Witam co wybrac f01 750i z 2009 czy 740d jechalem obydwoma i 750 lepiej ciągnie ale co jest bardziej awaryjne moze mi ktos powiedzieć
Wersja do druku
Witam co wybrac f01 750i z 2009 czy 740d jechalem obydwoma i 750 lepiej ciągnie ale co jest bardziej awaryjne moze mi ktos powiedzieć
Nie polecam 750i . Silniki mają duzo awarii.
Palą olej w duzych ilosciach. Problem z tulejami cylindrów. Wtryskiwacze też awaryjne. Same grube problemy.
740d duze lepszy wybór.
Rozumiem a 740d dobra bedzie bo dziś bede takom oglondal
Po co pisać o czymś co słyszałem a nie doświadczyłem.Znasz historie tych uszkodzonych 750 ? Ja jakoś mam 4 lata i nic nie robię przy tym silniku.Silniki jak i wtryski po wymianie są dużo mniej awaryjne.
Jechalem 750 ale troche za duzo pali chyba 25 na sto w mieście ja odpuszcze a 740d dzis zobacze a co sprawdzić przy 740d zeby się nie wjebac na mine przyjacielu
miasto pali 19-20 a trasa 14-15.Nie wiem z kąd 25l się wzieło.Chyba ze ostra bardzo jazda albo korki.Nie bronie wcale 750 bo mam akurat na sprzedaż,ale przemyśl dobrze zakup.
Tamta co jezdzilem to palila tyle ale na 1 garze nie chodizla . Beta kumpla . Ile za swoja chcesz masz zdiecia
Ja sie borykałem co wybrać, 750 kusiło mocą a zniechęcało spalaniem (wyrosłem juz chyba z tego) oraz tym, że w każdej chwili musisz sie liczyć, ze ten motor umrze. Przeglądając WIELE ogłoszeń to WIELE razy widziałem wzmianki o wymianie silnika. Ale jest osobny dział o tym na forum, poszukaj to dużo się dowiesz.
Jak wybrałem 740xd, ale jak w tym motorze też musisz się liczyć że przy ok 200 tyś musisz wymienić rozrząd, bez dyskusji. pęka bez objawów. Mój latał jak szmata a nic nie było słychać.
ha ha ha a czemu nie napisałeś awarii tego tak zachwalanego przez ciebie motoru? Przecież ma ich od cholery tak samo?
Stronnicze wypowiedzi o d... potłuc zwłaszcza od kolesia co ma 9 postów na forum!
Dalej idąc o jakich wy 25l/100 w mieście mówicie- serio jechaliście kiedyś 750? Bo tak jak Jaro mówi mam wrażenie że piszecie o Yeti - każdy wie że jest a widziało niewielu?
Potrzebuje cos mocnego na trase i benzyna i diesel mnie interesuje . Zreszta ja auta nie kupuje po 200 tys i nalotu
Adasio tyle pali jak jezdizsz jak emeryt to i 10 moze ci palic
To przejedz siÄ obiema wersjami i dopiero decyzjÄ podejmuj i nie sĹuchaj gadek o wielkich awariach 750 bo takie same maja te w dieslu tylko o nich jest mniej sĹychaÄ bo ludzie na forum w 90% maja 750 w benzynie a nie auta w dieslu, ktĂłrych jest tu zaledwie kilka sztuk
JakoĹ ja jeĹźdĹźÄ normalnie a pali mi 13 i co?
Ĺťeby to auto paliĹo 25 musi byÄ albo mega umÄczone albo butowaÄ non stoper po 230 na autobanie
Jezdzilem i 750 dobrze ciagnie. Zaraz wyjeżdżam do gościa oglądać 740xd
Awaryjność 750 opieram na naprawach tych silnikow w warsztacie ktory prowadze.
Po za tym w aso z ktorym wspołpracuje mają duzo wiecej przypadków awarii tych silników gdzie nieraz kończyło sie wymianą silnika przez uszkodzone cylindry.
Nie bede tu robił za wszechwiedzącego,ale na 3 silniki ktore rozbieraliśmy na duzy pobór oleju i w jednym niezarówna kulture pracy to cylindry byly winne.
i jaka diagnoza dalsza ?? Co było tego powodem ?
W 2 przypadkach uklad wtryskowy i raczej Wtryski . W oleju paliwo. A w tym 1 tylko rozbieraliśmy silnik dla innego warsztatu do spr. Niewiem na czym się skonczylo.
tak sie to kończy jak ktoś jezdzi na lejących wtryskach i ma benzyne zamiast oleju w silniku.To wiadomo było juz dawno i opisywane setki razy.Ale konkretnie napisz co tak naprawiasz przy tych silnikach ??? Tak często....
Odpisałem na podstawie takich awarii jakie przewinęły się u mnie . Nie twierdze ze duzo tych silników naprawialem.
To w końcu jak? bo już brzmi to mało wiarygodnie!
Prawda jest taka, że każdy motor w każdym aucie jest awaryjny, a czy więcej czy mniej to kwestia wielu czynników i nie da się jednoznacznie określić,
tak jak Ty zrobiłeś że 750 są złe a 740d idealne
Na podstawie moich doswiadczeń i opini uzytkowników ktorym serwisuje auta bede polecał 740d niz 750i i tyle ode mnie.
