Witam :-), mam pytanko, czy wie ktoś co trzeba zrobić, aby wymienić amortyzatory z tyłu w e38 z DSP. Konkretnie, czy trzeba zdemontować głośniki z tyłu oraz czy wyjąć wahacz? Dziękuję i pozdrawiam :-)
Wersja do druku
Witam :-), mam pytanko, czy wie ktoś co trzeba zrobić, aby wymienić amortyzatory z tyłu w e38 z DSP. Konkretnie, czy trzeba zdemontować głośniki z tyłu oraz czy wyjąć wahacz? Dziękuję i pozdrawiam :-)
Tak - należy wyjąć półkę z DSP i (najprościej odsunąć wahacz nr 17 ) i sprawa do przeskoczenia ;)Cytat:
Zamieszczone przez KillerBMW
Nie jest to łatwa operacja, ale spokojnie wykonalna. sądzę, że najtrudniej będzie oddzielić amortyzator od zwrotnicy :/ Nie zazdroszczę roboty
Powodzenia
Wybicie amortyzatora w moim przypadku graniczyło z cudem młotek 10 kg nie dawał rady, ale TurboDymoMen go zawstydził i 15 kg pomogło, choć stary amor nie ciekawie po tej operacji wyglądał. :?
Bez młota nie robota jak to mówią ;D .Dolna aluminiowa tuleja amortyzatora często zapieka się w zwrotnicy.Jest na to bardzo prosty sposób,nie trzeba niszczyć amortyzatora wartego kilka tysięcy złotych {nivo},wystarczy odkręcić dolną śrubę amortyzatora,nie wyjmując jej uderzyć w nią kilka razy młotkiem z lewej,z prawej,z góry,z dołu{lepiej wykorzystać jakąś niepotrzebną śrubę} i po kłopocie.Wystarczy wtedy mocniej pchnąć ręką lub gumowym młotkiem,amortyzator wyjęty i jak nowy ;)Cytat:
Zamieszczone przez ArekLand
Witam
Jeżeli masz ele. sterowaną kanapę z tyłu to czeka cię jeszcze jedna niespodzianka
Jak masz tą kanape to daj znac to ci wszystko napisze .
ArekLand zawstydził Marek1132 E32 to nie to samo co E38 w śrubę też "pukałem" :D , ale długotrwałe działanie w tym kierunku nie przyniosło oczekiwanego efektu a przy okazji można zniszczyć gwint wewnętrzny. TurboDymoMen był tu jak najbardziej potrzebny. ;D
Sposób mocowania amortyzatora w e32 i w e38 jest taki sam (w starszych z resztą też). Patent marka1132 z pukaniem w starą śrubę działa jak najbardziej. Warto przy okazji użyć jakiegoś środka typu WD40. Wtedy TurboDymomen spali się ze wstydu, że wystarczył młotek 1kg.... ;)
ArekLand,wspomniałeś o gwincie wewnętrznym,czyli mialeś na myśli gwint w zwrotnicy ;) .Jakim cudem można go uszkodzić wykręcając śrubę i dopiero "walić "w nią młotkiem .Mam nadzieję,że "pukałeś" młotkiem w śrubę kiedy była odkręcona a nie wkręcona ;) Jeśli nie to marek1132 i sylwekk zawstydzili ArekLanda,bo ten patent zawsze działa w e32 i e38 :cool:Cytat:
Zamieszczone przez ArekLand
a Emilek robi to jeszcze inaczej, wystarczy nagrzac zwrotnice lekko palnikiem, na amorek tz tuleje zalozyc klucz (bo od strony łba sroby jest miejsce na klucz) i starac sie przekrecic raz w prawo raz w lewo i szybciej pojdzie niz stukanie mlotkiem bo i tak w wiekszosci przypadkow kazdy stuka w amorek a miedzy amorkiem a zwrotnicą jest guma co wszystko amortyzuje
Emilku, tak też się da ;D Tylko młotek ma każdy a z ogniem to różnie ;D
Sylwuś nawet palniczek pomijamy, klucz da wiecej niz młotek, przynajmniej w przypadkach gdzie uczestniczylem, a gdyby tak jeszcze zrobic taką koncowke na klucz pneumatyczyny!!! 2 razy w prawo 2 razy w lewo i po klopocie
Masz rację. Akurat w e38 jest opcja na kluczyk. Ale w innych eXX nie ma takiego dobrodziejstwa więc palniczek albo młotek i śrubka wspomagana WD40 spokojnie dadzą radę ;)
A co na to KillerBMW ??
