Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 29

W±tek: [NAPRAWIONE] Zablokowane wszystkie drzwi. Brak mo¿liwo¶ci wej¶cia do auta

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1

Post [NAPRAWIONE] Zablokowane wszystkie drzwi. Brak mo¿liwo¶ci wej¶cia do auta

To znowu ja :D Ewidentnie wlaz³ mi do auta jaki¶ chochlik i psuje systematycznie wszystko, bo przecie¿ dopiero co upora³em siê (chyba) z odpalaniem, a teraz to. Ale po kolei:

Od dwóch tygodni sporadycznie (3 razy chyba) zdarzy³o siê, ¿e mimo otwarcia auta z pilota, losowo jedne drzwi (2 x LT, 1xLP) zosta³y zablokowane i to w taki sposób, ¿e rygielka od wewn±trz rêcznie nie da siê podnie¶æ ¿adn± si³±, klamka od wewn±trz równie¿ jest ca³kowicie nieruchoma i "twarda", no a z zewn±trz objaw taki jak na zamkniêtym aucie. Za ka¿dym razem pomaga³o zamkniêcie auta z pilota i ponowne jego otworzenie z pilota. Mia³em siê tym w najbli¿szym czasie zaj±æ (bo na g³owie mia³em to nieodpalanie), ale dzisiaj spotka³a mnie niespodzianka... Zszed³em rano do auta z zamiarem wyjazdu do pracy, klikam pilotem auto nie reaguje. Pomy¶la³em, ¿e bateria znowu pad³a, wiêc spróbujê kluczykiem. O dziwo KOMPLETNIE ZERO reakcji. Z³apa³em za klamkê i patrzê na ¶wiate³ko, ale siê nie zapala jak zwykle. Podszed³em do baga¿nika, a baga¿nik otworzy³ siê normalnie, soft-cole dzia³a, ¶wiate³ko ¶wieci... Co jest? Nerwowo pilot, drzwi + kluczyk. Jako ¿e awaryjne otwieranie u mnie nie dzia³a, auto zosta³o pod domem, a ja teraz siedzê w pracy i zamiast na niej siê skupiaæ to siê wk&*^$@m.

Co mo¿e byæ przyczyn± takiego stanu rzeczy?

30.09.2015 - NAPRAWIONE:
    Przyczyn± by³ uszkodzony modu³ komfortu. Wymiana na inny rozwi±za³a problem. Szczegó³y w dalszej czê¶ci w±tku.
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 30-09-2015 o 18:10

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa
    A jak mówi³em, ¿e elektryka p³ata figle w tych autach to dziwnie na mnie patrzyli¶cie :)

Zasilanie lub sam modu³ komfortu siê tutaj k³ania. Jak kilka lat temu przelutowywa³em ten modu³ I poprawia³em na nim zasilanie to ju¿ by³ w stanie s³abym. Zmusi³o mnie do tego padniêcie wycieraczek, które zupe³nie nie dzia³a³y.
    pozdrawiam Bartek

Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Z tego co pamiêtam, modu³ komfortu znajduje siê pod kanap±... :/

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa
    Niestety prawda :)
    pozdrawiam Bartek

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar prezE32s
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    By³o 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Sk±d
    Chojnów
    Ja mia³em kiedy¶ u siebie to samo. Spali³ mi siê bezpiecznik pod kanap± podczas zamykania auta i o otwarciu mog³em tylko pomarzyæ. Otwieranie awaryjne te¿ nie dzia³a³o, pomóg³ "magik" z mojego miasta który otworzy ka¿de auto, niesttety musia³em potem naprawiæ drzwi pasa¿era. Po wymianie bezpiecznika pod kanap± wszystko wróci³o do normy :):)

