Witam. Ostatnio w jednym og³oszeniu znalaz³em w podawanym wyposa¿eniu System Break asist. I tak siê zastanawiam czy by³o to w ogóle montowane w tych samochodach? Dodam ¿e jest to E38 z 98r 728i
Wersja do druku
Witam. Ostatnio w jednym og³oszeniu znalaz³em w podawanym wyposa¿eniu System Break asist. I tak siê zastanawiam czy by³o to w ogóle montowane w tych samochodach? Dodam ¿e jest to E38 z 98r 728i
Mo¿e chodzi³o o ABS tylko autor to tak bujnie nazwa³ :D
Ale ABS dzia³a dok³adnie na odwrót :)Cytat:
Zamieszczone przez Damias
No w³a¶nie nie. Break asist to nie ABS. I jeszcze doda³ Elektroniczny uk³ad kontroli trakcji TCS Spotka³ siê kto¶ z takimi systemami w tych samochodach?
W BMW ASC i DSC.... Rozumiem, ¿e mówisz o tym og³oszeniu ;)Cytat:
Zamieszczone przez packman13
Tyle to ja wiem ale wiemy te¿ jak ró¿ne okre¶lenia potrafi± byæ w og³oszeniach ;)Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
Kontrola trakcji te¿ jest ró¿nie okre¶lana. W bmw mamy ASC i DSC jak Sylwekk napisa³, ale niektórzy ¿eby by³o ³adniej u¿ywaj± ró¿nych okresleñ brzmi±cych bardziej wznio¶le i wogóle :)
Wygl±da, ¿e kolega w³a¶nie kupi³.... No to teraz tylko zap³aciæ a potem sprawa do s±du, ¿e towar nie zgodny z opisem ;D
Widzê ¿e siê wyda³o. A sprawa ju¿ jest w s±dzie dlatego o to pytam. Tylko proszê nie ¶miejcie siê ze mnie.
Hej, packman - jeszcze siê nie nauczy³e¶ ¿e do tego co pisz± w og³oszeniach trzeba podchodziæ z dystansem?? ;D
Ile to razy czyta³em o Tiptronic albo ASR w BMW... :roll:
Spokojnie, nie o ¶miech chodzi.... Nie wiesz to pytasz i to jest OK. Micha³ ma racjê, ¿e og³oszenia, szczególnie te, gdzie s± teksty o zwolnieniu z op³aty skarbowej, nale¿y traktowaæ z przymru¿eniem oka i szczególn± uwag± (nie wszyscy handluj±cy to z³odzieje). Ale w tym og³oszeniu to akurat wia³o ¶ciem±. Je¶li chcesz i mo¿esz to podziel siê informacjami, o co toczy siê sprawa i dlaczego trafi³a do s±du (z czystej ciekawo¶ci i ewentualnie jako przestroga). Najlepiej za³ó¿ w tym celu osobny w±tek.Cytat:
Zamieszczone przez packman13
Wiêcej szczegó³ów podam jak siê zakoñczy powiem tylko ¿e wcale auta nie odebra³em i sprzedaj±cy teraz próbuje na mnie s±dowo wymusiæ kupno tego samochodu. Fakt okaza³em siê naiwny wierz±c w³a¶cicielowi wiêc mam nauczkê na przysz³o¶æ.
Z tego co wiem to je¶li opis auta jest niezgodny ze stanem faktycznym to nie masz obowi±zku jego zakupu.
oczywi¶cie ze nie ma sprzedaj±cy szans wygraæ w s±dzie. Tu wiele rzeczy nie pasuje - lakier per³a metalizowany, systemy trakcji i pewnie wiele innych. Ciekawe czemu by³ robiony lifting - w³a¶ciciel z pasj± czy buuuum.
A z ciekawo¶ci, widzia³e¶ to auto na oczy czy tylko z fotek i wystarczy³o cie zapewnienie ze to co napisa³ to prawda?. jednym s³owem jestes odwazny :roll:
Je¶li kupi³ auto na podstawie fotek i zapewnieñ to mo¿na przyj±æ, ¿e dosz³o do oszustwa ze strony sprzedaj±cego. Gorzej, gdyby zosta³a podpisana umowa, bo w niej zazwyczaj jest zapis, ¿e stan pojazdu jest kupuj±cemu znany....Cytat:
Zamieszczone przez komando
Jest te¿ zapis ¿e sprzedaj±cy nic nie zatai³ ;) Tak¿e jest gorzej ale nie jeste¶ na z góry przegranej pozycji :) Trzeba walczyæ, nie ma wyj¶cia :evil:Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
trzeba walczyc nawet jak jest podpisana umowa! jakis rok temu znajomy wygral sprawe w sadzie wlasnie o stan samochodu niezgodny z opisem samochodu! takze wszystko jest mozliwe wiec nie dajcie robic z siebie idiotow!
tak swoj± droga, sprzedaj±cy pisze o kredycie, którego nie dosta³e¶. je¶li to prawda, to nie szukasz dziury w ca³ym na si³ê? pewnie prawdy siê nie dowiemy, ale kto kupuje auto przez "kup teraz"?Cytat:
packman1986 (32) (Kupuj±cy) Negatywny czw 16 kwi 2009 11:24:39 CEST 594030735
Poka¿
UWAGA OSZUST!!! Proszê uwa¿aæ na tego u¿ytkownika nie podaje prawdziwego stanu sprzedawanych samochodów. K³amie w rozmowie a gdy prawda wychodzi rzuca oskar¿eniami. Ka¿demu odradzam kupno samochodu z tego komisu.
[Odpowied¼ z:czw 16 kwi 2009 11:48:44 CEST] Z allegrowiczem packman1986 wystapi³em na drogê s±dow±.Kupi³ pojazd w licytacji bez zadnego kontaktu ze mn± lecz nie otrzyma³ kredytu i dlatego nie wywi±za³ siê z transakcji. Nawet nie by³ na miejscu obejrzeæ auta.I OSZUSTEM JESTES TY!!!!
Dla mnie sprawa dziwna, ten rocznik za te cenê nawet 15000ty¶ z³ jest go¶c gotowy oddac :roll: to rodzi powazne podejrzenia, i tak jak napisa³em jestes odwa¿ny, na kup teraz to mo¿na kupic ¿arówkê , jak nie przypasuje to rzucisz w kont i kiedy¶ sie przyda, ale samochód :o
Bez obrazy ale TUTAJ by³ poruszany temat tego auta, gdyby¶ zajrza³ do tego postu to by¶ wiedzia³ w co sie pakujesz.
Teraz to mo¿na Ci tylko powodzenia ¿yczyæ i ¿eby sie wszystko dobrze skoñczy³o
Ja tam nie wnikam kto ma racjê
http://www.allegro.pl/show_user.php?...&type=fb_buyer
to roztrzygnie pewnie s±d!
Powiem jedno! Nie szukaj na forum usprawiedliwienia swojej nieprzemy¶lanej i niezweryfikowanej transakcji na Allegro! Nie kupuje siê samochodu na aukcji nie ogl±daj±c go!
Nie szukam usprawiedliwienia nie jestem dzieckiem. Na temat sprawy wypowiem siê dok³adnie mo¿e nawet napiszê szczegó³y ale dopiero jak siê zakoñczy. Nie chcê zdradzaæ swoich argumentów bo nigdy nie wiadomo kto czyta.
Je¶li to kogo¶ interesujê to dogada³em siê z go¶ciem skasowali¶my sobie negatywy z konta na allegro i po sprawie. Mam nauczkê na przysz³o¶æ ¿eby handlarzom nie wierzyæ. I dalej szukam swojej ukochanej E38.