Witam,
Czy zna ktoś może ten samochód ewentualnie proszę o luźna opinie generalnie chciał bym diesla ale Long jest kuszący.
http://otomoto.pl/bmw-745-long-C21081339.html
Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam,
Czy zna ktoś może ten samochód ewentualnie proszę o luźna opinie generalnie chciał bym diesla ale Long jest kuszący.
http://otomoto.pl/bmw-745-long-C21081339.html
Pozdrawiam
Long + silnik + benzyna - od razu super. Dla mnie ON w ogóle przy wyborze E65 nie wchodził w grę
Podgrzewana kierownica i LOGIC7 są wielką wygodą.
Kolor skóry mi się nie podoba, jak i to że nie ma wentylacji ani masażu z przodu.
Poza tym jest ok, może felgi bym zmienił. W przebieg średnio wierzę przy tym roczniku.
Chłopie daj że sobie spokój z dieslem w dzisiejszych czasach - ON droższy od PB,droższy serwis,kopci, problemy zimą z odpaleniem jak ci świece pójdą itd bez sens totalny wg mnie
o aucie;
PLUSY;
- silnik 4,5 benzyna
- long - no to najwiekszy chyba plusik
- kolor czarny - najładniejszy do limuzyny
- 4 pokretła od klimy
- podgrzewana kierownica - jesli ma bo na zdjeciach tego nie widać i jeśli działa to plus
- LOGIC 7
- soft close
- DD
MINUSY;
- rok produkcji 2002 czyli mogą byc kłopoty z elektronika
- słabe wyposażenie przód - ma tylko grzanie siedzeń - wentylacji i masażu brak, dla mnie jak na taki wypas to dyskwalifikacja
- kolor skór - wg mnie najbrzydszy z mozliwych
- gaz - no i to jak dla mnie dyskwalifikuje to auto całkowicie
- przyciemniane szyby tył - to nie serai 3 czy 5, wyglada to wiesniacko - powinna mieć rolety a nie jakies tam przyciemniane szyby
OCENA KOŃCOWA;
Piękny samochód, z odpowiednim silnikiem,w ładnym kolorze, i na tym plusy tego auta sie kończą jak dla mnie bo słabo wyposażony na tle innych longów, z roku 2002,no i w gazie - tu jestem dość ortodoksyjny i nie kupił bym auta z gazem więc dla mnie to ogromny minus. cena też dość niska więc trzeba się liczyć z dodatkowymi pewnie kosztami
ocena w skali od 1 do 10 to 5
No jak na auto z USA to faktycznie słaby wypas,ale z drugiej strony tylko 40t zl
Pamiętaj tylko że w dalszym ciągu diesel pali w trasie ok 7L a w mieście max 11 i porównaj to z 745 która pali drugie tyle a różnica cen to zaledwie 2-3gr (biorąc jeszcze ropę na firmę masz dużo taniej ok 1zl/L) Adasio problemy z odpaleniem w zimie to może mieć E30 2,4d a nie e65
Tylko że zawsze on kupuję 1 zł taniej niż jest na stacji zdecydowanie przez ten gaz odpada miałem w e46 fakt zrobiłem 160 tys za grosze ale więcej już nie chce. Bardzo dziękuje za opinie:hat:
Dzuda tylko jak ci siądzie w dieslu koło dwumasowe, rozrząd, turbina czy jeszcze coś innego to ta "oszczędność" na tym spalaniu szybko Ci zniknie. Dla mnie osobiście wybieranie samochodu segmentu F z silnikiem diesla jest śmieszne. Ciekawe dlaczego "wyższa" siódemka czyli RR Phantom nie ma w gamie silników diesla? Bo to byłoby przegięcie. PB rlz.
Ja mysle ze 41 tysiecy to bardzo rozsadna cena jezeli nie ma wiekszych ukrytych wad, nawet gdy licznik skrecony z 250 na 185.
Dzuda miałem e28 2.4 td i uwierz mi że zaciągałem wszystko co się dało zimą.Nie było sytuacji ze nie odpaliła przez 5 lat! To była moja pierwsza styczność z dieslem i przyznaje pozytywnie mnie zaskoczył. Auto było 24h na dworze.
No więc sam Jakub widzisz ;)
Sebek a może gość spisał stan licznika tylko nie napisał że to mile a nie km
Cena 41 tys jak widzę jest do negocjacji ;)
Co to jest ta taka dziurka na drzwiach kierowcy od środka? Na prawo od pasa bezpieczeństwa.
