Czym poza oświetleniem i licznikiem wersja ze stanów różni się od europejskiej?
Wersja do druku
Czym poza oświetleniem i licznikiem wersja ze stanów różni się od europejskiej?
skrzynią biegów, tylną blendą, programem przeszukiwania fal radiowych
??? a czym się różnia skrzynie US od euro?Cytat:
Zamieszczone przez ROBERTO
michal_5000 to spec od tych spraw,moze niebawem sie wypowie ;)Cytat:
Zamieszczone przez ACS
Z tego co mi sie wydaje w wersjach US montowano w poliftowych modelach dalej skrzynie ZF 5HP30 bez mozliwoci manualnego przelaczania a w europie nowsza 5HP24.
byly US e38 ze steptronikiem ale to mialy tylko wersje sport.
Nie wiem czy akurat tyczy się to siódemki ale ogólnie w wersji US ciężko o grzane fotele,ksenony,układ hamulcowy jest mniej wydajny podobnie jak układ chłodzenia.Może się różnić także osprzęt silnika i pewnie masa innych pierdół.
To lista robi się całkiem spora.
To zalezy od tego czy to zamowiles czy nie - nie sa to zadne roznice wyposazenia standardowego.Cytat:
Zamieszczone przez gierobiala
Uklad hamulcowy jak i uklad chlodzenia jest ten sam co w europie.
Skrzynia mogła byc że Steptronikiem, natomiast wciąż była to 5HP30 o ile wiem.
Różniły się też przełożenia tylnego mostu.
@ACS - zacząłeś od przeszukania forum?
[KLIK]
[KLIK]
[KLIK]
Kurde, ogólnie różnic jest dużo - i nie sądzę żeby ktokolwiek z nas znał wszystkie.
Nie sprecyzowałeś w jakim kontekście pytasz... Czy interesuje Cię np. fakt, że w amerykańskiej 750i/750iL standardowo był drugi akumulator, albo że tamtejszy 740iS miał drewno Vavona, albo że od roku modelowego '96 nie było opcji blaszanego szyberdachu??
PS. układ chłodzenia był inny w wersjach na kraje tropikalne.
tak wogole to wersji e38 jest troche
Europa
USA
Poludniowa Afryka
do tego dochodza jeszcze wersje Wielkiej Brytanii oraz Japoni..
Słuszna uwaga, Krzychu.Cytat:
Zamieszczone przez 7ka
Ludzie często o tym nie wiedzą, bo w Internecie najłatwiej o obrazki amerykańskich E38... :D
Wydaje mi się, że na Bliski Wschód też musiały być inne specyfikacje (choćby ten układ chłodzenia) i przypuszczam że na Skandynawię też.
michal_5000 dzieki za linki.
Żaden problem, funkcja "Szukaj" ;)Cytat:
Zamieszczone przez ACS
Jeśli to nie tajemnica - czemu tak zgłębiasz temat, rozważasz import zza wody?
Nie polecam :]Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
Przy obecnym kursie dolara i sposobie odprawy celnej oraz opłatach trzeba mieć dużo zaparcia by w tej chwili rzucić się na tę zabawę. Jeszcze te 1,5 roku temu było łatwiej.
podobno jest problem z podlaczeniem do kompa wersji amerykanskich. Jeden koles z wrocka mial ladnego 740iL na sprzedaz, jeden od nas byl nawet wstepnie nim zainteresowany (tzn samohcodem ;D )
;DCytat:
Zamieszczone przez szwed_kaskader
Problemu pewnie nie ma, o ile ma się odpowiedni soft... ;DCytat:
Zamieszczone przez szwed_kaskader
Po Warszawie jeździ jedno białe 740iL - oryginalny poliftingowy amerykanin. Adam, Anatol i ci bliżej Bawarii Motors znają to auto.
@Gioco - dokładnie, 1.5 roku temu wiele spraw wyglądało inaczej :). Ja akurat śledzę te sprawy dośc regularnie.
Cytat:
Tak rozważam taki temat,co do kursu dolara to mam te po dobrej cenie kupowane.W grudniu wybiorę się do Niemiec,jak nic nie kupie to chyba sprowadzę z us.
Taniej Ci to raczej nie wyjdzie - nie tylko o kurs tu chodzi. Akcyzę płacisz w złotówkach po kursie obecnym... tak samo cło i VAT.
Wydaje się, że raczej Niemcy będą dobrym rozwiązaniem. :)
Dodatkowo dochodzi wycena rzeczoznawcy i jak to mi powiedziano - najlepiej tego, który jest przez Urząd Celny polecany. Na wycenę też trzeba poczekać i dopiero po wycenie opłaty będą naliczane.Cytat:
Przeszłam tę drogę i na chwilę obecną - myślę o zaostrzeniu kontroli - szczerze mogę powiedzieć, że nie wiem czy zdecydowałabym się ponownie na te cyrki.
Zaostrzeniu przepisów nie dziwię się, przy mnie jeden facet usiłował przekonać celników, że Subaru z 2007 roku kupił w US za 1000 USD.