Czym poza oświetleniem i licznikiem wersja ze stanów różni się od europejskiej?
Czym poza oświetleniem i licznikiem wersja ze stanów różni się od europejskiej?
??? a czym się różnia skrzynie US od euro?Zamieszczone przez ROBERTO
michal_5000 to spec od tych spraw,moze niebawem sie wypowie ;)Zamieszczone przez ACS
Z tego co mi sie wydaje w wersjach US montowano w poliftowych modelach dalej skrzynie ZF 5HP30 bez mozliwoci manualnego przelaczania a w europie nowsza 5HP24.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
byly US e38 ze steptronikiem ale to mialy tylko wersje sport.
Nie wiem czy akurat tyczy się to siódemki ale ogólnie w wersji US ciężko o grzane fotele,ksenony,układ hamulcowy jest mniej wydajny podobnie jak układ chłodzenia.Może się różnić także osprzęt silnika i pewnie masa innych pierdół.
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową
To lista robi się całkiem spora.
To zalezy od tego czy to zamowiles czy nie - nie sa to zadne roznice wyposazenia standardowego.Zamieszczone przez gierobiala
Uklad hamulcowy jak i uklad chlodzenia jest ten sam co w europie.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
Skrzynia mogła byc że Steptronikiem, natomiast wciąż była to 5HP30 o ile wiem.
Różniły się też przełożenia tylnego mostu.
@ACS - zacząłeś od przeszukania forum?
[KLIK]
[KLIK]
[KLIK]
Kurde, ogólnie różnic jest dużo - i nie sądzę żeby ktokolwiek z nas znał wszystkie.
Nie sprecyzowałeś w jakim kontekście pytasz... Czy interesuje Cię np. fakt, że w amerykańskiej 750i/750iL standardowo był drugi akumulator, albo że tamtejszy 740iS miał drewno Vavona, albo że od roku modelowego '96 nie było opcji blaszanego szyberdachu??
PS. układ chłodzenia był inny w wersjach na kraje tropikalne.
'00 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau