Zamieszczone przez
grim
Tak czytam to co piszecie tutaj i sobie myślę... ale z was egoiści, nie pomyśleliście że kogoś to może oślepiać? Nie chce nikogo tutaj obrażać itd. Ale wkurza mnie jak ktoś wsadza te chińskie ksenony do dosłownie wszystkiego co się da. Powiedzcie, po jaką cholerę wam ksenon w długich? czy halogenach? Chodzi o barwę? Czy o co? Nie lepiej kupić jakieś mocniejsze philipsy do długich? Czy chodzi o kasę? Bo takie żarówki potrafią kosztować w okolicy 100zł, a zestaw hid made in china można kupić za tyle samo, a żarówki tego typu chodzą po kilkanaście zł i świecą gorzej niż standardowe. Szczerze? To każdemu bym zabierał dowód rejestracyjny za tego typu przeróbki i jeszcze prawko zawiesił na około miesiąc czasu. Sami pomyślcie... iluś tam inżynierów sobie wymyśliło xenon, ale wpadli też na to że musi być odpowiednia soczewka, spryski i samopoziomowanie a po co? żeby nie oślepiać innych kierowców. A wy wpieprzacie to we wszystko co się da. Może też jestem jakoś przewrażliwiony na ten temat, bo jak dziś pamiętam jak w nocy pewien jegomość w jakieś starej tuning hondzie oślepił mnie xenonami w nocy na tyle że musiałem zjechać na pobocze bo po prostu kompletnie nic nie widziałem przez jakieś 30 sek. Gość normalnie walił xenonami po dosłownie wszystkim, tylko nie na drogę. Może walnijcie sobie takim światłem prosto w gały to po części zrozumiecie o czym mówię. A teraz czekam na ból dupy... 3... 2... 1... star!