Pewnie porzuci samodzielną robotę i pojedzie na warsztat :D
Dziekuje za rady, amortyzatory wyjete w zasadzie chcialem wymienic sprezyny, aby oddzielic amortyzator wlozylem pret w otwor amortyzatora i po kilku uderzeniach mloteczkiem 10kg :) amortyzator zostal wyjety. Reszta bez wiekszych problemow. Dziekuje i pozdrawiam :)
...........................
sylwek7 - nie korzystam z warsztatów :-) , z racji zawodu i doświadczenia życiowego mam uprzedzenia do warsztatów (autoryzowanych też ). Oczywiście, że mogę sam demontować i oglądać, ale dobrze czasmi poznać doświadczenia innych. Bardzo dziękuję raz jeszcze i wszystkich pozdrawiam :-)
I tu podepnę się pod temat. Mam nivo wsadzone i czy da się wsadzić zwykłe amory?
Tak da się, ale trzeba amorki zmienic ze sprężynami i zaślepić przewody od NIVO. Nie lepiej wymienic amorki? No chyba ze jeszcze EDC masz do szczęścia :)Cytat:
Zamieszczone przez joe white
Może głupie pytanie ale po czym to poznać ?Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
Wcale nie głupieCytat:
Zamieszczone przez joe white
Poznasz po przełączniku na panelu srodkowym czy jest S EDC czy nie ma. Na amorkach też widać, ale najważniejszy jest przełącznik ;)
Nie mam takiego przełącznika. Mam DSC ale to co innego przecież. Czyli mogę wpakować zwykłe amory ale sprężyny też trzeba robić ? A jak zaślepić węże i czy nie będzie mi komputer świrował w związku z taką operacją?
Świrować nie będzie :)
Pytanie ponawiam - po co ta operacja?
DSC jest - i świetnie! Bardzo pomocna sprawa
Bo będę musiał za jakiś czas się zainteresować wymianą i staram się rozeznać czy warto wsadzić regenerowane nivo czy olać i wpakować zwykły amor.
Ja bym wkładał regenerowane NIVO.
Jak bez EDC to samo dobrodziejstwo :cool:
Masz może jakieś namiary na firmę która regeneruje takie coś?
Znalazłem takie amory. Z numeru wynikało by że to takie jak u mnie mają być - Nivo bez EDC. Cena trochę bardziej zjadliwa. Czy ktoś jest mi coś w stanie powiedzieć o tych amorach ew. o tej firmie, która tym handluje?
http://e-autoparts.pl/catalog/amorty...?cPath=200_201
Chłopaki ma ktoś instrukcję rozebrania całego wnętrza pod wymianę tych amortyzatorów?
Szukałem w naszym dziale instrukcji i schematów ale nic nie znalazłem :(
Wymieniałem już kilka razy sprężyny i amory ale robił to kolega mechanik a nie ma już warsztatu.
Teraz jadę do serwisu, który bierze kasę za czas spędzony w warsztacie i chciałbym przygotować auto do wymiany aby nie płacić za dodatkowe 2h walki z wnętrzem.
Trzeba zdemontować siedzenie bez części środkowej oparcia , osłony na tylnych słupkach te boczne i tylną półkę. Wtedy masz dostęp do górnego mocowania amortyzatora z tyłu :)