http://allegro.pl/my_page.php?uid=9281437
Czy może mi ktoś przybliżyć w czym leży problem tego sprzedawcy ?
Wersja do druku
http://allegro.pl/my_page.php?uid=9281437
Czy może mi ktoś przybliżyć w czym leży problem tego sprzedawcy ?
hmm.. dziwna sprawa jak na to trafiłeś?
Nie mam pojęcia kto jest tym frustratem. Ale po tekście wnoszę, że zasady działu "sprzedam" mu zupełnie nie przypasowały ;D
PS
Kilka negatywów zaliczył i jest z Bytomia (chyba).
Kiedyś chciałem kupić komplet lamp z czerwonymi kierunkami na tył do e32. Napisałem maila i dostałem odpowiedź, że jedna z lamp została uszkodzona w trakcie przechowywania i temat nieaktualny. Pomyślałem ok, miło że napisał prawdę, ale że od czasu do czasu nadal przeglądam allegro w poszukiwaniu tychże lamp trafiłem po raz kolejny na tą aukcję przy okazji sprawdzając stronę o mnie a tam taki kwiatek :|
zęby go chyba swędzą..
Nie zjechałeś go za uszkodzenie tej lampy ;)??-żart :)
Heh, nie zastanawiałem się nad tym nawet ;)
Tak Wojtku zgadza się, sprzedawca (albo sprzedawczyni) z Bytomia.
ja w zeszłym roku parę razy coś u niego kupiłem i zawsze byłem zadowolony jak i rozmowa była ok także ciekawe o co mu chodzi teraz :)
Ja u niego parę razy coś kupowałem i było ok. Ktoś mu chyba zalazł za skórę ;D. Gość jest z Radzionkowa tak w ogóle.
Hehe, naprawdę nigdy nie spotkałeś się z polskim forumowiczem-kozakiem, który chce zapłacić 300 złotych za przedmiot wart co najmniej 600, bezzasadnie uważa, że wie wszystko najlepiej, a do tego jest bezkrytyczny i bezczelny ? Na końcu rzecz jasna okazuje się, że 15 - sto letni klamot, który od ciebie kupił nie jest taki, o jakim marzył podczas sesji masturbacyjnych przy zdjęciach z Google, zatem nazywa cię złodziejem i wypisuje na twój temat rozmaite bzdury, postraszywszy uprzednio policją...
Sprzedawałem przez internet zaledwie ułamek tego, co w/w Chłop ale kilku takich było. Swoimi emailami i telefonami napsuli mi sporo krwi.
I w sumie to nieważne czy to 7er, czy którekolwiek inne foum. To generalnie bardzo polska cecha, fora mają tu tylko takie znaczenie, że siedząc na nich eksponuje się taki na ilość informacji dzięki której wydaje się, że wie jeszcze więcej...
Myślę, że jeśli nie należysz do wyżej opisanej kategorii możesz spać spokojnie, chyba, że przemawia prze Ciebie patriotyzm...
ale to nie jest powód aby wywnętrzać się publicznie na całe forum i to do tego wskazując konkretnie o które forum chodzi.
Mnie okantował klient z Katowic to co, mam napisać, że katowiczanie to tacy są czy inni ?
Zdecydowanie nie.
Ale jeśli ktoś w kwestiach targowania o towar powoływał się na 7er? Że jest tu specem, guru itp? Cuore22 sprzedaje na prawdę faje graty.. A że chłop wie co do czego i co ile kosztuje, tonie daje się robić na fantach i rarytasach. Ja kupiłem u niego wiele fantów.. za normalną cenę, ale i czasem za nieco wyższą.. Nie ma to znaczenia.. Dla mnie uczciwy sprzedający, którego mam w ulubionych jeśli chodzi o części do mojej 750-tki..
Podejrzewam ze znalazl sie jakis kozak ktory powolywal sie na 7er.pl itd.
Jakis czas temu byl juz przypadek ze jeden z uzytkownikow 7er opowiadal bajki ze jest wlascicielem forum - nabral gratow od handlarza i umowil sie ze zaplaci pozniej.
Niestety nie przyjechal a smrod na 7er zostal ...
tak sie nie robi....
Coś mnie się widzi,że ma "układy" konkurencją .... :D
Jak ktoś nie pogada ze sprzedającym to zostaje nam gdybanie :)
Ja też kupiłem u tego gościa parę rzeczy i nigdy problemów nie było.Tak jak napisał Banol,gość nie jest z pierwszej łapanki i za niektóre graty krzyczy sporo.
Np.
http://allegro.pl/bmw-e32-e34-730-535-waz-gumowy-gorny-chlodnicy-m30-i1984388876.html
Może i dużo,ale posiadacze M30 wiedzą że to często ulega zniszczeniu(było na forum kiedyś) Nowy kosztuje ok 150 (zamiennik) ale jest baardzo ciężki do zdobycia.