Tam powinna znajdować się zaślepka (plastik) z napisem AIR BAG
Czy mi się wydaje (może tylko mi) że przednie lampy są inne.
Lewa z pomarańczową wstawką, prawa bezbarawna.
http://photos04.otomoto.pl/photos/or...21081339_7.jpg
http://photos04.otomoto.pl/photos/original/C21/08/13/C21081339_3.jpg
Rok temu podobną oglądałem koło Wielunia nawet na takich samych felach ... w identycznym wyposażeniu ... i okazało się że cała lewa strona była robiona.
Zdecydowanie są inne. Zaślepki nie ma na airbag, tej poniżej też. Dziwne. Może bity tam był.
To że była robiona prawa czy lewa strona dla mnie absolutnie się nie liczy.. W aucie 10-cio letnim miało prawo być coś robione z blachówą a masz przynajmniej pewność że przyjechało z Niemiec po otarciu z np. bandą itp. a nie z padniętym silnikiem albo milionowym przebiegiem.Wiadomo że mógł się owinąć dookoła drzewa ale to już się rozróżni na miejscu. Czego Wy wymagacie za 39 tys bo podejrzewam że za tyle by sprzedał ..
Nie mówie, że nie wolno kupować auta które kiedyś tam było bite. Tylko żeby właściciel tego nie ukrywał! A nie gadał, że bezwypadkowy.. A na zdjęciach widać, że lampy inne, poduchy też wybite pewnie były.
Lewa lampa z tym pomaranczowym trojkatem to wersja na stany zjednoczone.
Moim zdaniem parch ;) Fotele z przodu też za dobrze nie wyglądają ;) A i te lampy... i zaślepka . Ja bym się nie pchał w to ;)
Lepiej popatrzeć na coś zza zachodniej granicy ;)
Dzuda spalanie oczywiście w dieslu jest mniejsze ale mimo wszystko - koszty zakupu,utrzymania i napraw silnkika z ON dla mnie są w dzisiejszych czasach nieporozumieniem i zawsze brał bym pod uwage PB
ps po czym wnosisz że to auto jest z USA??
Olejus z prawej ma zwykłą lampe z EU a z prawej od USA - jak chyba Sebek zauważył
czy wypadkowe?? nie wiem ale jak Jakub pisze 10 lat= mase przygód choćby parking i wózek czy drzwi blond niuni obok odbite na twoich
Ja chce 740d i codziennie sprawdzam oferty na zachodzie jeszcze w Polsce auta nie kupiłem, widać ze po przejściach szkoda się w to ładować pewnie była bita mi to nie przeszkadza ale jak sam kupuję bite lub lekko uszkodzone. Ludzie ale co się dziej z tym euro dzisiaj przeszło 4,42 :mad::mad::mad: a ja czekałem na 3,80 jak było w lutym:D:D zeszłego roku.
Ach to euro ;) Niech rośnie jak grzyby po deszczu ;)
Po tym np Adasio że licznik w milach jest a nie w km.No i lampa od kierowcy...
Jakub,myślę że za 36-37 to spokojnie z niej wyskakuje
P.S-diesla kupuje się z małym przebiegiem,jeździsz rok,dwa i zmieniasz na nowszy model diesla i się nic nie psuje.Ja odpukać do swojego 3.0 nic nie dołożyłem jeszcze ;)
A znacie jakiegoś amerykana ściagniętego w całości ? :D :D :D
Czasem się trafiają ale to bardzo sporadycznie :p
za 36-37 to wątpię żeby ktoś e66 oddał, nawet biorąc pod uwage braki i mankamenty. Wydaje mi się że to 39 to już ostateczność i tak cena dobra.
Mam pytanko czy amerykaniec ma inne części od europejskiej wer czy tylko lampy są inne .Chodzi mi o normalne serwisowanie takiego longa czy są problemy wynikające że to wer amerykańska ?