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar nino
    Do³±czy³
    May 2008
    BMW
    E32 735
    Sk±d
    Katowice
    Cytat Zamieszczone przez prezE32s Zobacz posta
    Ja mia³em kiedy¶ u siebie to samo. Spali³ mi siê bezpiecznik pod kanap± podczas zamykania auta i o otwarciu mog³em tylko pomarzyæ. Otwieranie awaryjne te¿ nie dzia³a³o, pomóg³ "magik" z mojego miasta który otworzy ka¿de auto, niesttety musia³em potem naprawiæ drzwi pasa¿era. Po wymianie bezpiecznika pod kanap± wszystko wróci³o do normy :):)
    Faktycznie, magik pe³n± gêb± ... Równie dobrze mo¿na wbiæ ¶rubokrêt w zamek od pasa¿era i te¿ siê otworzy.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar prezE32s
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    By³o 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Sk±d
    Chojnów
    Nie rozwali³ wk³adki, tylko trzeba by³o naprawiæ ciêgno w ¶rodku drzwi. Wa¿ne, ¿e otworzy³ mi auto i tyle!

Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    By³o ¶mieszno, a zrobi³o siê straszno:

Przez baga¿nik i otwór na worek z nartami wpu¶ci³em do ¶rodka moj± córkê (Jagoda, lat 11). Mia³a otworzyæ, ale tak jak my¶la³em - nie da siê poci±gn±æ za rygielki ani za klamki. S± "sztywne". W³o¿y³a kluczyk i odpali³a auto ¿eby otworzyæ szybê, ale przyciski nie dzia³aj±. Czyli ewidentnie modu³ komfortu... Teraz pytanie - jak ja tam do cholery mogê siê dostaæ nie rozbijaj±c szyby? Macie jakie¶ pomys³y jeszcze? Nie jestem pewny czy ona poradzi sobie z awaryjnym otwieraniem szyberdachu, a ja przecie¿ przez ten ma³y otwór siê nie zmieszczê :/

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Kecaj
    Do³±czy³
    Apr 2012
    BMW
    E32 730i M60B30 '94, E36 328i Coupe '95, E34 520i Touring '96
    Sk±d
    O¿arowice
    Mia³em tak± sytuacjê w E32 ( nie swoim ) i winny okaza³ siê przetarty kabel w wi±zce biegn±cej do drzwi kierowcy, przerwany by³ po prostu i wszystko unieruchomi³. Drzwi otworzyli¶my wtedy "manualnie" i po naprawie przewodu wszystko wróci³o do normy. Z tym, ¿e wtedy do wnêtrza samochodu przez otwór na narty wszed³ nasz pracownik (45 lat) ;)

Nikt nie bêdzie mi mówi³, jak mam ¿yæ, bo nikt za mnie nie umrze.
    3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podzia³ami je¶li chodzi o marki.
    E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa
    Zdjêcie boczka od ¶rodka, da siê, ale w±tpiê, ¿eby Jagoda da³a radê.

Ju¿ chyba ³atwiej Jej bêdzie zdj±æ kanapê i podmieniæ bezpiecznik modu³u komfortu. Je¿eli to nie pomo¿e to podmiana jego samego. W sumie pod nadzorem da radê, obrotna dziewczyna z Niej. Nie wa¿ne jaki modu³ na szybko kupisz, byle by³ z e32, otwieranie drzwi by³o w ka¿dym.

Je¿eli nie dzia³aj± drzwi i szyby to stawiam na zasilanie na zewn±trz lub w samym module.

Ale je¿eli s± numery z wi±zkami w drzwiach jak napisa³ Kecaj i one robi± zwarcie na zasilaniu modu³u i przez to wywali³ bezpiecznik to bêdzie zonk, bo bêdzie wywala³ zawsze.

Do w/w operacji nale¿y odpi±æ aku, bo modu³ ma zasilanie non stop, nawet jak auto jest zamkniête.

Trochê du¿o jak na dziecko, ale bêdzie mia³a za to bogate CV :)
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 28-09-2015 o 19:05
    pozdrawiam Bartek

Podobne w±tki

1. [audio/video] Problem z radiem - brak mo¿liwo¶ci g³o¶niej / ciszej.
    Przez sebol45 w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 25-07-2015, 03:42
  2. Zablokowane drzwi
    Przez maciek86 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 18-11-2012, 19:48
  3. [elektryka] Totalnie wy³adowany aku i brak mo¿liwo¶ci otwarcia samochodu
    Przez DanielNoV w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 20
    Ostatni post / autor: 31-07-2011, 08:34
  4. Brak mo¿liwo¶ci poruszania siê po navi 16:9