-
Zaawansowany Użytkownik
Mały update.
Z racji dość dobrego sezonu motocyklowego, Siódemka miała lekkie wakacje w tym roku. Nie mniej jednak udało mi się ogarnąć kilka zaplanowanych rzeczy:
- w końcu uruchomiłem w pełni servotronic (wymiana czujnika, modułu, zbiorniczka) wraz z kolejną zmianą płynu od wspomagania (LM TopTec ATF 1200) Wydaje mi się, że jest dobrze - muszę porównać to z inną E32 z servo.
- będąc w odwiedzinach u znajomych w stol"n"icy umówiłem się w firmie ACS na zmianę czynnika z R12 na R134A, który był jeszcze od zakupu auta. Za rok będę chciał zregenerować kompresor. Na zdjęciu poniżej spotkanie z koleżanką z Japonii ;) (fajnie widać różnicę w obniżeniu zawieszenia -30 vs zdrowy OEM)

- wymiana kolejnych elementów komory silnika na nowe. Tym razem Siódemka dostała nowe OEM wszystkie węże od zasilania paliwa wraz z opaskami. Nowe śrubki pokrywy zaworów. Jak widać stare są nieznacznie wyższe, więc idą do galwanizacji. Uszczelkę maski, elementy gumowe mechanizmu klapy, wcześniej wspomniany zbiorniczek płynu od wspomagania wraz z wszystkimi opaskami OEM oraz kontrolne sprawdzenie luzu zaworowego i dokręcenia śrub magistrali olejowej.

Na przyszły sezon mam w planie założenie zestawu zacisków z E31 pod tarczę 324mm oraz nowych przewodów hamulcowych. Dodatkowo wcześniej wspominana korekta lakieru oraz inne elementy samochodu, które uznam, że wymagają wymiany.

Pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez jpj ; 14-10-2021 o 08:23
Uprawnienia umieszczania postów