Musiał mu ktoś z 7er zajść za skórę i tyle w tym temacie :p
P.S- Przemek,jeśli chcesz czerwoną lampę to kup spray i po robocie http://moto.allegro.pl/lakier-do-prz...008989681.html ,przecież jego lampy na aukcji są właśnie w taki sposób zrobione
Jasna sprawa, że chodzi m.in. o mnie ;-) Opisywałem kiedyś na prośbę Elvisa (notabene kumpla tego cuore22 - pozdro Elvis ;) ) moje przygody z nim. Po moim poście cuore22 zarejestrował się na tym forum i ma tutaj swoje konto (oczywiście pod innym nickiem). Jeszcze raz powtórzę - ja z tym panem muchy w kiblu bym nie ubił, a co dopiero jakiegokolwiek interesu.
Dla przypomnienia moje perypetie (żeby nie było, że to ja jestem ten dusigrosz, że chcę kupić coś warte 100zł za 1zł itp.). Przysięgam, że do dzisiaj żałuję iż nie zrobiłem wtedy zdjęć tego "pierwszorzędnego towaru" jaki mi przysłał. Zrozumielibyście w 1s. o czym mówię i dlaczego uważam go za nieuczciwego sprzedawcę.
http://7er.pl/showthread.php/19120-d...l=1#post262760
Kupiłbym spray albo zrobił tj u Tomka w e34 czyli potraktował je czerwoną folią (naprawdę fajnie to wyszło), ale moje lampy nie są w zadowalającym mnie stanie stąd decyzja o kupnie drugiego kompletu. BTW odezwał się do mnie kolega arek.krk i zdaje się wreszcie te lampy będę miał ;)
Co do cuore22 to rozumiem, że może coś nie poszło z jakimś użytkownikiem/użytkownikami tegoż forum, ale stwierdzać wprost że nie ma ochoty robić z nikim z tego forum interesów na podstawie pojedynczego lub nawet paru przypadków jest w mojej opinii infantylne i trąca odpowiedzialnością zbiorową.
Jeśli taka sytuacja jaką opisał Tuczi miała miejsce, a powodów żeby mu nie wierzyć nie mam to dobrego świadectwa mu to nie wystawia, bo można się pomylić i robi to każdy z nas, natomiast jak już dał ciała to mógł chłop przeprosić i oddać kasę - włącznie z przesyłką, bo to nie wina Tucziego, że produkty nie spełniały warunków umowy...
Konkretnta strona "O mnie"...Ale już mógł dopisać że nie wysyła tego na co się umawia i za co ktoś mu płaci(u mnie np.brak 4szt listew i zapewnienia że wyśle a co do czego musiałem dosztukowywać).
Jak brałem od niego sondę lambda do V12 poprosiłem o wysył za pobraniem(m.in. dlatego, że zależało mi na czasie). Dotarło to co miało dotrzeć i w szybkim tempie :P
Ja brałem do swojej e38 kilka fantów od gościa, odbierałem sam, coś tam wysyłkowo. Zero problemów, coś szło potargować zawsze. Więc u mnie na +
a ja u niego brałem graty ( nie pamietam teraz co dokłądnie) i doszło zupełnie coś innego. Po zakupie zero zainteresowania z jegp strony. Zreszta był omawiany na forum kilka razy, Nie chce robić interesów z ludzmi z 7er wcale się nie dziwie, a dlaczego zapytacie!! Bo wielu z nas zjadło zęby na naszych 7ódemkach i mają wiedzę równą mu a nawet większą, a takiego już i tu mi się nasuwa jedno słowo ale Wojtek by mnie powiesił (pozdro Wojtku) więc określę to nie da się zrobić na szaro. Zresztą na innych forach też o nim ciepło nie pisali. Tyle mojego.
Byłem u niego kilka razy osobiście, przyjemny w rozmowie i pomocny człowiek, tylko ceny wydawały mi się zawyżone. Wiadomo, że relacje różnych osób ze sobą będą inne - kwestia charakteru. Ogólnie polecam, pomimo niektórych opinii, bo osobiście się na sprzedającym nie zawiodłem.
On u Was na + a my wszyscy u niego na - ;D
Od siebie dodam, że jakiś dłuższy czas temu kupiłem u niego sterownik elektrycznej rolety. Dostałem to co jest po drugiej stronie samochodu nad nadkolem- tj. zdaje się moduł CENTRALNEGO... Sterownik odesłałem ale ani kasy ani przedmiotu nie widziałem. Wulgarny i nieuprzejmy (mówiąc o nim bardzo grzecznie) temat zakończył się na tym, że chciał mi go wsadzić w dupe ale, że nie jestem pedałem to nie byłem tym bardzo zainteresowany. Widocznie tego pana krecą interesy z Pirugiem ;)
PS: żeby się nie pomylił o jaki sterownik chodzi wysłałem zdjęcia.
