 km/h i wtedy spalanie wyjdzie na poziomie podawanym w katalogach, załóżmy te 11 litrów na setkę. W ruchu ulicznym dane te znacznie odbiegają od tych podawanych przez producentów, szczególnie przy silnikach wysokolitrażowych. Gaz, hamulec, z górki, pod górkę, opór powietrza, pasażerowie i ewentualny bagaż. To wszystko wpływa na to, że samochody spalają więcej niż zakłada producent. Myślę, że różnica w spalaniu rzędu ok 30% względem podawanego w katalogach spalania nie powinna nikogo dziwić.

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Cykl miejski w Trzebnicy chyba był punktem odniesienia :D
    Wszędzie trąbią że dane podawane przez producentów odnośnie spalania są maksymalnie zaniżone, dotyczą płynnego przejazdu z kierowcą dobrze do tego testu przygotowanym.
    Praktyka ukazuje realne odwzorowanie a nie naciągane parametry.
    Każdego niedowiarka zapraszam do Wrocławia, można nawet się założyć ...jak zejdzie swobodnie benzyną poniżej 17 l 745 ogłosimy mistrzem świata:)

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    A wiec podsumowujac watek o spalaniu , okazalo sie ze mam niebywale szczescie a moje e65 jest magiczne i pali polowe tego co niektorym osobom wypowiadajacym sie w temacie .

P.S testy aut nie sa przeprowadzane na zadnych rolkach :) Do tego sa specjalne tory , a ostatnio przyjelo sie ze auta testowane sa na drogach publicznych tylko ze zostaja okryte specjalna powloka zeby nie zobaczyc ksztaltow auta .

Co do specjalnego kierowcy , to kazdy z was moze nim byc . Sa kursy ekonomicznego jezdzenia , moze warto sie poddac takim kursom .

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Moje e65 w cyklu miejskim (krotkie trasy do 3-4 km / miasto ok. 100 tysiecy mieszkancow) spalanie w lecie 17-20 l., w zimie 20-23 l.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Nic tylko pokazać umiejetności "specjalnego- dokursowanego" kierowcy :D
    Na zlocie bedzie do tego okazja :D