Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Sprezyny do e38 moze jakes inne??

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez matraks Zobacz posta
    Mowilismy tutaj o ori sprezynach z ASO a nie o chinskich zamiennikach. W serwisie zapytaja Cie o VIN ale nie po to zeby sprawdzic czy czasem masz roletki na oknach czy podgrzewane siedzenie. O VIN pytaja zeby miec pewnosc ze rzeczywiscie jest to model dokladnie taki jak mowi wlasciciel. Bo o dziwo niektorzy sami nie wiedza czym jezdza ;) Tez przy zamawianiu czesci ZAWSZE musze pisac. Nawet jak zamawiam filtr powietrza czy olej do silnika. No chyba do tego nieistotne jest wyposazenie...
    Rany markus jak nie napisałem czarno na białym to sam nie możesz z mojej wypowiedzi wyciągnąć prawidłowych wniosków? To samo tyczy się nowych oryginalnych w ASO. Może między E32 nie było takich różnic ale w E38 były, wiem jakie ja mam wyposażenie, wiem ile moje auto waży bo mam w firmie wagę 15t i widziałem golasy po lifcie, bez niczego kompletnie, bez podwójnych szyb itd. Różnica w masach aut może przekroczyć bez problemu 300kg a to wystarczy aby źle dobrana sprężyna albo ustawiła auto z prześwitem 10cm albo położyła je tak nisko, że komfort będzie denny a amor na śmietnik po kilkudziesięciu tys km. Do tego dochodzi geometria, koła która nie będzie idealna ponieważ jeden z parametrów jest nieustawialny (na szybko nie przytoczę który) i jest zależny właśnie od tego jak wysoko stoi przód auta. Nie ma paniki pod tym względem bo np. po obniżeniu zawieszenia parametr ten skrajnie łapie się w dopuszczalny, więc auto będzie jeździło zupełnie normalnie a i opony powinny ten zabieg przeżyć ;)
    Ostatnio edytowane przez coboss ; 25-03-2011 o 09:30
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Uprawnienia umieszczania postów