Gdzieś w którymś wątku pisałem o tym,ale z grubsza wyglada to tak:
- lampy przód - wersja us ma żłóte kierunki oraz żółte a nie białe lampki postojowe - ale można to łatwo wymienić nawet samemu
- lampy tył - po bokach w wersji us masz diody czerwone
- radio nie łapie stacji niepełnych np 95,5 tylko pełne 95,00
- nie masz języka niemieckiego w menu na BC
- naVi nie ma map europy - trzeba je zgrać włożyć do bagaznika i wszystko działa idealnie
- inna tablica na tylnej klapie - w wersji US masz kwadrat nie podłózna jak w EU
Jeśli idzie o kwestie serwisowania to ABSOLUTNIE NIE MA !!! ( obalam mity siane przez niektórych na tym i innych forach) namniejszych z tym problemów- każde ASO czy warsztat specjalizujący się w BMW zrobi Ci wszystko co potrzebujesz,zarówno mechanicznie jak i elektronicznie,podpiecie kompa też nie stanowi problemu i pobawienie się Inpą czy innym programem. Mam mojego longa 2 lata i nie zdarzyło się by był problem z wymianą,naprawą jakiejś części czy czymkolwiek innym w ASO czy u mojego mechanika.
Części są takie same i wymiana też ich jest taka sama,jeśli chodzi o skrzynie też to samo,opony felgi to samo, tak że jeśli chodzi o BMW i ten model nie ma z tymi kwestiami problemów.
Fajnie dzięki serdeczne to mnie pocieszyłeś
Nie wiem jak to jest w przypadku radia w BMW ale faktycznie jest tak że jeśli chodzi o częstotliwości to jest region 1 czyli na rynku USA oraz region 2 czyli Europa. Różnica jest taka, że region pierwszy obsługuje tylko nieparzyste częstotliwości i tak np. może 105,5 Fm dalej 105,7 FM ale już 105,6 Fm nie da rady w tym radiu złapać. Mam takie jedno radio i po przeszukaniu całej skali odbierają tylko 3 radiostacje w Polsce a mianoiwicie Radio Zet, Radio Złote Przeboje oraz czasami PlanetaFM. W moim przypadku jest to radio Pioneer i jak się dowiedziałem w serwisie pomimo występowania takich samych modeli na rynku Eu i Usa są to kompletnie dwa inne radia i nie da sie przerobić jednego na drugie. Tak więc nie jest to żaden mit. Dlatego jeśli trafia się fajne radio zza oceanu lub w podejrzanie niskiej cenie radzę się upewnić jaki region ono obsługuje.
Dokładnie, miałem kiedyś radio audi concert z a6 usa i miałem tylko zet i coś tam jeszcze innego już nie pamiętam.
http://moto.allegro.pl/bmw-745i-logi...924896283.html kolejna muszę przyznać ze podoba mi się i ma większość wyposażenia na którym mi zależy cena przystępna tak więc proszę o ocenę chyba pojadę ja obejrzeć :cool:
Wisi już około roku na allegro...2002 rok ..cena ...
Golas jak dla mnie. Brak podgrzewanej kanapy z tyłu, przód tylko grzanie. Na plus silnik i Logic7.
euro_tuned muszę przyznać ze masz wysokie wymagania jeżeli to dla ciebie golas :p no jak długo już jest wystawiona może coś spuści jak pojadę obejrzeć.
kilka słów ode mnie na temat:
auta http://moto.allegro.pl/bmw-745i-logi...924896283.html
PLUSY:
- silnik 745i/li to bodaj najbardziej powszechna i udana konstrukcja w tym modelu - co nie oznacza że nie ma wad
- logic 7
- ładne polerowane drewno w środeczku
- tv
- rolety tył -drzwi
- worek na narty
- 4 pokrętła od klimy
MINUSY:
- rocznik 2002 - czyli mogą być kłopoty z elektroniką
- kolor - dla mnie jakiś taki nijaki
- pisze Pan właściciel - "fotele m pakiet" - toż to zwykłe fotele w dodatku bez wietrzenia i masażu,maja tylko grzanie - bardzo ubogo
- zółte kierunkowskazy
- kolor tapicerki - moze ładny ale jak się nie dba odpowiednio robi wrażenie bardzo zmęczonego
- brak grzanej kierownicy
- brak elektrycznej klapy tylniej
OCENA KOŃCOWA:
Auto bardzo średnie, z przecietnym wyposażeniem ( zwłaszcza marnie widac przednie siedzenia) w roczniku 2002 czyli przed upgrade elektroniki,ze sporym przebiegiem - możliwe że realnym, auto poprawne ale bez "błysku w oku " bez tego czegoś
mnie nie urzekło w skali od 1 do 10 daje mu zaledwie 5