http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-7...-ID4pbh4A.html
Co o tym sądzicie? Mam kawałek drogi do niego. Może ktoś już oglądał?
Wersja do druku
http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-7...-ID4pbh4A.html
Co o tym sądzicie? Mam kawałek drogi do niego. Może ktoś już oglądał?
Fajnie wygląda na fotkach. Nic szczególnego nie znalazłem. Mam nadzieję, że na pozbruku ta plamka nie jest z dd. Tak ogólnie i tak jeśli to wyciek z dd to nie jest duży koszt patrząc na te (koszty eksploatacji ) 2 filtry powietrza... Przebieg kusi ale miałem już takie auto z bardzo małym przebiegiem i sporo trzeba było porobić potem bo wciąż coś wychodziło. Możliwe, że jeździło na bardzo małych dystansach lub było używane sporadycznie. Obie wersje dla mnie są warte dokładnego rozpoznania ponieważ ma to duży wpływ na późniejszą eksploatację. Komputery i trzeba zobaczyć i się przejechać.
A te dywaniki....kozak, chce takie;)
Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
@ Tommo
zanim popadniesz w ekscytacje 760 (bo jest łądna) poczytaj tematy na forum o specyfice i awariach 760 :)
Pogadaj z użytkownikami - mamy chyba ze 2 czy 3
Bo jest to dość specyficzna jednostka napędowa i warto wiedzieć co i jak się z tym wiąże i być świadomym pewnych rzeczy :)
PS
dywaniki - miazga :hail:
ADASIO a możesz mi podać nicki użytkowników 760 ?
Te plamy mogą być z wody klimy. Cena wysoka jak na rocznik ale to może być dobry znak choć wcale nie musi.
Tu masz linki do tematów o 760:
http://7er.pl/showthread.php/46906-7...ighlight=pompy
http://7er.pl/showthread.php/11411-E...go-padaj%C4%85
tu masz jedego:
http://7er.pl/member.php/481-Saillupus
jeszcze chyba "bmw"czy ktoś taki i "adnyp"
Dzięki ADAIO.
Krzepiący sygnał z jednego z tematów:
Mam w domu 760 i 03' rok z polskiego salonu.
Przebieg równo 160 tys.
Jedyna awaria jaka była to rozleciał się wąż gdzies od układu chłodzenia ale silnik momentalnie zgasł i nic sie nie stało. Awaria ta miala miejsce podczas uzytkowania samochodu przez pierwszego wlasciciela kolege mojego taty.
Mamy auto od 4-5 miesiecy i nic sie nie dzieje. Znam rowniez cala historie serwisowa i nigdy nie było z tym samochodem problemu.
Niestety aut tych jest tak mało ze ciezko o w pełni wiarygodną opinie na ten temat.
Auto pali tyle co 745i wydaje mi sie że wystarczy dbać o układ chłodzenia tankować najlepsze paliwo tylko na dobrych stacjach benzynowych a auto powinno chodzić bezawaryjnie.
Nie licz na to że będzie palić tyle co 745 :)
Pompy paliwa być może już nie są aż takim wydatkiem bo z tego co się dowiedziałem dziś przypadkiem to w Płocku robią je obie za 1000 PLN w V12.
Pytanie jak z trwałością naprawy i gwarancją?
Bo jak za 2 miesiące jest to samo to średnio fajnie, ale jak np dają z rok gwarancji to już warto przemysleć
Cena raczej z dupy i pewnie dlatego tyle wisi.
A nie myślałeś kupić 750i ?
Spokojnie coś znajdziesz w tym przedziale cenowym,auto będzie młodsze i mniej awaryjne.I lpg podejdzie,jak byś chciał.
Panowie ja szukam dobrego auta a nie okazji cenowej. I skąd pewność że 750 będzie mniej awaryjny? Jakby to były auta nowe z salonu to teoretyczne można tak wnioskować ale nie w używanych gdzie czynników wplywajacych na stan techniczny jest multum.
Jak się na starcie odrzuci handlarzy, co uważam za obowiązkowe oraz tanie ulepy zostaje bardzo niewielki wybór w kraju. Niestety nie mam czasu na jeżdżenie po Europie za samochodem.
HA HA HA :pound:
a czy tylko oni lubią kupujących co nie szukają CCC?
Po prostu jak widzę na forum że chcą kupić e65 za 15 tys i uważać że maja igle to mi ręce opadają,
dlatego wole takich ludzi jak TY co nie patrzą na najniższe na allegro oferty ale szukają zarazem auta konkretnego.
Nie masz czasu na jeżdżenie auta po Europie, odrzucasz handlarzy nawet tych wyrafinowanych, to jak chcesz kupić auto. W Polsce nie ma dobrych samochodów na sprzedaż, nie od wyrafinowanych handlarzy.
@Adasio a był czas ,że chciałeś sprzedać swojego Longa i taki klient był Ci potrzebny ,tym bardziej ,że cena też by była odpowiednia dla @Tommo :)
@Tommo a czy to musi być 760 ???? Czy 745 Cie nie usatysfakcjonuje ???
