Pokaż wyniki od 1 do 10 z 191

Wątek: Witam

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Kilka dni temu "popełniłem" w Sreberku wymianę rongów.Były CCFL-e ,ale się już znudziły :D.Zakupiłem ringi SMD (żółte),nowe klosze , uszczelki i xenony philipsa D2S. :D

Klosze dziwnym trafem były "zatłuszczone" od wew strony...

Pod "światło" widać laboratoryjnym sposobem (przejechane palcem ) osad na kloszu...

Wymiana kloszy jest opisana kilka stron wcześniej ... więc do meritum :D

Wylizane lampy .Problem miałem z jednym plastikowym "szkłem" wew lampy od długich (był bardzo zmatowiony).Nowy kpl na lampę plastikowych szkieł plus obudowa prawie 550 plnów ... i tu pomogła pasta tempo i polerka (no dobra i 2 piwa
    ) ....

Tak oto finisz wygląda ...

Na aucie ....

Moc ledów powala w stosunku do CCFL-ów ...

Jest opcja dodania modułu ,który pozwala po odpaleniu xenonów zmiejsza się moc świecenia ringów o jakiś procent ... Więc prawie jak ori dzienne w nowych BMW.Zastanawiam się nad zakupem modułu :D

Zestawienie czystych lamp ,plus nowe palniki xenonowe i ringi SMD dają mega efekt :D

I aby nie było tak różowo jak w partii Palikota .... zabrałem się za wymianę elektrozaworów.... Częsty powód w e32/e38 częściowe grzanie lewo/prawo deski ....

Nowe w ASO kole 1500 plnów .. jak na prezent pod choinkę odpada - przynajmniej narazie
    :D

Zdemontowałem elektrozawory mimo "filigranowych dłoni" :D 3x cyband plus 2x wtyczka i są nasze

Na stole /zlewie wypływa wszystko co pozostało ....

W jednej z rurek widać szrekowy szlam ... nie jest dobrze ...

Po rozebraniu (wg instrukcji Leszka - siudemy) ukazuje się nam taki oto widok ....

Wszystko jest tak skorodowane ,że nadaje się tylko na śmietnik ....

Po szybkiej konsultacji z Leszkiem zapada wyrok ,zakup z alledrogo zestawu elektrozaworów i sklecenie jednego kpl...

Mam zestaw naprawczy do nich więc (zobaczymy jaki stan będzie "nowych") coś się wymyśli :D

Narazie auto uziemione ...

CDN ... :D
    Ostatnio edytowane przez Anatol ; 13-12-2011 o 23:53

Uprawnienia umieszczania postów