Cze¶æ,
zdarzy³a mi siê dziwna przypad³o¶æ - nie jestem w stanie otworzyæ mojej E32. Pewnie wiêkszo¶æ z Was ju¿ przypomina sobie typowe lekarstwa tego problemu... ale nic bardziej mylnego.
Po ca³odziennym postoju pod dachem i chêci otworzenia drzwi, okaza³o siê ¿e centralny ani drgnie. Pierwsza metoda z awaryjnym otwieraniem drzwi pasa¿era - zawiod³a, u mnie nie dzia³a, przekrêcenie kluczyka w ¿adnej z kombinacji z klamk± nie przynosi rezultatu. Od pocz±tku odrzuca³em akumulator, bo ten jest w bardzo dobrym stanie, co wiêcej po poci±gniêciu klamki lampki wewn±trz ¶wiec± pe³n± moc±. W baga¿niku, który natomiast otwiera siê bez problemu, równie¿ lampki roz¿arzone. No dobra, wiêc szukamy innej metody - akumulatora do lampki w baga¿niku podpinaæ nie chcia³em, wiêc za pomoc± odpowiednio wygiêtego, metalowego wieszaka na ubrania uda³o mi siê otworzyæ maskê gdzie wpi±³em siê kablami z innego auta. Kilkana¶cie minut pod³adowywania - zamki ani drgn±.
No i tu pojawia siê problem, bo co w takim razie zrobiæ, by dostaæ siê do ¶rodka? Dodam, ¿e wybijanie szyby raczej odpada bo wszystkie mam z tego samego rocznika, z tym samym kodem - i chcia³bym by w stanie fabrycznym siê uchowa³y. Oczywi¶cie mogê wezwaæ magika, co mi siê w³amie nieinwazyjnie, tylko najprawdopodobniej aktywne jest podwójne ryglowanie - wiêc od ¶rodka te¿ siê nie otworzy drzwi.
Podejrzewam, ¿e zawali³ modu³/sterownik centralnego pod kanap±, ale ¿eby to sprawdziæ muszê jako¶ tam wej¶æ... Na forum bimmersów kto¶ maj±c problem z niedzia³aj±cym centralnym odpina³ akumulator by w jaki¶ sposób zresetowaæ ten sterownik... no ale jak wy¿ej xD
Skoñczy³y mi siê pomys³y, bezpieczniki pod mask± s± OK... Pryskanie jakim¶ WD40 w zamek pasa¿era mo¿e go spenetrowaæ i umo¿liwiæ g³êbsze przekrêcenie kluczyka i tym samym odblokowanie awaryjne drzwi pasa¿era? Czy jak nie dzia³a to nie dzia³a i nie ma co dr±¿yæ?
Pomó¿cie...![]()