Jeżeli jest tu zarejestrowany to serdecznie go pozdrawiam...
Dogrzebałem się w skrzynce do maila od tego pana/pani milusinskich:
*od sprzedawcy cuore22* ty k**** drogi allegrowiczu jak ci zdejme zaraz to cie ***** matka nie pozna
wyslij mi fotki tego czegos w innym formacie bo nie moge tego otworzyc bo nie mam rara...i sie staraj jak chcesz to miec szybko....po drugie nie mow mi co zrobisz bo naprawde mozesz miec gleboko w dupe wcisniety ten sterownik....***** mac
Dnia 23-12-2010 o godz. 19:36 Marcin A. napisał(a):
Dnia 20-12-2010 o godz. 20:27 Kamila S********* napisał(a):
hej taki mi dal mechanik i powiedzial ze to od rolety siemensa.. (na innej aukcji mial wystawiony ten sterownik i podpisany OD CENTRALNEGO)
masz foto takiego sterownika ? to mi poslij a ja ci wysle prawidlowy jesli ten jest nie ten..pozdr kamila
ZDJĘCIA WYSŁANE TEGO SAMEGO DNIA. Pamietam ze jeszcze w śniegu i z latarka zdejmowałem kanape zeby załatwić to do świąt.
*ode mnie*Droga pani KAMILO,
Logowała sie pani dzisiaj 2010-12-23 15:54:31a na maila nie można odpisac? Tel nie odpowiada
Ja nie jestem złośliwy ale kur** nie cierpie jak ktos mnie robi w chu**! Czekałem 3 dni na odpowiedz. Jak sie wku to z drugiego konta zdejme wszystkie aukcje i do kazdego napisze co myśle o kontakcie z SUPER SPRZEDAWCĄ!!
CZEKAM NA ODPOWIEDZ BO NIE ZAMIERZAM CZEKAC CAŁE ŚWIĘTA NA WIADOMOŚĆ CZY MA PANI TO CO MI SPRZEDAŁA CZY NIE...
Po kilku dniach- groźby:
zobzcze nie wiem czy taki bedzie..a jakies oznaczenie tego mi podaj co na nim pisze...ps nie zmuszaj mnie do tego ba kierowcy i maz jezdza po ata po calej polsce i dalej zeby ci to naprawdektorys gleboko w odbytnice wsadzil
Jak widać pan czy pani nie wiadomo. Ale nie wiem jak można nie umieć rozpakować czegoś z rara i robić takie problemy... Dokładnie wytłumaczyłem co i gdzie jest, jak wygląda i wysłałem zdjęcia...
Bywam porywczy ale jak wiem, że ktoś mnie naciąga. Całość do oceny forumowiczów. Może byłbym potraktowany inaczej gdybym od razu kupil przez allegro. Ale sadzilem ze SS to Super sprzedawca i mozna mu zaufac...
OD SIEBIE DODAM, ŻE CZŁOWIEK Z KTORYM WARTO ROBIĆ INTERESY NA ALLEGRO TO UŻYTKOWNIK "MACINIO" ile razy nie kupowałem i nigdy mnie nie oszukał. W przeciwieństwie do innych...
"cuore22" koledzy bez urazy od forumowiczów gdyz nie moge jedna miara okreslac wszystkich, tyczy sie to paru forumowiczów którzy mocno mnie podkrecili do tego stopnia ze nie mam przyjemnosci handlu. Tak jak widac cuore22 czyli ja ma bardzo duzo ciekawych fantów, to ze komus cos nie przypasowalo to poprostu przypadek - ludzka pomyłka (duzo jest wysylek) czasem pracownik zawali - ale dajcie wiare nie nie mamy zamiaru nikogo oszukac.
Lampy które kupił Tuczi77 faktycznie byly złomem i po odesłaniu wyladowaly w kuble - ale to ze została mu odesłana kasa to juz nie napisał tylko wolał opluć mnie za 70 zł...(dzieki takimu klintowi to dupy psa bym mu nie dał pocałowac)
nastepny to "rodzinabmw" kupił zawias 3 lata temu za 15zł i mu cos nie pasowało (nie pamietam do końca jak to było juz) wiem ze zaczol pyskowac i sie odgrażac ze niewiadomo gdzie mnie opisze!!! po tym podziekowalem i zablokowalem go na czarnej liscie, przypomnial mi sie ww post kolegi który kupił sterownik jakis tez za 50zł z przesylka, napewno oddane ma pieniadze ale tez zaczol sie wygrazac bo moje odpowiedzi do niego nie byly bezpodstawne (poczytajcie). i na koniec tego wywodu juz powiedzcie sami jak ja mam handlowac jak na 10000 obsłużonych w 3 latach klientów 10 jest z forum i 4-5 klintów forumowiczow robi problem a inni sa zadowoleni...
