Dość rzadko pojawia się w ogłoszeniach, tym bardziej w PL, a tymczasem
http://otomoto.pl/bmw-850-csi-m8-C30326424.html
Ciekawe, czy stan auta uzasadnia niemiecką cenę za ten egzemplarz.
Wersja do druku
Dość rzadko pojawia się w ogłoszeniach, tym bardziej w PL, a tymczasem
http://otomoto.pl/bmw-850-csi-m8-C30326424.html
Ciekawe, czy stan auta uzasadnia niemiecką cenę za ten egzemplarz.
i tylko 1 zdjęcie? :confused::
wg mnie chcąc sprzedać takie auto za taka cenę to z 1 zdjęciem się nie uda :noidea:
choć ważniejszy jest stan auta a nie ilość zdjęć - no ale jak ocenić bez zdjęć?
Może i ładne ale takich pieniędzy bym nie dał za 8er
To akurat nie jest dla mnie wyznacznik. Moje auto miało w ogłoszeniu 3 zdjęcia z podłej komórki plus dosłownie 3 słowa opisu...
Tu bardziej dla mnie by sie liczyło czy lakier ori, jaki stan podzespołów... taka cena jest bardzo normalna za zachodnią granicą (za CSI nawet z dolnego pułapu) i mnie nie dziwi, tylko pytanie czy stan auta jest do niej adekwatny?
btw. 2 lata temu mój mechanik sprowadzał dla klienta 850i z przebiegiem 80000 km za 32000 EUR. Człowiek dał kasę do ręki i kazał sobie auto przyprowadzić pod dom, także i u nas są takie przypadki.
Drogo...nawet jak na Norwegie to byłoby drogo...tutaj proszę,co prawda nie CSI ale zwyklą 300 konna jednak z niskim przebiegiem za około 90 tyś zł na PLN...nie wiem jak by to było ze wszystkimi opłatami zanim została by zarejestrowana w Polsce http://www.finn.no/finn/car/used/obj...nkode=41965319
A dla mnie jest wyznacznikiem, bo jak koleś chce sprzedać auto z 94 roku po cenie 123 tys zł,
to mógł by się łaskawie postarać o komplet czyli w przypadku OTOMOTO 10 zdjęć jak każdy normalny sprzedający aby potencjalny kupujący choć widział co kupuje bo równie dobrze może to być zdjęcie z netu, a wątpię by ktoś jechał kawał drogi dla 1 zdjęcia i opisu w 3 zdaniach - ja bym na pewno nie pojechał w każdym razie :D
Więc reasumując - dodanie 3 zdjęć i opis w 2 zdaniach oznacza dla mnie brak szacunku dla potencjalnego nabywcy - jak się tak stara w ogłoszeniu może tak samo dbał o to auto???
oczywiście można jechać i oglądać (jak ktoś ma do wydania 123 tys zł ) praktycznie w ciemno auto o którym nic nie wiadomo - dla mnie bez sens
co do stanu lakieru itd to tylko tel pozostaje gdzie koleś może mówić wszystko bez szans na weryfikacje - no chyba że łaskawie pośle 3 zdjęcia na maila robione butem :D
Dla mnie cena z kosmosu i wolał bym nowe F01 w tej kasie niż to 8er
Adasio, koleś nie bawi się we wrzucanie zdjęć, bo wychodzi ze (słusznego zresztą) założenia, że jak ktoś chce kupić takie auto i za takie pieniądze, to nie będzie go kupował ze względu na zdjęcia w otomoto, a wklejać je tylko po to by forumowi koniobijcy mogli się pospuszczać jest pewnie dla niego startą czasu.
To ogłoszenie ma zapewne charakter czysto informacyjny dla potencjalnego i ZDECYDOWANEGO nabywcy, że jest "biały kruk" do kupienia. A cena? Kto bogatemu zabroni?
Adasio
Kto będzie na poważnie zainteresowany to zadzwoni , popyta i wtedy zapewne dostanie więcej zdjęć. Auto i tak przed kupnem pewnie sprawdzi a nie będzie kupować na podstawie zdjęć. Sprzedawca może robic co chce z ogłoszeniem, i nie ma to nic z brakiem szacunku dla potencjalnego kupującego. Nie chcesz kupić to co Ci ze zdjęć? A jak będziesz chciał kupic to zadzwonisz i dostaniesz zdjęcia.
PROSTE.
Ja jak Porsche sprzedawałem, to po Dzień Dobry jak słyszałem "ile to pali" to się rozłączałem i w dupie miałem kupującego, tak samo jak w sms pisał " Panie wiele to Turbo spala?" - dostawał odpowiedź: " tyle ile węże paliwowe dadzą radę przesłać" i koniec.
Kto chce takie auto (850CSi, czy inne podobne) to da sobie radę z kupnem.
Wszyscy macie rację, ale brak schludnego opisu świadczy o braku szacunku dla kupującego tak jak napisał ADASIO i żadne tłumaczenie tego nie zmieni.
Dla mnie za tą kwotę kupiłbym sobie idealne e9, w którym czułbym się o klasę lepiej niż w e31.
Nie zmienia to jednak faktu, że to rarytas.
I właśnie dla takich co mówią/piszą " gdybym miał to ja bym" jest takie ogłoszenie. Co by ktoś zrobił gdyby.
Nie masz kasy po to po w ogóle sie zajmować takim ogłoszeniem, autem.
Wpierw posiadaj kasę a wtedy możesz mówić o braku szacunku dla kupującego.
