Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Wątek: [e65] felgi imitacje alpin

Vip Vip
    BMW
    brak
    Akurat w kwestii podrabianych felg jedno powiedzenie jest słuszne i odpowiada na wszystko "chytry dwa razy traci". Nie chcę, żeby ktoś miał mi to za złe, bo nie o to chodzi. Sam tak straciłem i przestrzegam tylko, aby nikt nie popełnił błędu, jaki popełniłem ja i który popełniają setki ludzi, którzy nabierają się na niby dobrą jakość felg podrabianych. Miałem w E38 17 calowe felgi a'la M5 E60 i opony 235/55 (czyli wcale nie taki mały profil) i po przebiegu może 5000 km na nich trzy z czterech felg były już prostowane, z czego jedna dwukrotnie. Felgi nieoryginalne są miękkie jak plastelina! Sprzedałem je kompletne w cenie samych opon, pisząc, że są jakie są, żeby ktoś rozważył jazdę na czymś takim. Ja nikomu nie polecam i każdego przestrzegam przed zakupami felg za taką cenę! Nie bez powodu felgi oryginalne w ASO kosztują cztery razy więcej. Nowe BBS'y, OZ czy inne renomowane marki to też nie byle jakie kwoty. Co zatem są warte felgi po 2-3 tysiące złotych za komplet, gdzie musi na tym zarobić jeszcze kilka stówek sprzedawca? Lepiej, po stokroć lepiej kupić używane, ale oryginalne felgi, nawet jeśli trzeba by było je malować ze względu na przytarte ranty, albo dołożyć i kupić takie, do których nie można się będzie przyczepić. Nie wierzę, że jakość tych podróbek poprawiła się w jakimkolwiek stopniu i mam nadzieję, że nikt z was nie wtopi się w zakup tego chłamu.

Doświadczony Użytkownik Awatar Saillupus
    BMW
    e65 760i 2003r , X5 4.6iS 2002r
    Blog
    6
    Łukasz, podobno są dwa rodzaje tych tanich felg, te właśnie co są ala M5, M6 to wiemy że jest dno, ale podobno pojawiły się na rynku falgi znacznie lepsze jakościowo. Te informacje mniej więcej pokrywają się czasowo z pojawieniem się tych ala Alpin na aukcjach, stąd pytanie czy ktoś to macał.
    Też jestem zwolennikiem że lepiej używane ale ori. Widziałem co z tymi najtańszymi felgami się dzieje. Ale mam ogromne parcie na felgi Alpiny, ale ich po prostu nie ma! Jeszcze dwa, trzy latat temu, 20" było po 5-6 kompletów. Teraz jest jeden, walnięty na czarno w zaporowej cenie, który wisi już ponad rok na allegro.
    było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Ale mówicie o starym modelu a nie nowym. Z drugiej strony chińczyk za 3 tys to nie chińczyk za 1,5 tys jakie od lat są na Allegro bo w to chyba nikt nie wierzy, że takie felgi są nieporozumieniem.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Doświadczony Użytkownik Awatar Saillupus
    BMW
    e65 760i 2003r , X5 4.6iS 2002r
    Blog
    6
    tylko 3tys kosztuje komplet ala Alpin 19" ( nowy model)
    i czy to wytrzyma ciężar e38 i prędkości które wiadomo że bez problemu mogą dochodzić do 250

ja bym wolał stary model, ale od biedy może też być nowy
    było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Saillupus spokojnie kupuj , jakosc wcale nie jest az taka marna . Pozatym na felgi jesli sa wystawione jako nowe na allegro musi byc gwarancja . Sam bede kupowal nie orginalne bbs lm 19 cali i wogole sie nie przejmuje . Juz raz mialem nie orginalne felgi i nie mialem z nimi kompletnie zadnych problemow .

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kafarek
    BMW
    E32 750i
    Blog
    2
    Ja znam opinię użytkowników DARE RS i te felgi są wg. nich dobre jakościowo! Sezon przelatany na glebie i niskim profilu po polskich drogach i nadal bez problemów. Wiadomo że do wyczynów i sportu sie nie nadaja, ale do lansu? Sam powaznie rozwazam Dare RS lub LM swojej e32...

-----> www.e32.750i.pl <-----

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    Było E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    Cytat Zamieszczone przez technics Zobacz posta
    Pozatym na felgi jesli sa wystawione jako nowe na allegro musi byc gwarancja . Sam bede kupowal nie orginalne bbs lm 19 cali i wogole sie nie przejmuje
    Obyś miał szanse je reklamować, w razie czego :) Bo jak pęknie przy 200km/h to możesz nie mieć tej szansy.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez lockbud Zobacz posta
    Obyś miał szanse je reklamować, w razie czego :) Bo jak pęknie przy 200km/h to możesz nie mieć tej szansy.
    Pytanie jeszcze na co daja ta "gwarancje"?? Na uznanie reklamacji ze wzgledu na zagniecenie w czasie delikatnego podjazdu pod kraweznik nie macie co liczyc.

@Coboss skad wiesz czy te chinczyki po sprzedawane po 3tys nie sa tymi po 1,5tys?? W chinach cena za kazdy kpl nie przekracza 200dolarow... - cena jest tylko wyznacznikiem popularnosci modelu i "widzimisiem" dystrybutora. ;)

Skoro jakosc jest taka super to dlaczego dalej na niemiecki rynek "chinole" nie maja wjazdu?

Ostatnio edytowane przez BOSS ; 05-03-2012 o 17:51
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek7er
    BMW
    brak... tym czasem Omega B FL 2.2
    Cytat Zamieszczone przez Kafarek Zobacz posta
    Wiadomo że do wyczynów i sportu sie nie nadaja, ale do lansu?
    Kafarek do lasnu to się te nadają... Felgi projektowane i sygnowane nazwiskiem znanego pewnie wszystkim z programu Poturbowani Pana Chip-a Foose-a

http://www.chipfoose.com/ws_display....r=FOOSE_Wheels

Dla bardziej zainteresowanych polski sklep gdzie można nabyć takie felgi: http://www.chromowane.pl/p_chromowane_foose.php ( wymieniony sklep to przykład, osobiście nie znam i nie robiłem zakupów, żeby nie było, że reklamuje :P )

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez lockbud Zobacz posta
    Obyś miał szanse je reklamować, w razie czego Bo jak pęknie przy 200km/h to możesz nie mieć tej szansy.
    Osobiście się tego boję. Ciężko jest zaufać nieznanej marce tym bardziej made in ChRL.
    Naoglądałem się zdjęć ale z drugiej strony te same ChRL produkuje dzisiaj większość tego co kupujemy i wiele z tych produktów jest bardzo wysokiej jakości.
    W tym momencie wkurza mnie strasznie podejście Allegro w ukrywaniu nazw użytkowników. Kiedyś człowiek mógł napisać PW do klienta, który kupił towar i użytkuje go jakiś dłuższy czas. Takie opinie o towarze były bezcenne, sam rzadko pisałem takie wiadomości ale za to często na takie pytania odpowiadałem.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Uprawnienia umieszczania postów