[...] przymierzam się do zakupu 7era E32, [...] Może od razu małe pytanie czy ktoś zna ten pojazd i czy może coś powiedzieć o tych wyciekach o których wspomina właściciel?
http://motoallegro.pl/bmw-750-v12-mo...321148637.html
Wersja do druku
[...] przymierzam się do zakupu 7era E32, [...] Może od razu małe pytanie czy ktoś zna ten pojazd i czy może coś powiedzieć o tych wyciekach o których wspomina właściciel?
http://motoallegro.pl/bmw-750-v12-mo...321148637.html
Była już o niej dyskusja. Jeśli stać Cię na serwisowanie V12 i jesteś gotowy sprostać kosztom to ten egzemplarz wydaje się być wartym bliższego poznania ;)
jakbys szukał v8 to mój kolega ma czerwone 730i w super stanie, ale tez ceni go sporo wyzej niz auto z ogłoszenia
Czerwona "alpina" ?
Ta czarna nawet nie jest zła,oprócz kilku detali jak koła czy klamki....coś by z niej zrobił;)!!
No własnie na ostatniej fotce, na moje szczęście, widac, że stoi na oryginalnych BBS więc to mnie cieszy jeszcze bardziej. Martwią mnie raczej te wycieki - ktoś może się wypowiedzieć cóż to może być? Of kors liczę tylko na teorie a nie na dokładny opis usterki, bo po opisie to sobie można :)
Za cenę tej czerwonej można kupić ładną 740stke (za cenę tej czerwonej)
Każdy silnik M70 cieknie mniej lub bardziej, nie ma się czym martwić, tylko kupować i uszczelniać, normalna sprawa po tylu latach eksploatacji.
nie jestem znawcą e32 (choć od dłuższego czasu się nim interesuje bo mi się podoba.) Ta z linku to naprawdę ma dobry opis , inny by napisał perełka wszystko cacy itd. Auto ogólnie nie do dopieszczenia a raczej do ratowania-lista napraw do zrobienia jak dla mnie za długa. Wiadomo wszystko da się zrobić ale jeśli ktoś nie robił podstawowych napraw na bieżąco tzn. nie było go stać na jazdę e32 więc w rzeczywistości lista może byc o WIELE dłuższa.
Jeśli silnik na prawdę dobrze pracuje i skrzynia to lista napraw nie jest duża. Ceny tych części nie są duże,jedynie ten wyciek z silnika może pochłonąć trochę gotówki.
Wyposażenie dość bogate z tego co widać na fotkach. Gdyby nie te klamki to całkiem nie głupi wózek.
Jakub, "idealne, od fana marki, dla konesera, rarytas" będzie miał pewnie to samo do zrobienia tylko cena będzie z 2 razy wyższa :D
Osobiście myślę, że podejmę to ryzyko - nie muszę jeździć od razu - mam czas, żeby się "bawić" i wszystko było na tip-top :)
Tuczi pewnie i masz rację zresztą sam do tego trochę nawiązałem w poprzednim poście. Dla mnie za dużo zabawy ale jeśli MrFafik chce się podjąć tego zadania to bardzo dobrze ;)
Co myślicie : http://otomoto.pl/bmw-735-C24402167.html
Ładna i brzydka, nie za droga choć nie tania Opis obiecujący schludna pod maską z kołem na zime od E38 i hakiem kiera zakatowana, Auto dbane z książką choć jedno wyklucza drugie Samochód ma gaz do tego zwykły który rzecz jasna i nie dziwna strzelał, strzela i będzie strzelać sprzedawca mówi żadnych strzałów w dolot przepływka sprawna ale dolot i przepływka napewno powiedzą co innego odrazu widać klejenie taśmą więc kto tu kogo oszukuje, dodatkowo pali 40% więcej niż na sekwencji i ma 40% mocy niż na benzynie bez gazów.
Jak za tą kase to nie jest jakas bardzo fajna ma gaz zwykły wgiote pod lampą haka jak stąd do wachocka i zakatowaną kiere do tego przepustnice EML która pod wpływem wieku gazu zwykłego i strzałów będzie stanowić problemy do tego skrzynia automatyczna która nie bedzie płynnie zmieniać biegów bo gaz zwykły korzysta z czujnika połozenia przepustnicy zakłucając jego sygnały z których korzysta skrzynia.
Podsumuje rupieć jak na przygode z E32 auto cie rozczaruje i powiesz ze E32 to graty
A) jeśli masz pieniądze oczywiście blacharkowo poza malymi defektami odrazu widocznymi wyglada ok napewno baza niezła na odrestaurowanie i przywrócenie dawnego ładu i harmoni.
B) wyrwanie jej za 1500, sprzedaż katalizatora za 1200 i remontowanie.
Aha dodam do tej 750 Kupując Od kogoś E32 nie zostaniesz powiadomiony o niektórych rzeczach o których sprzedawca tu mówi, 75% wymienionych rzeczy to normalny serwis, ekspoatacja co trzeba zrobić przy kupnie auta chociazby dla spokoju oleje filtry kolejne 20% to typowe nie poważne usterki o których się nie mówi pozostałe 5% to zawieszenie i hamulce i akumulator ktore w takim aucie nie powinny byc zapuszczone do tego stopnia ze nie da sie jeździć. Wszystko w granicach zdrowego rozsądku choć odrazu widać że natłok prac nie bardzo duży jeśli by to mialo byc wszystko ale cena auta + koszty części i napraw są już wysokie. Więc myślę tak o ile wnętrze jest utzymane dobrze odrazu widze tu żadką kiere (chyba) choć i tak mi sie nie podoba a silnik i skrzynia chodzą super bo musiały by tak chodzić za te cene bo w M70 to najważniejsze rzeczy to wszystko jest do zrobienia.