A tak ogłoszenie nie dla Ciebie ( dla mnie tez nie więc mam je gdzieś )
Nie pamiętam, żebym dzielił się z Tobą stanem mojego konta, ani innych aktywów.
Wypowiedź jednak słaba intelektualnie jak na moderatora.
Ponadto nie wydaje mi się, żeby Qba założył wątek, tylko dlatego, żebyś wyczerpał go swoją torpedującą wypowiedzią, więc pozwól innym podzielić się swoim zdaniem. Do tego chyba forum zostało stworzone.
No niestety nadal utrzymuje swoje zdanie że TROCHĘ kultury nawet w pisaniu ogłoszenia o sprzedaży jest wskazane :D
A to ile kto ma $ na koncie nie ma najmniejszego znaczenia ba nawet na odwrót ludzie bardzo bogaci maja kulturę nowobogaccy też maja kulturę ... w dupie :D
Gość dla mnie to totalny oszołom - wystawia 1 zdjęcie auta i myśli że jak napisze 850CSI to po prostu ludzie posrają się już przy samym widoku i boi się by mu wirtualnie nie upaćkali tapicerki o ile ja ma ( no bo na zdjęciu nie widać) buahahahahha a może ma welur :cool:
Ogłoszenie typu - LUDZIE LUDZIE kupujcie bo 2 takiej nie ma na całym świecie - żenada parodia i bez sens
ale może to też jakiś rodzaj promocji żeby się sprzedało???
tak czy owak dla mnie nie ma szału i sprzedający nie miał by u mnie jako u klienta szans na moje zainteresowanie nawet jak by to auto było ze złota :D :D
Chłopaki... Dajcie na luz... :crazy_pilot:
Ja powiem tak ,auto mega ,a jakie jest ogłoszenie nie ma najmniejszego znaczenia bo dla kogoś,dla pasjonaty ,dla kogoś co się zna , czy zainteresowanego zakupem nie będzie problemu zapytać o więcej fotek. Dla tych co chcą sobie tylko pooglądać M8 ,to są foty w necie.
Dodam ,że temat doskonale pokazuje kto jest pasjonatem marki ,a komu potrzebne jest auto dla pokazania się * PRESTIŻU * haha np na dożynkach :D:D:D
Dla mnie piękne auto, ale nie za taką cenę. W ogłoszeniu mogłoby być więcej info, ale vin jest, przebieg, kraj pochodzenia. Po więcej można zadzwonić ;)
co do ogłoszenia to jest auto za 123 tysiące jak masz tyle siana na auto jedziesz ogladać nazwyca co ci po kilku fotkach które byle handlarz zrobi tak, że wyjda idealnie a na miejscu będzie strup???
Tak jak ktos juz napisał to jest info dla ludzi co szukają CSI, że cos jest w pl na zbyciu i tacy się z właścicielem dogadają a reszta która woli F01 kupi sobie F01 i po sprawie
ale ja też wolałbym takie CSi jak F01
Wrzuciłem jako ciekawostkę a tu taka dyskusja:D
To nie jest np Astra jakich wiele w ogłoszeniach, gdzie potencjalny kupiec będzie szukał jak najwięcej informacji w opisie. Chcesz taka furę to jedziesz i oglądasz a nie zawracasz sobie głowę lekturą i zdjęciami.
A cena jak dla mnie adekwatna do modelu i pewnie stanu.
Piękna sztuka.Chciałbym zasiąść kiedyś za sterami takiej 8-mki.
sztuka piękna cena stosowna:)
Było 850CSI bez zdjęć za gruba kasę i Wam nie pasowało, to teraz 850 CI w manualu w podobnych PLN ze zdjęciami :D Kto chętny ? :faint:
http://otomoto.pl/bmw-850-ci-youngti...C30318477.html
Tylko że Adasio chwilowo nie może się wypowiadać :D :D :D
No tak, dostał bana za banana :confused: ;)!!
Taka kasa i brudny dywanik kierowcy phiiii :D
http://allegro.pl/bmw-850-koening-sp...529767912.html kolejny rodzyn ... Skąd niby wzięło się tam 400KM???
ale "laczek" z tyłu :)
Niektórych to niezle ponosi z tymi cenami. Bez urazy, ale 100 tyś. zł za serię 8 to gruba przesada. Te samochody niczym specjalnym się nie wyróżniają. Silniki takie same jak w e38, zawieszenie takie same jak w e38. Ogólnie konstrukcja oparta na modelu 7er wartym teraz co najwyżej 20 tyś zł. 5-krotna dopłata za inny kształt nadwozia?
Wiele luxusowych aut produkowanych jest na zapożyczonej płycie, częściach silnikach itp a różnice w cenie są kolosalne... Mi się wydaje że w przypadku e31 warto dopłacić -oczywiście jak bym miał pieniędzy jak lodu w lodówce ;)
E31 moze i ma silnik jak w e32,e38...zawieszenie podobne...a roznica w cenie wziela sie z tego,ze wyprodukowano ich napawde niewiele,wygląd niepowtarzalny no i osiągi...niby podobne do e38 podzespoly a osagi lepsze.
zgadza sie ale zawieszenie przez caly okres produkcji to e32 :D
skladaj skladaj i wpadaj na kawke albo cos mocniejszego ;) trzeba bedzie obejrzec, a tak wogole to juz po lakierze?
Już po lakierowaniu...polerka i założenie listewek :D Tapicerka odebrana wyszła Wooooooowwwwwwww... najbardziej martwi mnie tylko barwienie dywana podłogi no ale dam radę ;)