że był silicon to nie znaczy że nie dali nowych uszczelek.mój mega mechanik który jest jednym z lepszych w radomiu zawsze daje b.cienką warstwe na nowe uszczelki,nawet pod głowice.stosuje wiadomo że silnikowy ale czarny że nic nigdy nie widać,
że był silicon to nie znaczy że nie dali nowych uszczelek.mój mega mechanik który jest jednym z lepszych w radomiu zawsze daje b.cienką warstwe na nowe uszczelki,nawet pod głowice.stosuje wiadomo że silnikowy ale czarny że nic nigdy nie widać,
Moze i tak jest ... ale jak ściągałem np. kolektor ssący to silikonu było tyle że głowa boli ;/ (wyglądało to tak jakby nałożyli silikon na kolektor na niego dali uszczelke a potem na nią znowu silikon - i to nie były jakieś mikro warstwy tylko tak jak poleciało z tuby tak zostawili...) efektem tego były 1-2cm zwisające kawałki silikonu po bokach kolektora...no a na termostat to już im czarnego brakło i dali pomarańczowy xd
Dwie miłości - dwie pasje BMW&Cat
![]()
![]()
a pomarańczowy do 360 stopni ;)
ale to nie ważne ...nie chodzi o to że dali silikon (każdy ma tam jakiś swój patent ) chodzi o to ze niechlujnie wykonane ;/ ja tez nie raz dawałem gdzieś tam troche silikonu ale przynajmniej po poskładaniu nadmiar jego wycierałem tak że był niewidoczny ;P a te cymbały tak jak poskładały nadmiar zostawili a po zwróceniu uwagi stwierdzili mi jeszcze ze im wiecej tym lepiej bo przynajmniej szczelne bedzie XD
Dwie miłości - dwie pasje BMW&Cat
![]()
![]()
zgodze się z Tobązetrzeć od zewnątrz też można,żaden problem.Tylko zależy jaka uszczelka jest montowana na silikonie!!W moim przypadku w 3er ktoś n....bał tyle silikonu pod pokrywą zaworów,a i tak olej się sączył.Jak zdjąłem pokrywy,to pożal się Boże... od środka to wisiały aż sople czarnego silikonu
z ciekawości zadzwoniłem do poprzedniego właściciela i zapytałem czy on się bawił z deklami:ojaka była odp.Nie skąd,samochód był w profesjonalnym warsztacie,to jest niemożliwe co pan opowiada:D