Sam myślę o 750 ze względu na nadal dobrą jakość wykonania i dobre wyposażenie i to coś, 730,740V8 często ma ładne skury i drewno ze złotym paskiem ale pozatym nic więcej często ma manualne fotele i zegarem elektroniczny zamiast obc co jest pomyłką A pomysł z 750 mnie kusi ze względu na większą moc Bo w 735 to coraz częściej łebki mnie szkolą na drodze zamiast ja ich niestety 735 jest w pyte mocne ale na drogach pojawia sie juz coraz wiecej takich ktore się E32 nie dają ale wizja tego że kupując 750 i na 90% będe musiał kupować króćce kolektora ssącego mnie odpycha bo to drogie.
http://otomoto.pl/bmw-750-C23080863.html a ta jak wam sie podoba?
Czerwona 'Alpina' ciągle wisi :http://otomoto.pl/bmw-730-v8-czerwon...C24505069.html Podoba mi się to auto, wygląda na nie zmęczone a silnik czy to 3.0 czy 4.0 to chyba nie aż tak duże znaczenie...
ja myślę że ma choć za takie pieniądze ciężko sprzedać E32 jednak myślę że warta jest tej kwoty ten kto ma E32 to już ma i nie szuka kolejnej a ci co mają pieniądze kupują inne samochody a skolei jeśli ktoś chce E32 to dysponuje za małymi pieniędzmi i kupi strupe a tacy co są chcą E32 i mają ponad 10k budrzetu trafiają się bardzo żadko i często takie osoby same sprowadzają samochód z niemiec.
Jednym słowem posiadanie ładnej E32 jest prawie jak ślub z nią bo przyzwoitych pieniędzy się nie dostanie a za koszty zawieszenia nikt nie sprzeda chyba że jest zmuszony, ostatnio doszedl ładny long w kolorze jak moja wygląda bardzo fajnie ale cóż czy się sprzeda? małe szanse daje podobnie zresztą jak i mojej.
ja mam do oddania 730 M30B30 w śmiesznej cenie tylko silniczek trzeba wymienić lub wyremontować .
Kaczy jeśli mówisz o tym longu za 10 tys. to jest autko nasze forumowe, sam widziałem i macałem ;) http://moto.allegro.pl/bmw-735il-i2406163346.html
I co jakub ładne chyba prawda? przynajmniej na zdjęciach wygląda że to dobry samochód i zadbany.
A czyje to auto?
MarekOgi
~ wysłane poprzez Tapatalk
Ładne, doposażone w rzeczy których nawet fabryka nie dawała ;). Oglądałem ją jak była świeżo po malowaniu skóry, ciekawe jak to wygląda teraz? Właściciel i właścicielka BARDZO sympatyczni -pozdrowionka dla nich ;)
nie da sie wyszukac uzytkownika u nas na forum po wpisaniu nazwy? bo chetnie zobaczym bym temat powitalny o ile sa tam jakies dodatkowe zdjecia
http://7er.pl/showthread.php/7062-e3...wa-7-quot-Long
Maniac,na pewno Marek Ci zrobił konkurencje na allegro wystawiając swoje auto...
może tak może nie samochody są w takich cenach że nie ma co myśleć o konkurowaniu.
Plusów ma dużo więcej niż Twoja.W sumie to nie wiem czy pod jakimś względem, Twoja jest ciekawszą ofertą (po zdjęciach)
Środek Marka dużo ładniejszy,lepsze wyposażenie,tańsza jazda,koła itd
to tylko twoja opinia, mi też sie podoba jego bema ale nie wymyślaj teraz ze moja jest brzydka :P skóra po przemalowaniu na biało wygląda nienaturalnie.
Dla mnie + jest to że moje jest fabrycznie 735 i nie ma gazu i ma normalną przepustnice. a po zdjeciach to mozna najwięcej ocenić jedyne czego mu zazdroszcze do blendy :P
Nie napisałem że jest brzydka tylko że np jak bym przeglądał allegro to na pewno bardziej by przykuła moją uwagę niż twoja....
Zgadza się mi też się spodobała dlatego o niej napisałem,Niewątpliwie moja jak i jego mają trochę wspólnego np kolory i mają wady i zalety ja nie będę się sprzeczał ani dyskutował na ten temat. Mowa o konkurencji by była gdybym ja wystawił swoją za 5 a on za 6k wtedy bym mógł myśleć że przez to mojej nie sprzedam a tak to cóż kolejna oferta ładnego longa za spore pieniądze dużych nadziei na sprzedaż nie mam a opuścić z ceny dużo nie mogę wiec tyle tylko że sobie tam jest.
Bo śledziłem wątek który założył Marek kiedy jeszcze ciebie na świecie nie było tekila :P I dziwi mnie dlaczego założył B35 na osprzęcie z EML skoro miał już B30 na zwykłym który pasuje do B35 więcej roboty z przekładką elektryki i krok dla mnie gorszy bo linka to linka, chociaż moze wtedy się to zgrało dobrze bo 750 tez ma eml i kontrole trakcji jak i B35 i pewnie chodzilo o poprawne dzialanie ABSu jak i kontroli trakcji. W sumie to racja raczej to dobry krok.
Śledziłeś a nie wiedziałeś kilka godz temu że to auto Marka i dlatego chciałeś linka? Yhy....jasne
Trochę już na tym świecie żyję a z tym śledzeniem to chyba sen na jawie:D