Pokaż wyniki od 1 do 10 z 168

Wątek: [E32] Witam KRK/RZ.

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar jpj
    BMW
    E32/E46/4R

Cytat Zamieszczone przez mateuszm Zobacz posta
    Zawias fajny, całkiem spoko siadł. Tył chyba jednak dalej sprawia wrażenie jakby był lekko niżej. Tak to przynajmniej na ostatnim zdjęciu wygląda. Z felgami "kołpakami" jednak wcale to nie przeszkadza. Dobrze to wygląda.
    Jest równo.

Mógłbyś pokazać wnętrze z zamontowaną już podsufitką? Słupki boczne też dałeś w antracyt?
    Tak, dałem ciemny antracyt wraz ze słupkami. Lampki i rączki poszły w czarny mat. Daje to ładny kontrast do tego jasnego wnętrza.

Miałeś już wcześniej jakieś doświadczenia z tym środkiem antykorozyjnym? Przed nałożeniem czyściłeś wszystko jakąś chemią? Zastanawiam się nad Krone T40.
    Przy wyborze sugerowałem się opinią znajomych. Plus zaufałem testom dostępnym w sieci (prasa, youtube). Wcześniej testowałem SIKA, BOLL - traktować je trzeba bardziej jako "suplement diety". Mike Sandersem zakonserwowałem kilka swoich samochodów i nie tylko. Dla własnych testów nałożyłem również na samym początku powłokę na trochę skorodowane ranty drzwi w swojej E32 po usunięciu luźnej powierzchni rdzy. Rudy nie postępuje. Element nie jest znacząco narażony na warunki atmosferyczne, bardziej wilgoć, ale w innych samochodach ten preparat się sprawdza pomimo ostatnio słabych zim w Polsce. Sam środek dość mocno pełza w aucie, przylegając zarazem do powierzchni i wchodzi w strukturę. Nie czyściłem nic przed zabiegiem, jedynie mycie brudnych elementów. Nakładałem bezpośrednio w profile zamknięte oraz powierzchnie narażone na korozję.
    Poniżej masz jak dodatkowo przygotować, zabezpieczyć elementy samochodu przed rudą:

https://7er.pl/showthread.php/54833-...461#post593461

Nie testowałem Krown T40, nie wypowiem się na jego temat.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez jpj ; 14-10-2021 o 08:25

Uprawnienia umieszczania postów