Moje podejscie jest takie ze jak chcesz cos załatwic do końca to zachowuj sie jak przystepny partner a nie jak zasraniec który kupił sobie bmw i udaje niewiadomo kogo .. jak kuba bogu tak bóg kubie...
Dodatkowo pragne was pocieszyc ze "cuore22" w dniu dzisiejszym znika z allegro i powstaje nowa firma z duzym zapleczem czesci wyselekcjonowanych , magazynowanych 1500m hali, jesli dobrze poszukacie to znajdziecie na allegro mnie...zapewniam ze ceny duzo nizsze od wszelakiej konkurencji i duza dostepnosc...(nie traktujcie tego jako ogłoszenia)
ten post ma odniesienie jako sprostowanie mojego opisu odnośnie strony o mnie w allegro.
pozdr wszystkich i nie gniewajcie sie bo nie tyczy sie to wszytkich forumowiczów
Ja coś tam kupiłem pary razy od cuore i szczerze nie miałem nigdy problemu. Zawsze opis zgadzał się ze stanem faktycznym i jedynie mogłem podziękować za sprawną obsługę
tuczi kasa zostala ci oddana, w całosci czy lampy zle czy, czy listwy takie czy siakie. nie istotne kase miales oddana. a ty nie jestes jedyna najwazniejsza firgura zebym latal na poczte specjalnie z twojego powodu. bylem wtedy akurat w niemczech tak jak ci powiedzialem telefonicznie i problem powstal jak go nie ma dzieki takim jak ty psuje sie opinie , tak jak napisalem to byla pomylka bo na duza ilosc paczek nie da sie wszystkiego przypilnowac. nikt cie nie chcial wyrolowac na 170zł. majac za tysiackrotnosc towaru wystawionego (i nie pluj wiecej na allegrowiczów bo akurat tu trafiles na takiego ze mozesz kiedys naprawde nie naprawic swojej e32) konkurencja w tle współpracuje ze mna a nie z toba.
koledzy przeczytajcie ww podejscie do sprawy (to gównarzernia typowa) nie wiem albo zablokujcie go czy co tak nie moze byc. jakas kultura na tym forum powinna obowiazywac...czlowiek nie przyjmuje do siebie ze zle robi i jeszcze interpretuje na opak :)
Dość !!!
nareszcie !!!!!!!!!!
Mi sie z zawsze dobrze handlowało z Adamem (coure22) ; ))
Także polecam : )
BIERZUN rozumiem,że to ty jestes tym cuore22 tak?
Ja widze sprawe tak: prowadzisz dzialalnosc, sprzedajesz dany towar wiec powinienes dbać o zadowolenie klienta a nie wymawiasz sie ze cie nie bylo ze pomylka i nie wiadomo co jeszcze, a kolega Tuczi to wogole powinien byc wdzieczny ze dostal zwrot kasy!
Sory ale to twoj obowiazek pilnowac wysylanych paczek , jezeli nie ma cie w kraju i nie ma odpowiedniej osoby do upilnowania twoich interesow to ich nie rób!
Do tego jeszcze jakies strachy no nie moge beszczelność czystej wody. To, ze sprzedajesz tyle czesci nie uprawnia cie do takiego zachowania rozumiem ,że nie czesto popelniasz takie błędy ale jak juz to trzeba przeprosić a nie jeszcze dyskutować
Dobre ! Ciekawe co tutaj robi jako forumowicz skoro 7er jest takie be . Żenada!
jak to co ?? To się nazywa badanie rynku i aktywny marketing. Ale nie w tym jest cały początkowy problem. Polega on na tym, że kolega BIERZUN vel cuore22 mając jakieś nieporozumienia z konkretnymi osobami zmieszał nieco z błotem każdego z nas. A np. ja nie mając z kolegą coure22 żadnego kontaktu, żadnego dealu, też zostałem przy okazji, tak odpryskiem zakwalifikowany do grona pieniaczy, oszustów i kłamców. Szkoda :(
Tak tyklo dla przypomnienia tekst z zakładki "o mnie" kolegi cuore22 :
"
...
DZIĘKUJE ZA WSPÓŁPRACE WSZYSTKIM KLUBOWICZOM , FORUMOWICZOM I TYM PODOBNYM FACHOWCOM (PSEUDOFACHOWCOM FORUMOWICZOM) TJ DOTYCZY:
- FORUM 7ER I TYM PODOBNYM GAWĘDZIARZOM
...
WIĘC JESLI JESTES Z KLUBU BMW , TO DARUJ SOBIE ZAKUPY U MNIE , STRATA TWOJEGO CZASU I MOJEGO........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
I co gorsze, ten tekst wciąż tam istnieje.