Jezeli bedzie to perełka stan - jak najbardziej.
Tommo , masz racje jak kupować e65 to tylko od 750 w zwyż bo wyglądu i tak nie ma ,ale jedzie. Zapytaj IMPEXA , miał dwie , kupił naprawdę tanio ,że gdyby nawet włożył do nich po 30 tys to by się i tak opłacało i by wtedy były perełki.
Czytałem wątek Impexa. Ale ja wybieram inną drogę. Gotów jestem konkretnie zapłacić właścicielowi (nie handlarzowi) za jego egzemplarz o który dbał i należycie serwisował.
Tak też można ,ale nie wiem czy na tym forum jest taka e65 :anonymous:
@Tommo Jak będziesz szukał to na pewno znajdziesz. Jak ktoś ma perełkę to też raczej nie ma zamiaru sprzedawać,więc nie będzie lekko aczkolwiek jest to możliwe.
miro piękny post brawo :cool-new:
A ja jestem handlarzem a mam swoja E65 o którą dbam ale cos czuje ze i tak byście z założenia nie kupili :)
Ale Adasio dla mnie kupowanie auta kierując się ceną to czysta głupota. Wiesz ze od lat siedzę w handlu i uwierzcie, że bardzo często ludzie oddaje piękne auta za grosze. Więc śmiać mi się chce jak ktoś pisze ze tanio to musi być kibel - w moich oczach pokazuje tylko (ładnie mówiąc) swoją niewiedze :).
Słowo "piękne" jest mocno subiektywne i dla każdego znaczy co innego. Ale ok, sugerujesz żebym szukał tego pięknego auta nie sugerując się ceną. Sorry ale wolę być realistą. Zakładam że ktoś kto dbał, często z pedantycznym pietyzmem o swój samochód, dokumentował wszystkie naprawy i obsługę serwisową, jak miał kupić jakąś część to była ta lepsza jakościowo-droższa, jeździł nim ostrożnie z uwagą żeby nic nie uszkodzić, to potem jak przyjdzie do sprzedaży, nie odda go tanio tylko będzie jeździł dalej. Nie przeczę, że pośród tych okazyjnie niskich ofert raz na jakiś czas trafi się jakiś okaz, ale ja nie mam ani ochoty ani czasu na przewalanie tej masy badziewia które w większości się sprzedaje. Szkoda mi na to czasu, pieniędzy i zdrowia psychicznego
Jest na YouTube kilka filmików pokazujących na czym polega awaria pompy paliwa w 760i. Temat do ogarnięcia w warunkach domowych w godzinę :)
kiedyś grzebałem w necie za tym autem ...
1 ogłoszenia były z przed 4-5 lat
u tego samego właściciela
pamiętam też że przebieg różnił się kosmetycznie pomiedzy tymi ogloszniami ok 10 tys km max
Ale jak chcesz - ja Cie tylko informuje i mówię jak jest :) Nie ma sensu chyba abym Ci podawał przeróżne odpowiedzi co i jak i dlaczego ludzie oddaje własnie fajne auta taniej bo chyba i tak Cie nie przekonam. Wolny kraj (teoretycznie), więc możesz kupić za ile chcesz :) Ale spróbuj się otworzyć i pomyśleć szerzej. Zerknij na świat i zobacz ile ludzi postępuje zgodnie z Twoją myślą - pewnie niewielu. Więc masz i odpowiedź :)
Janku ,poniekąd masz rację ,bo szybciej tu w PL byś kupił cos fajnego taniej ,aniżeli w DE bo tam Niemiec dobrego auta tanio nie oddaje. U nas czasami desperat się szybciej trafia ,ale to raczej sytuacja życiowa go do tego zmusza (niestety dla sprzedającego)
Ale nie tylko z braku kasy ludzie oddają. Niektórzy własnie mają kase ale mają w nosie ogłoszenia i ujadanie się z klientami, oddają w rozliczeniu za tyle ile im wycenią lub jadą do pierwszego komisu i biorą co im dadzą.
A w DE działa to tak samo, mam tak kumpli handlarzy, ten rynek niewiele się różni od polskiego wbrew pozorom :) Mam na myśli ceny i powody sprzedazy. Tam wygląda to inaczej w kwestii prawa, kupujący ma je większe lub raczej egzekwowanie ich jest sprawniejsze.
Przypomniało mi się jak już chyba ponad 10 lat temu kupiłem za grosze E32 V8, koleś był pewny, że złapał frajera bo silnik chodził nierówno :) A ja zmieniłem odmę za ok 150zł i... i auto jak nowe :D No i cena pare tys w góre :)
W sumie niezłe OT sie zrobiło :)
No fajnie, problem w tym, że ten człowiek co oddaje samochód w rozliczenie do mnie nie przyjdzie a handlarz swój narzut już zrobi. A jak autko jest cacy, to ten narzut jest większy i ciężko jest coś więcej wytargować.