Ale nadal to 1 opinia i trzeba ich wiecej jak zawsze.
Mówić i polecać możesz, tyle że jest to niczym nie poparte w takim razie, bo sam się gubisz w tym co piszesz raz mówisz tak raz tak.
Wróciłem z oglądania ale trup panowie skrzynia szarpała ale silnik nawet dobrze pracował może ktoś ma ladna pany bo ***** c*** mnie strzela z szukaniem 7
A pokaż z ciekawości ogłoszenie auta które oglądałeś ? Może warto utargowac na remot skrzyni ? Ja czasami wole w ten sposób a potem sobie porobic, bo szukanie ideału i to jeszcze w takiej konfiguracji jak sobie człowiek wymarzy czesto jest czyms niemożliwym . E65 tak kupiłem, własnie skrzynia było do roboty. W f01 tez pare spraw trzeba było ogarnąc ale utargowałem w sumie chyba z 28 tyś, trwało to 3 miesiące ale się udało :)
Nie chwale sie...
Napisałem opinie i tyle ,ale widze ze bardzo to ugodzilo uzytkownikow 750i.
Mialem f01 730d i 740d nie bylo wiekszych problemow w stosunku do benzyn ktore u mnie byly.
Jak szukalem auta to tez trafialem na benzynowe silniki ktore albo bylo bardzo duzo przy nich do wkladu albo problem poboru oleju byl juz widoczny na końcowkach wydechu [emoji6] .
Ogolnie bede polecal diesle w f01. ,bo wg moich doswiadczeń są mniej awaryjne i tyle.
Wiesz ....to ze uzytkujesz takie auto i czytasz 12 lat forum to twoja opinia jest mniej wartościowa niz drugiej osoby co naprawiala /diagnozowala takie silniki w ilości wiecej niz 1 sztuka.
Zresztą duzo mam takich osób co poczytala w internecie i przychodza z gotowa diagnozą a potem wychodzi co innego.
Ale naprawde jak sie komus nie podoba to niech nie bierze mojej wypowiedzi pod uwage.
Zreszta nie bede nikomu udowadnial co naprawiam i co lepsze bo wisi mi to.
Temat dotyczy czego innego.
Jaro napisz priva . Aldik ona nie jest nigdzie wystawiona to auto kolegi znajomego. A skrzynie nie będę robil za duzo z tym zachodu a i miała checka ciekawe od czego ale pewnie dpf zapchany
Ja wiem że WY mechanicy zawsze umiecie tak kręcić by klient uznał waszą teorie za prawdziwa i zostawił jak najwięcej kasy u was w warsztacie.
Sorry dla mnie to nie przemawia absolutnie !!! i jak widać nie tylko do mnie!
A ty myśleć i pisać na forum możesz oczywiście wszelakie historie tyle że będą one jak napisałem z kolekcji - BAJU BAJU MIKOŁAJU
Bingo :) tak to tutaj jest, jak jest jakaś awaryjna jednostka, to jej użytkownicy za wszelką cenę próbują wmówić innym, że nie jest.
Jaro ma wszystko porobione/wyeliminowane więc jeździ ze spokojną głową. Adaś ma nadzieję że nic złego mu się nie przydarzy ( i nawet świec nie wymieni bo po co jak jeszcze kilka tys pojeżdżą ) i jeździ (mało) zadowolony.
Nie sugeruje się opiniami bo nie zawsze są poparte doświadczeniem, które jak pisze masz - w przeciwieństwie do szczęśliwych ( jeszcze ;) ) użytkowników.
A auta, które miałeś na warsztacie to pewnie sam popsułes, żeby móc teraz pisać o usterkach ;)
Pozdro dla praktyków i teoretyków :)
Czemu mało zadowolony?
Po prostu pisze jak jest że wcale motor 750 nie jest jakoś bardziej awaryjny od 740d - tyle
Czy mnie coś ubodło? nie, bo sam wiem że 750 ma awarie ale nie powiedział bym że większe od innych o to mnie wkurza takie głupie gadanie.
Zresztą po co polemizować - niech każdy myśli co chce i tyle
Widziałeś nawias? Jeździsz zadowolony, ale mało tzn male przebiegi generujesz - zresztą jak w e66, gdzie też niejednokrotnie zawzięcie broniłeś silnika, mi się nic nie stało to jest ok. A przez 10 lat zrobiłeś tyle kkm co inni robią w 2-3. Więc się Adaś teraz nie obraź, ale jak byś używał obu tych aut codziennie i robił sporo km to Twoja opinia była by bardziej miarodajna.
To tak jak by mieć od 10 lat w domu Salme Hayek, mam ale do łóżka poszliśmy tylko raz- ale było mega :lol:
Szczerze?
W e66 silnik to jest jeden z najlepszych jaki był w gamie bmw. Ciężko było narzekać jak nic się nie działo.
A że jeżdżę nie dużo cóż fakt niezaprzeczalny, ale jakoś nie widzę na forum takich co na co dzień latają 7er, a jeśli nawet to 5 km do pracy :) i to w obie strony :)
Zresztą każdy ma swoje zdanie na pewne tematy i jak pokazuje rzeczywistość w dzisiejszych czasach o polityce, religii i silnikach w bmw nie warto gadać :) bo się można pokłócić :)