Mam pytanie gdzie mogę dostać taką uszczelkę i ile może kosztować bo starą mam już w ciężkim stanie
Wersja do druku
Mam pytanie gdzie mogę dostać taką uszczelkę i ile może kosztować bo starą mam już w ciężkim stanie
Serwis :cool: innych nie ma ,cena około 160 zł
Tylko ASO. Nie robią zamienników. Koszt jak wyżej ;)
Przeciez mozna to zalatwic tanszym sposobem (tak jak z polerowaniem szkiel reflektora). Nie lepiej przykleic zamiast sparcialej gumy paski dentki ? Guma bedzie jak nowa za pare zl + superglue :)
Cytat:
Zamieszczone przez mavic
:/
Cytat:
Zamieszczone przez mavic
> to kiedy kleisz ? jak tak zrobisz zapodaj fotki ,popatrzymy i sie pośmiejemy :hah:
Ja mam nowke sztuke ale tu sporo osob preferuje dziwne naprawianie starych czesci wiec zaproponowalem 2 wyjscie :p Po tym jak kupilem sobie nowe szkla do reflektorow zostalem zbesztany bo przeciez tak ladnie mozna je wypolerowac :D :hah:Cytat:
Zamieszczone przez ELVIS
A co jest złego w polerowaniu szkieł? Po 10 latach pojedziesz na polerkę nadwozia czy wywalisz 4 tyś na lakierowanie auta? Jak Ci się wbije gwóźdź w oponę to jedziesz do wulkanizatora na wbicie kołka czy wywalasz półroczną opone za 800zł do śmietnika i kupujesz nową? Jeśli to drugie, to życzę powodzenia :] Za tego typu rady z Twojej strony serdecznie dziękujemy. Zaczyna się to robić irytujące i sądząc po minach kolegów, nie tylko ja mam takie zdanie. Trzeba umieć rozróżnić druciarstwo od naprawiania tego, co rzeczywiście można naprawić. Zatrudnij się w ASO, bo oni tam stosują takie metody. Nie wazne co i jak się zepsuło- wszystko do wymiany
No to mamy kolejna rewelacje. Jak napisalem ze polerowanie szkiel w moim wypadku nic nie dalo, nie bylem zadowolony z efektu i kupilem sobie nowe to bylem niedobry snob. Ja poprostu jestem normalny i nie mam zamiaru dlubac przy swoich szklach 40h roboczych i udawac ze efekt jest rewelacyjny bo w moim przypadku byla by to nieprawda. Widocznie mialem az tak wypiaskowane szkla ze nie dalo sie tego zrobic jak nalezy ale o tym juz nikt nie pomyslal tylko posypala sie fala komentarzy ktore niestety skasowano bo bym cos ciekawego przytoczyl.
Co do opon to tak sie sklada, ze przebilem sobie ostatnio opone i naprawienie jej bylo mozliwe ale byl babel. Kupilem sobie 2 nowe zimowki, walniety jestem prawda ?
A co sadzisz o tym, ze aso zaleca wymieniac tarcze hamulcowe razem z klockami ?
moje zdanie jest takie ze jak cos sie robi nalezy to robic z zasadami polotem i pomyslem czy cena 160 pln za uszczelke to takie duze pieniadze?? nie sadze i masz oryginala i spokoj co do szkiel reflektorow to coz sam mam w kiepskim stanie i tez kupie nowe bo moim zdaniem nie uda sie ich doprowadzic do stanu takie jak nowe zadna polerka takie moje zdanie a co do klockow i tarcz uwazam ze nalezy wymieniac je razem wtedy uloza sie dobrze i tarcze i klocki ale kazdy ma swoj rozum i wg niego postepuje
Bąbel na oponie dyskwalifikuje ją w 100%. Z tym się już nic nie da zrobić.
Skoro polerowanie lamp nic u Ciebie nie dało to nic na to nie poradzę. Są ludzie, którzy lubią czasem podłubać przy swoim aucie i nie ma w tym nic złego o ile są to rzeczy robione z głową. Jak ktoś lubi spędzić 40h na polerowaniu lamp to prosze bardzo. Jeśli nie są zmasakrowane, to zapewniam Cię że taka polerka dużo daje i wcale nie trzeba wymieniać kloszy na nowe. Sam u siebie robiłem tylne lampy (fakt, tylne nie zniszczą się nigdy tak jak przednie) i efekt jest rewelacyjny. Jak mi przednie zmatowieją to na pewno spróbuję je spolerować, chociaż pracy będzie nieporównywalnie więcej niż z tylnymi. Jeśli to nic nie pomoże to na pewno kupię nowe, bo nie zamierzam oszczedzać na aucie. Natomiast nie zamierzam też przeinwestowywać i z miejsca kupowac nowych, skoro wiem że u niektórych polerka na prawdę dużo dała. Przy niewielkich rysach i zmatowieniu można spokojnie przedłuzyć sobie wymianę lamp o rok czy dwa. A co do tarcz i klocków, to póki co mam założony nowy komplet i nie wiem co zrobię jak mi się klocki zużyją. Zobaczę w jakim stanie będą tarcze i wtedy zadecyduję. Nie bardzo wiem dla czego miało by się wymieniać tarcze razem z klockami. W E34 komplet tarcz wystarczał mi na 3 komplety klocków i nie było prpblemów z ułożeniem się nowych klocków do starych tarcz, a jak będzie teraz- nie wiem. Oczywiste jest, że takie rzeczy jak uszczelka pod szybę nie są raczej naprawialne, a Twoje ironiczne i sarkastyczne komentarze są po prostu nie na miejscu.
Śmiechu warte :hah: Mavic was podpuszcza ,a Wy wypisujecie jakieś mega długie opowieści ,a pytanie było bardzo proste: gdzie kupić i ile kosztuje uszczelka podszybia i odpowiedż była już dawno :hah:
Podpuszcza czy nie, denerwują mnie wypowiedzi w takim tonie, bo psuje to jak dotąd miłą atmosferę na forum
Od razu było widać ,że sobie jaja robi ,przynajmniej ja to tak odebrałem :)
No własnie, a ja nie. Tym bardziej że to nie pierwszy post kolegi utrzymany w takim tonie. Dla tego radziłbym trochę odpuścić
Uważam temat za wyczerpany.